Gris cu lapte

Reteta din doar 3 ingrediente din lunea asta este mega faimoasa, un evergreen in varianta culinara :))) daca vreti voi. Va prezint grisul cu lapte! Recunosc solemn ca nu sunt incantata de el in alimentatia bebelusilor. Adica in aproape un an de diversificare i-am servit Gandacelului doar o singura data acest preparat asta ca sa nu zic ca nu l-am incercat. De ce sunt impotriva lui? Pentru ca nu este hranitor, are tendinta de a pufosi copiii si cam atat, fara sa le ofere nutrienti si vitamine. Intra in aceeasi categorie cu tapioca, deci de oferit mai rar aceste doua produse. Si daca va intrebati cu ce le puteti inlocui, raspunsul vine chiar aici unde gasiti o lista cu cereale mult mai sanatoase pentru alimentatia bebelusului vostru. Evident ca si noi am crescut cu gris cu lapte, dar daca intre timp am aflat de alte alternative mai sanatoase si mai nutritive, de ce sa nu folosim informatia in folosul copiilor nostri? Am incercat sa o dau frumos acum pe final ca de fel sunt mega comunista si ma aprind rau la chestiile astea :))).

Ingrediente:

500ml lapte gras

50g gris

O lingura de unt

retete cu gris, gris cu lapte pentru copii, diversificare

1. Am pus laptele la fiert.

2. Cand a inceput sa se umfle un pic am turnat in ploaie grisul si am amestecat bine de tot.

3. L-am lasat 10-15 minute la foc mic, stand mereu langa el si amestecand des pentru ca se lipeste.

4. La final am oprit focul, am pus lingura de unt si am omogenizat.

retete cu gris, gris cu lapte pentru copii, diversificare

Acum daca bebicii papa singuri, va sugerez sa turnati aluatul in forme de briose sau orice alta forma pentru a se raci acolo si a se intari (cam 10-15 minute). Astfel il pot papa singurei cu manuta.

retete cu gris, gris cu lapte pentru copii, diversificare

retete cu gris, gris cu lapte pentru copii, diversificare

Daca inca le dati voi sa pape, nu il mai lasati in forme la racit, il puneti in bolisor si spor la papat!

Il puteti oferi simplu ca in reteta de mai sus sa vedeti cum il accepta sau il puteti combina cu putina scortisoara, un mar sau o para rasa, mango, banana, ce stiti ca prefera micutii vostri.

Bebei mancaciosi sa aveti!

 

37 Replies to “Gris cu lapte”

  1. Mamici albusul de ou parca nu era ok pana la un an nu?Si inca ceva,bebe al meu papa san iar laptele de vaca nu ii face bine stiti ceva retete care se pot prepara cu laptic de mama.Va multuuumesc

  2. Deci, I am back 🙂
    Fiind o reteta f complexa, am probleme:)
    Ai folosit/incercat grisul cu lapte folosind gris integral din spelta? Ca deh…am un raft bio-eco-spelto-vego cum rar gasesti. Daca as sti sa le si folosesc:)
    Am facut exact d p reteta de mai sus…si nu s-a legat aka a ramas f moale si cu aspect punctat asa (asta cred ca e d l textura lui spelta vietii).
    Nu pot pune poza aici, dar trimit 🙂
    Ca in PS…poate pui si pe site optiunea de loading pics?
    Eu sunt mai fan site (am search usor) decat FB si da, cum Pamantul se invarte in jurul meu…:))

    1. Pfff, din pacate nu am incercat deloc varianta integrala a grisului si cu atat mai mult spelta asta :))). Am tot auzit de faina spelta, din ce am vazut se folosesc alte cantitati decat in cazul fainii normale. Cred ca aici a fost buba :).
      Cu pozele, verific daca se poate si revin. Din setarile de baza nu o pot face, poate gasesc un plug-in ceva.
      Pupici!

  3. Tot eu te stresez putin 😆! Din pacate, eu am aflat abia acum cateva luni ca grisul nu are niciun aport nutritiv…intrebarea mea e daca faci grisul cu lapte si mai adaugi niste fructe, carob si alte cele, nu se considera ca este hranitor?
    P.S.: l-am facut in combinatie cu jumatate de kaki+jumatate de banana si a fost delicios!
    Pupicei!

    1. Hmmm…..mai hranitor decat hrisca/bulgur sau fulgi de ovaz nici nu exista comparatie :). E ok sa ii dai mai rar, nu este niciun bai. Dar incearca sa le rotesti, sa pape cat mai diversificat. Sa stii ca bulgurul este dulceag asa, si merge bine in combinatie cu lapte si fructe. Doar ca e mai ciudat ca textura, nu fin ca si grisul. Eu am un pitic cu grisul, nu stiu de ce, poate pt ca a mea oricum e bine facuta si nu o vreau si mai pufoasa si il evit. Dar din cand in cand nu e bai ca ii dai, doar ca sunt alte alternative mult mai sanatoase si hranitoare si e pacat sa nu le folosim. Pupicei!

    2. Buna, cum ai procedat cu kaki: l-ai taiat cubulețe sau l-ai pasat la blender? In griș cand l-ai adăugat, la sfarsit, dupa ce a fiert?
      As vrea sa il îndulcesc si eu cu kaki.
      Merci de raspuns!

      1. Buna! Kaki-ul l-am blenduit si l-am pus la final. Gustul a fost foarte bun, insa a iesit apos. A fost prima si ultima data cand am facut combinatia asta. Ai mei nu prea mananca gris cu lapte. Fiind destul de zemos, l-as pune cubulete. Incearca asa si vezi ce rezultat ai. Pofta buna! 😊

  4. Buna ziua, sunt fascinata de site ul dumneavoastra! Zilnic “fur” cate o reteta pentru micuta mea. V am descoperit intamplator si de atunci va “vizitez” zilnic. Multumesc pentru retetele delicioase. Succes si sanatate! PS: astazi incercam gris cu lapte pentru prima data.

