Budinca de conopida

Aveam altceva in minte cand am inceput sa fac reteta de mai jos, dar cum nu trece o zi fara sa fac vreo distrugere in masa in bucatarie :))), a avut cu totul alt rezultat. Ce-i drept, a iesit pana la urma o budinca de toata bunatatea. Deci tot raul spre bine :). Gandacelul a papat dintr-un foc inimioara din imagine care este cat de cat maricica. Din cantitatea de mai jos, acoperiti lejer 2 mese ale bebelusilor. Eu i-am facut-o pentru cina si i-am dat restul la pranzul de a 2-a zi.

Ingrediente:

400g conopida

100g branzica de casa

1 ou

1 lingura de unt (aprox 15g)

1 catel de usturoi

100g carnita de pui fiarta

retete sanatoase pentru copii, retete pentru copii, diversificare, budinca de conopida

1. Am impartit conopida in buchetele mai mici si am pus-o la fiert pana cand a devenit moale.

2. Am pus-o apoi intr-un bol mai mare ( eu am luat-o cu o strecuratoare pentru a o scurge bine de apa). Peste ea am pus branzica, oul, lingura de unt si catelul de usturoi pisat. Am mestecat bine cu o furculita pana a iesit un piure.

retete sanatoase pentru copii, retete pentru copii, diversificare, budinca de conopida

retete sanatoase pentru copii, retete pentru copii, diversificare, budinca de conopida

3. Eu am avut si un copanel de pui ramas, am desprins carnea de pe os, am tocat-o marunt si am adaugat-o si pe ea piureului. Daca nu aveti carne puteti sa nu mai puneti. Sau puteti inlocui cu curcan.

4. Am pus totul in forme, si am dat in cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra. Eu am lasat-o aproximativ 40 de minute la foc mediu.

retete sanatoase pentru copii, retete pentru copii, diversificare, budinca de conopida

retete sanatoase pentru copii, retete pentru copii, diversificare, budinca de conopida

Budinca iese foarte moale si este usor de papat.

 

 

32 Replies to “Budinca de conopida”

  1. Buna! In forme de briose? Adica in forme “cu fund”? Sau doar modelam forma si apoi punem “rezultatul” pe hartie de copt?
    Pup, multumesc!

    1. Da, draguta, eu am pus-o in forma cu fund. Nu musai de briose, orice ai. Sub forma de chiftelute cum spui tu nu am incercat, e posibil sa mearga si asa. Pupici!

      1. Ceva imi spune ca nu ar merge direct pe hartie de copt.
        In final am asezat compozitia intr un vas tip yena.
        A fost primita cu mare entuziasm. Piticul e si fun conopida…
        Multumesc!!
        Pup!

      2. Acum piticul meu acum devoreaza aceasta budinca, eu am avut cantitati mai mici si am pus carnita de curcan 🙂 a iesit moale si gustoasa . Multumim pt retetele delicioasa🤗

        1. Yaay! Bravoo! Foarte bine ca ai pus cantitati mai mici si carnita de curcan, depinde fiecaruia cum ii place si cum considera ca e mai usor. Pupici!

  2. Buna si budinca asta de conopida. Foarte moale intr-adevar. Atat de moale, ca poate fi oferita chiar de la inceputul diversificarii.
    La noi a fost apreciata in felul urmator: una bucata Maimuta mancacioasa a servit 4 briose dintr-un foc, (si anume baiatul), fie’mea, e o diva (se stie! :)) si nu a poftit mai deloc. Ea e la dieta :)) si are o perioada de cand merge pe principiul “cum sa o fac pe mami cu nervii capului” :))))))
    Pupici si o zi faina!

    1. ha haa :)))) imi placu descrierea. Mno, musai data viitoare o reteta ce satisface si cele mai “speciale” gusturi :))). Nu de alta, dar sa pastram sanatatea mintala a lui mami pe linia de plutie :))). Pupici pt mancacios si pt diva!

