Ce faci cand nu mai ai timp de pozat retete pe care le incerci si nu ai mai venit cu nimic nou pentru mamicile care te urmaresc? Pai intr-o seara mai linistita cauti in analele istoriei (ma scuzati, sper ca nu le cititi si bebeilor ce scriu aici) ce retete mai ai nepublicate. Reteta asta stiu ca am incercat-o cand avea Termi pana intr-un an si o pozasem cand inca nu aveam site-ul, inca cochetam cu ideea ca deh, va dati seama ca mi-a trebuit mare curaj sa go public. Tin minte ca a avut mare succes, doar ca a iesit foarte multa, ea fiind micuta manca mai putin ca acum. I-am dat doua zile din ea, dar oricum a iesit multicica, recomand sa injumatatiti cantitatile. N-am publicat-o de atunci pentru ca tot visam sa o refac cu poze un pic mai faine. Nu, nu, n-am capatat peste noapte talent la pozat frumos ca de revista dar macar acolo, de ochiul soacrei ma gandeam eu :-))) . Dar life happened si n-am mai apucat sa refac nimic si zic hai sa o pun asa, cu ocazia asta imi aduc aminte de perioada de acum aproape doi ani. Nu s-a schimbat mare lucru de atunci, bine, daca atunci plangea in scaun ca nu avea rabdare sa gatesc, acum doar distruge toata casa in timp ce fac asta…chestii normale, ca varsat ulei pe gresie, scapat toata sticla cu apa pe fata de masa abia schimbata, desfacut sticla de sapun lichid si turnat apa la maxim in ea, deschis frigider si tras un castron ce se facu tandari pe gresie, fugit cu punga de carob nedesfacuta,da? pana in sufragerie unde miraculos s-a spart si ce sa vezi..un praf maro imi acopera parchetul si mobila, cum ziceam, chestii normale :-). Asa, haideti ca devin sentimentala si uit de ce suntem aici, iaca retetaaaaa! Maxim de buna la inceput de diversificare, sa stiti ca iese moale ca un piure asa in interior si deasupra are o usoara crusta, dar mega usoara.
Ingrediente:
Aproximativ 200g cartofi taiati cubulete si apoi fierti
200g branzica de casa
1 ou
2 linguri de orez fiert
2 linguri de iaurt gras ( sau smantana)
1. Cartofii i-am pasat cu furculita pana am obtinut un piure peste care am adaugat branzica si am omogenizat. In caz ca n-ati mai facut branzica de casa, vedeti aici ce simplu se face.
2. Am spart apoi oul si am pus si cele doua linguri de iaurt si am incorporat bine. La urma am adaugat orezul si iar am amestecat totul frumos.
3. Am pus apoi compozitia in forme de briose sau intr-o singura forma depinde ce aveti la indemana (bine, mie din compozitia asta mi-au iesit 4 briose si un mini-chec :-)) ) si am dat in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 – 40 minute, pana se rumeneste deasupra.
Inainte de a le baga la cuptor:
Si after:
Tips: Merge foarte bine si cu cartof dulce.
Hai bebei mancaciosi si sanatosi sa aveti! Va pupa fata!
Buna,ești minunata ,nu știu ce m-as fi făcut cu diversificarea asta…cred ca as fi intrat in depresie :)la primul copil ce acum are 8 ani jumate nici nu știam de termenul diversificare 🙂 însă acum cu ajutorul tău îl diversificare și pe el ca tare mi-e mofturos .Stau cu Rețetele și meniurile salvate și am făcut cam tot ce era potrivit pt cel mic de 8 luni și a fost un succes .Multumesc !!!!’De mii de ori !!!
Hey! Saru’mana mult pentru cuvintele frumoase! Ma bucur mult ca te-a ajutat experienta mea, asta a fost si ideea, nu suntem singure in treaba asta si nu putem ajuta. Pupici multi!
Buna, multumim mult pentru retete, cam tot ce am incercat a avut scucces la mofturoasa mea si as vrea sa incerc si aceasta budinca, crezi ca merge cu un piureu ramas de ieri si sa inlocuiesc orezul cu bulgur?
Da, poti sa il reciclezi asa pireul, sigur! Si sigur ca merge si bulgurul in locul orezului, dap. Pupici si sper sa aiba succes reteta!
Multumesc mult de raspuns! Pupici P.S. te urmaresc cu drag 😉
Bună 🤗. Mă bucur tare că am găsit blog-ul tău, e super. Am un bebe de 10 luni și am fost cam speriată din cauza acestei diversificări. 🥶🥺
Am mare noroc ca băiatul meu nu este mofturos și de când am început să urmez rețetele tale, parcă mănâncă și mai cu poftă. 😀😋Mulțumeeeesc. Ai fost ca o revelație. 🥰☺️😊
Hey, ms mult si eu ca ti-ai facut timp sa imi scrii! Pupici mult si super ca este mancacios! Sper tot ce mai incerci sa aiba la fel de mare succes.