    1. Multumesc tare mult pentru cuvintele frumoase :)! Ma bucur mult ca m-ai descoperit si sper sa ramanem prietene vreme indelungata :). oricand ai vreo nelamurire iti stau la dispozitie cu mare drag. Pupicei multi!

  5. Un site care ma ajuta foarte foarte foarte mult 😍😍😍 Felicitări pentru retete🤗 spune-mi te rog ce griș sa cumpăr care marca.

    1. Ma bucur mult ca iti este de ajutor! Sa stii ca eu am luat aceeasi marca pe care o folosesc si la faina, adica raftul bunicii. Nu am folosit gris integral sau alte nebunii sau bio, ce foloseam si pentru noi i-am dat si ei. Dar foooarte rar, de fapt gris cu lapte i-am dat doar atunci cand am pus reteta asta, atat :))). Termi fiind pufoasa, grisul nu prea are deloc nutrieni ok, are tendinta doar sa pufoseaca bebelusii si cam atat, de aceea se ofera mai rar. Eu am preferat sa il inlocuiesc cu fulgi de ovaz, fulgi de hrisca, cuscus, bulgur. Pup!

      1. Buna! Se poate pune grisul ramas la frigider si sa se consume a doua zi?
        Multumim tare de retete🥰

  6. Buna.De unde ai cumparat forma de briose din silicon cu animalute si pasari?E foarte atractiva pentru copii si sigur ar avea succes mai mult mancarea 😀

  7. Bună, este minunat ca exista cineva care își face timp și pentru noi. Întrebare, dacă e prea mult gris ce pot face cu el!? Se poate pune la frigider?

  8. Buna, imi cer scuze, dar o sa te contrazic, de fapt grisul este foarte hranitor, mai ales cel bio, vitamina E, B, esentiale pentru sistemul imunitar. Continutul de potasiu duce la o fuctionare buna a rinichilor, magneziu, zinc, forsfor benefice pentru oase si sistemul nervos.. deci sa spui ca nu este deloc benefic e mare pacat… chiar am ramas profund dezamagita de informatia pe care o raspindesti despre gris!!!
    Mai documenteaza-te, succese!!

    1. Buna Claudia, nu ai de ce sa iti ceri scuze, e foarte ok sa ai alta parere fata de ceea ce spun eu pe aici pentru ca nu detin adevarul absolut. Cu grisul am eu o mare problema, cu totii am crescut cu el si voiam sa schimb perceptia mamicilor prin faptul ca sunt alte cereale si pseudocereale mult mai ok decat grisul. Am recomandat sa fie folosit mai rar, nu interzis complet, pentru ca si eu ii mai dau lui Termi, dar alternez foarte mult si cu alte tipuri de cereale ce sunt mai bogate decat grisul in sine. Eu vorbeam de cel normal, ca doar de ala auzisem eu pana la momentul ala, care are foarte multi carbohidrati. Merci!

  9. Bună! Crezi ca este ok dacă îi prepar grisul cu apa si l îndulcesc ulterior cu fructe??? Bebelina se roseste putin pe la gurita de la Lapte si ii dau mai rar, cam o dată la 2 săpt. Pupici

    1. Draguta, nu stiu cat de ok este grisul cu apa. Mai bine ii faci fulgi de ovaz fierti in apa si apoi sa ii indulcesti cu banana, nuca , nuca de cocos etc.

  10. De la câte luni pot sa-i dau bebelinei griș cu lapte de vaca ? Noi avem 8 luni . Mulțumesc 😊

    1. Buna draguta. Ii poti da inca de la inceput, nu este o varsta anume. Dar ai grija sa nu ii dai foarte des, poti alterna cu fulgii de ovaz, fulgii de hrisca etc.

  11. Buna! Am si eu o intrebare, va rog! Am facut fulgi de hrisca fierti in lapte, dar produsul final a iesit ceva care se intindea, ca la ghebe. Este ok asa? Multumim mult pentru retete!

    1. Buna si scuze de raspunsul intarziat, chiar nu am reusit sa mai intru deloc pe aici de luni bune. Legat de intrebarea ta, nu prea mai tin minte exact, stiu ca ii dadeam mult la inceput atunci, eu parca uneori mai patesc asta la fulgii de ovaz, deci nu cred ca e bai mare.

  12. Mersi mult ptr retete is super cu tn am inceput diversificarea si merge super bine.bebica 9 luni.2 zile o fost contul suspendat ce sa intamplat?🥰

    1. Merci mult ca ma urmaresti! de multe se intampla sa nu platesc la timp factura pentru server si cand nu fac asta, mi se suspenda contul, dar apoi, imediat ce achit se rezolva si se activeaza. 🙂

  13. Bună! Vreau sa încerc și eu grisul cu lapte. Pana în prezent nu i-am dat lapte de vaca lui bebe. Acum are 1a3l. Ma cam tem , dar va trebui sa încerc și cu laptele de vaca.Ce sfat îmi dai? Rețetele sunt delicioase.

    1. Eu am oferit lapte de vaca in preparate inca de la 6 luni. De ce anume te temi? Daca vei citi ultimele recomandari ale organizatiei mondiale a sanatatii vei vedea ca nu trebuie sa mai oferim copiilor dupa varsta de un an anumite alimente, pot fi oferite inca de la inceput, asta daca nu sunt cazuri de alergii in familie.

  14. Mă tem să nu îl doară burtica. Noh, cred că sunt, eu, puțin cam paranoică. Lol !!! :)))))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.