Ce-ati zice de un rasfat rapid asa ca de duminica lenesa si calduroasa? Rasfat pentru intrega familie, de la mic la mare. Zic daca tot dam drumul nitel la cuptor ( cam jumatate de ora, deci nimic de speriat), macar sa impuscam doi iepuri :)). Sa se bucure toata familia de ceva dulce, racoros, bun si rapid! Reteta asta am gasit-o sub denumirea de clafoutis, dar cum mi se plimba limba-n gura cand il pronunt si neam daca pot eu sa retin cum se scrie corect, am preferat sa ii zic simplu budinca! Neaos, romanesc :))). O aveam in plan initial numai cu caise, dar pe drum am observat ca se cam stricasera din ele :((( asa ca am adaugat si cateva cirese de la congelator pe ultima suta de metri, de-aia nici nu apar in poze :))). Merg bine cu orice fruct aveti la indemana: piersici, caise, afine etc. Haideti ca nu ma mai lungesc cu vorba si zic sa pornim la treaba. Va mai zic ca eu am papat jumatate de tava din prima :)), cu muuulta miere pe deasupra, evident :))).
Ca si inspiratie, am gasit reteta aici.
Ingrediente:
3 linguri de unt gras 82%(45g)
3 oua
60g smanatana grasa
35g faina alba tip 650
400g caise*
* eu am pus vreo 200g caise cu 200g cirese (asta pentru ca nu aveam suficiente caise, dar merge perfect si doar cu caise)
*daca aveti pastaie de vanilie, puteti adauga putin. Dar doar pastaie autentica, nu esenta :).
1. Am dat drumul la cuptor la 200 grade pentru a il preincalzi.
2. Am topit untul, cu o parte din el am uns bine tava (diametrul 20-22cm) in care urma sa pun prajiturica.
3. Intr-un bol separat am mixat bine cele 3 oua cu smantana. Merge si cu telul sau furculita daca nu vreti sa scoatei mixerul de la naftalina :)).
4. Am adaugat apoi untul si faina si am omogenizat bine.
5. Am pus compozitia in tava deja unsa cu untul topit si pe deasupra am pus din loc in loc caisele (fara samburi si cu partea taiata in sus) si ciresele buclucase. Stratul de aluat este unul subtire. Nu o sa iasa groasa, este ok asa, nu va speriati :).
6. Am lasat la cuptor cam 20-25 de minute pana se aureste frumos pe deasupra. Daca faceam doar cu caise, arata mai bine sau cu cirese proaspete. Fiind congelate, inca mai aveau putina apa in ele, desi le-am scurs bine si s-a cam dus esteticul, dar nah, tot buna este!
E racoritor si bun! Sa devorati cu placere!
Se pare ca baietelul meu nu mai este atat de mofturos😊 am facut azi reteta pt prima oara si i- a placut foarte mult 😊 tnx😘
Cine are caise pe vremea asta :))), bun, bun! Ma bucur ca a papat cu spor! Va pup!
Daca punem fructe congelate sau din compot e ok????
Da, merg, dar doar sa le dezgheti inainte sa nu isi lase multa apa in budinca. Sau pe cele din compot sa le lasi bine la scurs. Pupici!
Uite acum ne apuncam de ea…si asa papam si caise prima oara…si are si mami si tati o gustare minunata!
Esti unica!😘😘😘Duminica frumoasa! Promit o poza….ca m-am facut lenesa la poze…tot fug la plimbare ziua si nu prea am mai facut poze la preparatele mele biscuim
Duminica frumoasa si voua! va pup! Sper sa va placa! Nu ma mir ca sunteti pe drumuri toata ziua, plimbaretilor! pup!
Buna! Ce faina as putea folosi daca nu am alba 650? Cea de ovaz merge?
Draguta, eu cu cea de ovaz nu am avut foarte mare succes, am incercat-o ce este drept la facut paine si nu mi-a placut rezultatul. Nu as vrea sa iti spun vreo prostie :(. pup si imi pare rau ca nu pot fi de ajutor. Poate cea integrala sa mearga mai bine ma gandesc totusi.
Geniala reteta! A iesit foarte bine! Multumesc pentru inspiratie!
Ma bucur tare mult! Merci ca ai incercat-o! Pupici!