Briose cu rosii cherry

A trecut ceva timp de cand nu am mai scris o reteta pentru adulti in vinerea mare :).  Nu prea am mai incercat nimic nou wow si cum Gandaciosu’ isi respecta numele de Terminatoare, nu prea putem manaca nimic fara ca ea sa guste. Asa ca mai tot ce facem si pentru noi musai sa fie baby friendly. Iaca asa au fost si briosele astea minunate la micul dejun. Avand cascaval ( ce are sare adaugata) nu le-as recomanda bebeilor sub un an decat daca este facut in casa sau daca gasiti unul fara sare ( eu nu am gasit, dar nici nu am cautat prea mult). Deci vinerea retetelor pentru adulti e mai mult o  amintire :)). Va spun doar ca Gandaciosu’ si tati le-au mancat cot la cot, tati cu ketchup, evident, ca deh, cica asa fara sare nu prea merg goale. Sa va zic ca se fac si rapidos, le puteti papa si la cina daca vreti ceva mai usor. Dar gata cu reclama, sa pornim la treaba!

Ingrediente:

3 oua

3 linguri ulei de masline

300ml iaurt gras

100g cascaval ras

100g branzica facuta in casa

250 faina

3 fire ceapa verde

9 rosii cherry ( sau depinde cate briose va ies)

biscuim, retete biscuim, briose aperitiv, briose, retete de briose, diversificare, retete de briose, retete pentru copii

1. Am dat drumul la cuptor la foc mediu, 180 de grade pentru a il preincalzi.

2. Am batut bine cu telul ( sau chiar mixerul daca nu vreti sa va doara mana 🙂 ) cele 3 oua pana au devenit spumoase.

biscuim, retete biscuim, briose aperitiv, briose, retete de briose, diversificare, retete de briose, retete pentru copii

3.Peste ele am pus uleiul de masline, iaurtul, cascavalul si branzica de casa.

biscuim, retete biscuim, briose aperitiv, briose, retete de briose, diversificare, retete de briose, retete pentru copii

4. Am incorporat totul frumos si apoi am pus si ceapa verde tocata marunt.

biscuim, retete biscuim, briose aperitiv, briose, retete de briose, diversificare, retete de briose, retete pentru copii

5.La final am adaugat faina si am pus aluatul in formele de briose, mi-au iesit 9 la numar mie. Aluatul este unul mai teapan, nu curge usor.

6. Am pus cate o rosie deasupra fiecareia si am dat la cuptor foc mediu pana s-au rumenit usor deasupra si rosiile s-au inmuiat.

Hai sa fiti mancaciosi cu totii!

biscuim, retete biscuim, briose aperitiv, briose, retete de briose, diversificare, retete de briose, retete pentru copii

 

9 Replies to “Briose cu rosii cherry”

  1. Le-am probat, pe jumatate cantitatile si asa mi-au iesit 9 briose :D, foarte bune la gust, da nu am stiut cat sa le tin la cuptor:)), prima data cand le-am scos, interiorul nu a fost facut fiindca simteam gust de faina si dupa aia le-am lasat prea mult si s-au intarit prea tare:). Interiorul trebuie sa fie mai inspre o paine sau e lipicios tare de la cascaval?:D.
    PS: Am si un cuptor tare naspa , nu doar bucatareasa e de vina:D

    1. Draguta mea, le-am facut acum ceva timp, dar din ce retin, interiorul intr-adevar era mai umed, se topeste cascavalul si ma gandesc ca asta este motivul. Imi pare rau ca ai avut peripetii cu ele :(. Si eu am cuptor batranesc si imi e greu uneori sa estimez la ce temperatura le pun si cat timp. Raman datoare cu o cafea :))). Pupici multi si sper de acum sa iasa tot! Nu e vina bucataresei, stai linistita :*!

  2. Doamne feri, cum sa ramai datoare:), multumesc pentru toate retetele ca de aici ma inspir zi de zi! O sa ma mai incumet sa le fac mai incolo, ca tot tre sa imi iasa ok:D

  3. Le-am facut de seara pentru a doua zii dimineata, Juniorul a papat 2buc.Dar sunt mult mai bune consumate in aceea-si zi, ca dupa o noapte in frigider sunt prea tari si gumante, iar rosia cherry coaptă de la frigider….dar de gust sunt super bune. Data viitoare i le dau călduțe si sigur papa mai multe 🙂

    1. Da, clar sunt mult mai bune atunci calde. Eu cand le-am facut s-au mancat repejor pentru ca a bagat serios si tati :)). PUpici!

  4. Buna,
    Am facut acum reteta asta si astept sa iasa, dar fara cascaval. Voiam sa te intreb daca se poate inlocui cu fulgi de drojdie inactiva alta data cand mai fac? 😀

    1. Cum a iesit? nu am facut niciodata fara cascaval, dar nu cred ca ar trebui sa fie problema, ii dadea doar un plus de aroma. Merge inlocuit cu fulgi de drojdie, dap. Sper ca v-a placut, am ceva emotii :))).

      1. Buna! Sunt foarte bune si e aluatul mai usor, curge frumos si se umfla tare dupa care se lasa 😂
        Cam cat sa pun o lingura?

        1. nu mai tin minte la partea cu lasatul ca le-am facut acum ceva timp :)), dar si mie mi se lasa des briosele sau chestiile care se umfla la cuptor :))). Probabil nu au destula faina. Fiind mai multe portii, poti pune 1-2 linguri ma gandesc de drojdie, dap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.