In vinerea retetelor pentru adulti, avem un rasfat cu somon afumat. Daca mai sunt mamici innebunite ca si mine dupa acest minunat preparat atunci reteta asta este pentru noi. Si chiar daca nu va place atat de mult, merge pefect daca vreti niste aperitive mai deosebite pentru vreun eveniment. Sa va mai zic ca se face si din 2 timpi si 3 miscari? Amestecam mai mult sau mai putin toate ingredientele, le punem in forma si gata :). Ca doar noi mamicile nu avem timp de pierdut, stiti prea bine. Este destul de satios, eu mancam o felie si deja ma saturam si sotul ce e mai mancacios ( am zis mai, nu foooarte, da??? ) a putut papa doar 3 :))). Buuun, sa dam drumul la treaba!
Ingrediente:
6 oua
360g faina alba
1 pliculet praf de copt
1 lingurita de sare
1/2 lingurita de piper
200g samantana
70ml ulei
200g somon afumat
150g cascaval dat pe razatoare
O lingura de parmezan
O lingura de unt pentru unsul tavii
1. Intai am dat drumul la cuptor la 180 de grade, foc mediu pentru a-l incalzi.
2. Am pus apoi intr-un bol incapator cele 6 oua si le-am batut bine cu mixerul pana au devenit spumoase ( aproximativ 2 minute).
3. Am pus peste faina sarea, piperul si praful de copt, le-am amestecat si le-am cernut peste oua. Am mixat cateva secunde pana s-a incorporat un pic totul, o sa fie cam gros amestecul dar este ok, nu va speriati :).
4. Am adaugat apoi samantana si uleiul si am mixat iarasi pana s-a omogenizat totul.
5. Am taiat fasiute marunte somonul si l-am adaugat impreuna cu cascavalul ras. Am lasat mixerul de-o parte si am incorporat totul cu o lingura.
6. Am uns cu unt tava de chec si am turnat amestecul nivelandu-l putin la final. Pe deasupra am pus parmezanul ras.
6. Am dat tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ o ora sau pana cand iese scobitoarea curata.
7. L-am lasat la racit si apoi l-am scos usor din tava.
Sa aveti pofta!