Cartofi umpluti la cuptor

Am zis sa las putin retetele pentru pitici si sa vin cu una “obraznica” (destinata exclusiv adultilor :))).
Nu e greu de facut si merge foarte bine pe masa de Revelion. Trebuie doar sa aveti rabdare ca sa se coaca si anume, cartofii (la cuptorul meu antic a durat cam o ora jumatate), iar apoi sa-i scobiti. Da, da! E vorba de cartofi umpluti. O reteta simpla si geniala, pe care o puteti lasa linistite si in grija taticilor :)).
Ingrediente:
4 cartofi maricei
100g pancetta taiata cubulete mici (costita sau kaizer)
100g branza Cheddar rasa (puteti pune si cascaval)
Sare si piper dupa gust
150g smantana
3 fire de ceapa verde
cartofi la cuptor, biscuim, retete biscuim, cartofi umpluti
1. Am lasat cartofii in coaja si i-am spalat foarte bine. Apoi i-am intepat cu furculita din loc in loc pe toata suprafata si i-am pus la cuptor la foc mediu pana au devenit moi. I-am intors de vreo 2-3 ori pana au fost gata. Ca sa va dati seama daca sunt facuti, ii intepati cu furculita, cand patrunde usor, inchideti focul.

 

2. Am calit pancetta cam 3-4 minute. Am scos-o apoi pe o farfurie pe care am pus un servetel de hartie ca sa mai absoarba din grasime.
cartofi la cuptor, biscuim, retete biscuim, cartofi umpluti
3. Cand au fost gata cartofii, i-am lasat putin la racit. Am taiat partea de sus (pe aceasta nu o mai folosim) cat sa pot scoate miezul usor. Toata partea din interior am pus-o intr-un castron, iar cartofii i-am pus in tava pe care ulterior am dat-o la cuptor.
cartofi la cuptor, biscuim, retete biscuim, cartofi umpluti
4. Peste miezul cartofilor am adaugat jumatate din branza Cheddar, smantana, sarea si piperul si am pasat totul fie cu o furculita, fie cu ustensila speciala de facut piure.
cartofi la cuptor, biscuim, retete biscuim, cartofi umpluti
5. Am adaugat apoi ceapa verde si pancetta si le-am incorporat bine.
cartofi la cuptor, biscuim, retete biscuim, cartofi umpluti
6. Am umplut cartofii cu mixul de mai sus iar pe deasupra am pus branza cheddar ramasa.
cartofi la cuptor, biscuim, retete biscuim, cartofi umpluti
7. Am dat totul la cuptor pentru cateva minute (aproximativ 15 minute) pana s-a topit frumos branza.
cartofi la cuptor, biscuim, retete biscuim, cartofi umpluti
 Tips: Puteti sa faceti cartofii cu umplutura cu tot, sa ii acoperiti bine si sa ii tineti la frigider pana la 2 zile. Ii scoateti si ii bagati la cuptor atunci cand vreti sa ii papati. Cand sunt proaspeti, sunt cei mai buni.

 

6 Replies to “Cartofi umpluti la cuptor”

  1. Aoleuuuuu, mor de pofta. Mi-a plouat in gura, nu alta. Mno, dupa ce se trezeste maimutica care doarme pe mine, ma bag la o tura de cartofi. Sarut mana pentru toate retetele!

    1. Sa stii ca ne-au placut mult de tot si noua, a fost prima oara cand am incercat. Musai sa ii repet si eu. Pupicei! Sper sa va placa si voua!

  2. De cand am inceput sa citesc retete pe site-ul tau, am prins curaj sa gatesc si am descoperit ca nu sunt chiar o ratata :))
    Poate reusesti sa mai postezi cate ceva, chiar sunt de folos. Si gustoase.
    Multumesc

    1. Ha haa :)), ma bucur mult ca am trezit the inner cook :)). O sa incerc, dar niciodata nu gasesc timp de pozat, parca merge pe repede – inainte totul de cand cu jobul si gradinita lui Termi. Pupici!

  3. Foarte buni și aceștia! Gustoși! Ca și tips, cartofii înțepați cu furculița se pot coace și în cuptorul cu microunde, cam în 5-7 minute. Mulțumesc pt rețetă! 😘

    1. Mamaa, te-ai pus pe incercat retetele pentru adulti, nu gluma :))). Ma bucur maxim! Asta pentru cine are microunde :)))). Cred ca mai merg si la air fryer, la fel, pentru cine are. pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.