A venit toamna/ Acopera-mi inima cu ceva/ Cu umbra unui “biscuite”/ Sau mai bine cu “inima ta” -> Si iete ca noi le avem pe ambele, inimo-biscuite!
Iubire mare intre familia Colacel (adica a noastra) si fulgii de ovaz. Stiu ca am muulte retete pe aici pe site in diverse combinatii, dar acum am facut o varianta de copilasi mai mari si adulti, ca sunt niste biscuitei crocanti, mai tari, nu asa moi ca altii de pe site ce sunt moflaiti de bebelusi adorabili. Zic de la inceput asta, ca sa stiti la ce va inhamati. In rest, totul simplu, amestecate ingredientele uscate, puse cele lichide, modelat, cuptor si colorata-i gata. Sa nu va sperie lista relativ mare de ingrediente, va mai puteti juca cu ele, dar la final chiar au o aroma foarte faina. Sa-i dam drumul la distractie, zic.
Ingrediente:
- 80g faina
- 60g fulgi de ovaz
- 25g zahar de cocos (de obicei il cumpar online de aici) – merge si normal, aceeasi cantitate
- Un varf de lingurita de sare
- Jumatate de lingurita scortisoara
- O lingurita de miere
- 15g unt topit
- 2 linguri de lapte (sau mai multicele pana se leaga putin aluatul)
- 50g ulei de cocos
*Puteti aici sa va jucati cu ingredinetele, daca evitati lactatele sa puneti in loc de unt topit mai mult ulei de cocos, in locul laptelui de vaca unul vegetal etc. De asemenea, puteti aduga in ei putina nuca de cocos, nuca macinata, bucatele de cioco amaruie sau merisoare uscate etc….lasati-va imaginati sa zburde ca o caprioara pe un camp primavaratec cu trifoi.
Mod de preparare:
- Combinam ingredientele uscate (faina, fulgii de ovaz, sarea, scortisoara si zaharul) si le omogenizam bine.
- Peste ele, adaugam untul topit, uleiul de cocos si mierea.
- Se formeaza un aluat putin uscat in care adaugam treptat o lingura de lapte pana se leaga si se formeaza asa cocoloase ca in imaginea de mai jos. Eu am adaugat vreo 3 sa obtin textura aceasta, nu ne trebuie un aluat ce curge, ci mai sfaramicios putin ca biscuitii sa iasa crocanti.
- Am modelat apoi pe hartia de copt cu o forma de biscuiti, sa presati bine aluatul pentru ca daca nu e bine tasat se va faramita mai mult la copt. Nu ii lasati foarte grosi, sa se poata patrunde usor inauntru. Daca nu aveti chef de fonfleuri, ii modelati in mana asa rotunzi si apoi ii aplatizati.
- Coacem la 160 de grade pentru 15 minute, ii intoarcem si ii mai lasam inca vreo 10 minute sau pana ii vedem rumeni. O sa fie nitel sfaramiciosi, sa aveti grija cand ii intoarceti, eu mereu rup 1-2 ca ii intorc asa pe fuga si se rup imediat. La final ii lasam la racit in tava si apoi ii devoram.
Rontzaiala placuta.