Buuuuun, am pastrat best for last, cum se zice pe romaneste? Ce-i mai bun la final! Daca nici frigutul de afara nu va face sa porniti cuptorul doar asa de drag, atunci poate va conving cu pizza fara dospire! Ultima reteta carbohidrata din saptamana asta! Da, da, nu mai asteptam sa creasca nimic, amestecam aluatul, il intindem, adaugam toppingul si bagam la ghiozdan! Impreuna cu piticii, normal! Fiind cu cascaval o recomand copiilor peste varsta de un an, sau pana la un an daca aveti un cascaval facut in casa fara sare. Cele din comert contin sare adaugata si nu sunt ok pana la varsta de un an. Din cantitatea de mai jos, am facut o pizza relativ maricica pentru noi adultii si o pizza micuta pentru Termi. Eu i-am lasat-o vegetariana (ei bineinteles, ca noi ne-am cam porcit), dar puteti fara probleme sa adaugati si piept de pui deja gatit sau ce mai vreti voi. Merge de asemenea si doar cu mozzarela, putin sos de rosii, oregano si busuioc. La fel, musai copiilor peste un an. Si cam asta e, nu ma mai intind ca pofta-i mare! Sa-i dam drumul la treaba!
Ingrediente blat pentru intreaga familie:
360g faina alba tip 650
15g praf de copt
200ml lapte gras
2 linguri ulei de masline
50g unt topit
Ingrediente topping pentru Termi:
2 ciupercute (50g)
broccoli (70g)
o fasie de ardei gras rosu
60g cascaval ras
2-3 linguri sos de rosii ( rosie date pe razatoare)
- Ingrediente blat
- Ingrediente topping
1. Am dat drumul la cuptor pentru a il preincalzi la foc mediu, 185 de grade.
2. Apoi am amestecat faina cu praful de copt. Asta daca vreti sa puneti, eu am facut si fara praf de copt si a iesit la fel, sau cel putin asa mi s-a parut. Am turnat laptele, untul topit si uleiul si am omogenizat totul frumos intr-o bila moale si nelipicioasa.
3. Bila am pus-o pe spatiul de lucru pudrat cu faina si am modelat-o cu facaletul astfel incat sa ia forma tavii in care am pus pizza. Am pus apoi blatul in tava.
4. Peste el, am adaugat sosul de rosii, putin cascaval (nu tot, grosul il punem deasupra) si apoi am adaugat toppingul.
5. Broccoli tinut 2-3 minute in apa clocotita, ciupercile taiate fasii subtiri si ardeiul la fel. Pe deasupra am pus cascavalul ramas si am dat la cuptor.
6. A stat totul la caldurica cuptorului vreo 20 de minute sau pana se topeste frumos cascavalul.
Puteti folosi orice alte ingrediente pentru topping: dovlecei, praz, piept de pui etc.
Blatul nu iese mega pufos ca cel facut cu drojdie si framantat, dar pentru noi este o varianta mult mai rapida si delicioasa atunci cand avem poftica de pizza.
Sa bagati cu placere la ghiozdan!
P.s.: pentru reteta de blat, ii multumesc Luminitei Dulovet de la care m-am inspirat :).
Buna. Ce fel de cașcaval folositi? Ma ajuți te rog cu marca? Este fără sare? Multumesc
Cascaval eu i-am dat doar dupa varsta de un an pentru ca nu am gasit complet fara sare adaugata, nici nu am cautat sincer sa iti spun. Dupa un an i-am dat de la Solomonescu ca si firma, din-acela papam si noi, cantitatea de sare adaugata este ok, nu este foarte mare. Pupici!
Multumesc frumos! Voi incerca aceasta reteta. Legumele la cuptor prin unt si usturoi un deliciu
Chiar pizza voiam sa-i fac astazi! La fix a picat postarea! :)) Multumiiim :))
Cascaval noi folosim Penteleu – de la Prodlacta.. are super putina sare si e bun bun. Ca si Solomonescu, de astfel.
Hai sa aveti poftica! Uite ca nu am incercat cascavalul asta, o sa il cumparam sa il testam, multumim de pont! Pupicei!
Bună! aș încerca mozzarella in loc de cașcaval…oare ar merge ?
Da, da, merge bine. Doar sa o scurgi bine, ca tinde sa isi lasa un pic de apa in cuptor. Pupici!
Si mi-am facut curaj sa ma apuc de pizza aceasta :)) (nu sunt fun sa prepar chestii cu framantat……..) si mi-am dat seams ca am put ia faina alba si 250g am pus integrala. A iesit super ok! Baiatul a papat o feliuta…. speram sa fie mai entuziasmat…mai incercam si cu alte combinatii! Pupici
bine de stiut ca merge si cu integrala, nu am incercat asa. SI ma bucur ca te-ai incumetat :)). Sper ca macar ati papat voi si nu ati aruncat-o. Nici la noi tin minte Termi nu a fost mega incantata de prima pizza facuta. Dar acum mai mare, i-a dat de gust maxim :). Va pup!
Prima incercare=succes garantat!!
A papat baietelul meu de 1 an 3l toata pizza! A fost super fericit! Multumim mult!😘😘😘
Ohooooo! Sa ii fie de bine! Bravoooo! Cu ce topping ai incercat-o?
Am mers pe varianta clasica si sigura😂 adica ciuperci, ardei, cascaval, sos rosii si piept de pui😊
Nu stiu ce praf de copt ai pus dar cu jumate de plic s-a triplat la grosime pizza. Aluatul ajunge intins intr-o tava mare de cuptor eu am pus intr-un vas mai mic de yena si a iesit super gros, de vreo 5 cm.
Pai am spus acolo pe undeva ca din cantitatile alea am facut si o pizza pentru noi mai maricica si cea din poza pentru Termi :))). Cred ca de-aia ti s-a intamplat tie asta, ca ai pus tot aluatul intr-un vas mic. O sa pun comentariul ala la vedere sa fie mai usor de observat ca am scris la inceputul retetei.
Scuze stii cum e graba strica treaba nu am citit tot ce ai scris. Oare gustul de faina a fost din cauza ca nu era facuta bine sau din cauza ca nu e facuta cu dospire? Stiu cand faceam cu dospire nu avea gustul asta dar nu prea am experienta.
Eh, si eu am pus aiurea informatia asta, ca nu toata lumea sta sa citeasca povestile mele de inceput. Hmm…pai cand ai taiat blatul cum ti s-a parut? Poate era prea gros cum ziceai tu si se simtea mai mult aluatul decat topping-ul.
Ai idee daca iese blatul daca pun doar lapte vegetal si ulei, fara unt? E “distractie” garantata regimul de alpv. Multumesc
Hmmm….sah mat :)))). Chiar nu am incercat, dar mai bine pune apa in loc de lapte si cu ulei, nah, la cozonac iese, sa speram ca si aici :))). Sa imi zici daca ai incercat! Si sa scapati repede de alergiile astea imi dau seama ca iti vine sa iti iei campii.