Paste cu iaurt si leurda

Reteta din doar 3 ingrediente, ca doar e luni si asa ne sade bine e gata in 15 minute! Suna fabulos, nu? Mai ales ales daca nu avem timp si nici chef de pierdut prin bucatarie, merge la fix! Punem niste paste la fiert si in 15 minute deja le servim un pranz sau o cina delicioasa si copioasa celor mici. Le-am incropit intr-o zi cand venisem de afara si Gandacelul Terminator incepuse “papa, papa” si evident ca nu aveam nimic pregatit (mai sunt si zile din-astea ca doar oameni suntem). Asa ca am pus rapid niste paste la fiert si de acolo Dumnezeu cu mila :)). Surprinzator, desi ea nu papa iaurt simplu, pastele astea le-a papat neasteptat de bine, am taiat si 2-3 frunze de leurda si gata :). Atentie ca leurda este un fel de usturoi salbatic deci are gust specific, daca nu sunt bebelusi amatori de usturoi s-ar putea sa nu fie prea incantati de preparat. Buuun, si acum sa incepem, ca deja am pierdut minute bune.

Ingrediente:

1 borcanel de iaurt gras

30g paste fierte

2-3 frunze de leurda

Optional: fulgi de drojdie pe deasupra ( tin loc de parmezan aici)

retete pentru copii, retete de paste pentru copii, paste cu leurda

1. Am tocat marunt leurda si am amestecat-o cu iaurtul.

retete pentru copii, retete de paste pentru copii, paste cu leurda

2. Am adaugat apoi pastele fierbinti. ( side note: sa nu le clatiti cu apa niciodata, astfel raman pe ele moleculele ce ajuta sa se lipeasca mai bine sosul de ele)

retete pentru copii, retete de paste pentru copii, paste cu leurda

3. Am omogenizat totul si gata masa!

retete pentru copii, retete de paste pentru copii, paste cu leurda

Bebei mancaciosi sa aveti!

6 Replies to “Paste cu iaurt si leurda”

    1. Nu exista o varsta anume, eu prima data i-am dat pe la 7 luni cand i-am servit paste. Am presarat cativa fulgi pe deasupra. II folosesc cam 2 de ori pe saptamana, o lingurita sau doua.

    1. Imi vine acum in minte spanac, dat 1-2 minute in clocot, poate si putin usturoi daca bebeii sunt fani. Sau cu broccoli. Pupici!

  1. Nu am incercat niciodată nu leurda- suna interesant. Totusi, pastele noastre preferate sunt cu iaurt si multaaaa lămâie 🤗😍

    1. sa pui putina daca o faci ca are o tenta de gust de usturoi :)). Paste cu iaurt si lamaie? nu am incercat papa acum :))). dar la ca de mult ii plac pastele, pun pe lista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.