Se poate si fara orez?
Da, sigur ca da!
Super fain ca ne dai idei si ne inspiri. Chiar dacă nu facem rețelele chiar așa, totuși sunt idei bune 😘
Cu mare drag! Pupici si multumesc si eu pentru ca imi scrieti!
Buna ! Orezul l ai fiert inainte sau ai adăugat crud ca nu mi dau seama din poze! Pupiiiici
E fiert inainte, da, da.
Mulțumim pentru minunatele rețete, bebeii le adora…ma bucur mult ca te-am găsit. Vroiam totuși să te întreb dacă nu as putea folosi brânză de vaci la bebe, mai ales ca avem acasă vacile iar sursa laptelui este sigur…
draguta cu mare drag, ma bucur ca le papa bine piticutii. daca laptele este sursa sigura si branzica este facuta fara sare, sigur. abia dupa 2 ani as da branzica cu sare adaugata sau maxim hai dupa un an daca nu are foarte multa sare. pupi!
Buna!!!🤗😘 Am dat din întâmplare peste site, dar întâmplarea a devenit minune!!! Rețetele sunt super și o excelenta sursa de inspirație!!! Am un bebe de aproape 9 luni și de vreo 2 luni ne inspiram de aici!!! Este extraordinar !!! Mai improvizez sau mai schimb , dar ne scapă de griji!!
Putem sa înlocuim cartoful cu cel dulce? Eu cred ca este mai nutritiv și oricum mai bun la gust decât cel alb! Va multumesc mult!!!
Hey, multumesc mult de feedback. Ma bucur foarte mult ca iti place site-ul si ca te ajuta. Legat de intrebarea ta, sigur, poti folosi fara probleme cartoful dulce. pupici!
O reteta delicioasa! Multumim pentru toate retetele delicioase,sunt un real ajutor,iar bebe meu le adora! 🙂
Ma bucur tare mult ca ii plac si merci ca ma urmaresti! Pupici!
Buna! Am site.ul tau la favorite in telefon cand intru pe net. Am incercat multe din retete de cand avea bebelina mea 7 luni si de atunci mananca aproape orice. Multumesc!
Multumesc si eu ca ma urmaresti :). Pupici multi!
Salutys, orezul trebuie sa fie integral si sa fie fiert in apa speciala pentru gatit la bebei? Multumesc
Buna! Nu este recomandat numai orez integral pentru bebelusi pentru ca are foarte multe fibre pentru stomacelul lor in formare. cand folosesti ceva integral, este de preferat sa combini mereu jumatate jumatate cu variante neintegrala, normala a produsului respectiv. De obicei orezul l-as tine la inmuiat putin, asta am aflat si eu recent ca astfel se mai elimina din arsenic si fiert apoi in apa normala de la chiuveta. Pupici!
Offf
Nu exista un serch la pagina, ca sunt zile cand atata caut pana gasesc o postare
Buna! Exista, chiar in doua parti :). Cand intri de pe pc il gasesti fie sub forma unei lupe pe bara principala unde sunt si paginile de pe site (Retete pentru copii, etc.) si in bara din partea dreapta, tot un search care se numeste ‘ Scotoceste prin retete’. Daca intri de pe mobil, fiind optimizarea ce intra in schema, search-ul se duce in josul paginii, trebuie sa scrolezi pana jos in pagina si acolo o sa gasesti ‘scotoceste prin retete’. Din pacate aici nu pot atasa poze sa iti arat exact, dar daca tot nu gasesti, scrie-mi pe facebook si iti trimit acolo print screen.
Am rezolvat cu search-ul sa il aduc mai sus pe pagina :).
Îți mulțumesc din suflet ca împărtășești și cu noi ceea ce știi. De multe ori m-ai salvat atunci când eram în pana de idei. Atât îmi pare rău că nu te-am descoperit mai devreme. Pupici. 🤝🤗
Cu mare drag! Multumesc si eu pentru mesaj si pentru faptul ca ma urmaresti! Pupici!
Multumim pentru retete!
Cu ce se poate inlocui smantana/iaurtul?
Probabil cu smantana vegana, dar nu stiu sa iti recomand de care anume.
Buna ziua! In loc de ou, as putea adauga altceva? Multumesc!!
Facea mai pufoasa compozitia si o lega. Il poti omite, dar nu va fi acelasi rezultat.
Mulțumesc ca exiști! Chiar mi-ai ușurat viata 🤭. As vrea sa știu dacă exista vreo posibilitate sa fac budinca fără ou… Cel puțin fără albuș, pentru ca am descoperit ca al meu copil este un pic alergic la albuș 🙄.
Hey multumesc mult pentru cuvintele frumoase. Hmm….poti pune doar galbenusul, da, posibil sa nu iasa tot asa pufoasa, dar de moale tot va iesi moale.