  3. Cu asta salvam cina din seara asta..cu curcan…chiar nu stiam ce sa fac cu el…😍😍😍mare noroc cu tine😘😘😘

  4. buna
    am si eu doua intrebari :cantitatea ramasa cum se poate reincalzi si cuptorul se lasa la 180 de grade ?
    multumim ptr retete
    sunt minunate

    1. Da, draguta, asa reincalzeam si eu toate budincutele, la cuptor foc mediu, e perfect. Acum nu ma mai lasa Termi, le vrea reci, m-a innebunit. pup!

    1. Haooloo ce harnica asa de dimineata!! Eu abia am reusit sa beau doua cafele pana acum :)). Bine, sunt la munca, daca eram acasa mi-ar fi mancat jumatate de ficat Termi pana la ora asta :))).

      1. Pai daca tot m-a trezit la 6:30 și el a adormit apoi, am zis sa profit că aveam și niște caise de făcut dulceață și așa “am omorât 2 iepuri dintr-o lovitură”:))zi frumoasa!

  5. Buna,carnea de pui trebuie fiarta si ea înainte?
    Multumesc,nemaipomenite rețetele tale😘😘😘

    1. Draguta, da. Eu am avut ramasa de la o alta masa si am folosit-o pe alea. Altfel, cruda asa nu are timp sa se gateasca. Cel mai bine este sa folosesti cand iti ramane carnita si nu stii ce sa faci cu ea. Pupici multi!

    1. Cam orice unt fara sare si cu 85%grasime. Noua ne place mult President, dar e cam scump. Poti incerca si Olympus, Napolcat, le-am incercat pe toate.

  6. As putea sa congelez conopida fiarta amestecata cu carnita de pui si sa i le fac peste vreo saptamana? Ca am niste carnita de pui de tara fiert, cam 4-5 portii pt ea si as vrea sa il folosesc doar pt ea si nu stiu ce sa fac cu el.

    1. Buna. Da, eu obisnuiesc sa congelez des sosul pentru paste. Dar cred ca merge si asta, doar sa le scrugi bine apoi, sa nu aiba apa si sa iasa budinca prea umeda.

  7. Buna tuturor!!

    Cum recomandati sa fac budinca aceasta pentru un bebe de 7 luni? Nu are dintisori si pana acum tot piure am dat mancarea.
    Multumesc!

    1. Draguta, bebeii nu papa cu dintisorii cand sunt mici. se ajuta mult de gingii, deci desi fara dinti ei pot papa fara probleme intreg, nu trebuie sa astepti primii dintisori pentru a le oferi mancarea sub forma de bucatele. IN orice caz daca nu a papat niciodata pana acum bucati iti sugerez sa incepi cu o banana, un mar copt, morcov facut la abur, ceva mai usor si cand incepe sa pape bine sa ii oferi si aceasta budinca. Spor si succes cu trecerea spre bucatele!

      1. Pana la urma am pus la blender toate ingredientele, dar a iesit foarte moale, iar piticul a mancat destul de bine. Mar si para la abur deja a mancat, dar eu le am pasat cu furculita. A facut urat la unele linguri, dar s a descurcat. Multumesc de sfaturi!

  8. Buna, si eu am facut la abur. Conopida + piept pui + usturoi la abur. Oul fiert. Apoi toate amestecate la blender cu branzica de casa si unt de cocos. A avut succes.
    Mi-a ramas o portie si pentru cina, iar la ce gust are, ma gandesc ca armerge bagat si un fruct. Ce zici?

    1. Hmm…nu prea stiu ce fruct merge cu conopida. Nu cred ca are rost aici sa combini cu inca un frut, ii poti da la pranzul de a doua zi si la cina sa ii oferi altceva, sa fie meniul cat mai diversificat.

  9. Bună, îți mulțumim din suflet pentru rețete, îs absolut miraculoase pentru o mămică ce nu prea le are cu bucatareala! 🙈
    Fetita mea face alergie la usturoi… Exista ceva înlocuitor pentru aceasta, astfel încât rețele ce necesita usturoiul sa aibă aceleași gust?
    Mulțumim! 😘😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.