Omleta simpla cu oua de prepelita

Daca e luni, e ziua retelor usoare! Din doar 3 ingrediente si avem un pranz hranitor pentru copii. Proteine multe si lipide de la ousor, vitamine si minerale de la ceapa :).

Ingrediente:

6 oua de prepelita (1 ou de gaina)

2 linguri de lapte

1 fir de ceapa verde

omleta cu oua de prepelita, diversificare, blw, retete sanatoase pentru copii

1. Am spart ouale intr-un bol si le-am batut bine, bine. Am adaugat laptele si am omogenizat.

omleta cu oua de prepelita, diversificare, blw, retete sanatoase pentru copii

2. Am tocat marunt ceapa verde si am pus-o peste amestecul de oua. Am batut bine si am dat totul intr-o forma la cuptor pentru aporximativ 20 – 25 de minute, pana s-a inchegat si s-a rumenit usor.

omleta cu oua de prepelita, diversificare, blw, retete sanatoase pentru copii

omleta cu oua de prepelita, diversificare, blw, retete sanatoase pentru copii

omleta cu oua de prepelita, diversificare, blw, retete sanatoase pentru copii

Cam 4-5 oua de prepelita echivaleaza unul de gaina. Eu am pus 6 in ideea ca Gandacel mai da si pe jos. Inca nu am trecut de faza asta. Dar n-a fost sa fie nici de data asta. A mancat-o pe toata si mai cerea. A trebuit sa o pacalesc cu o mandarina :))))

24 Replies to “Omleta simpla cu oua de prepelita”

  1. Buna! In primul rand vreau sa te felicit pentru blogul si retetele tale “user friendly” dar si pentru atitudinea KIS!!! As dori un sfat din partea ta in ceea ce priveste gatitul cu laptele de vaca. Este ok sa il folosim pentru omlete sau diverse retete atata timp cat consumul lui este recomandat dupa 12luni? Pisicuta din dotare este diversificata mixt, avem zile cand prefera sa fie hranita si zile cand preia initiativa, iar pentru zilele aventuriere ma gandeam sa incerc o omleta ca cea de mai sus, dar am dubii in privinta laptelui. Logic mi s-ar parea sa fie ok, atata timp cat este preparat termic, dar nu reusesc sa gasesc informatii edificatoare. Please help!

    O mamica KIS 🙂

    1. Saru’mana mult pentru vorbele frumoase! Sper tot ce incerci de aici sa aiba o rata cat mai mare de succes :)!
      Trecand la treburi mai serioase :), laptele de vaca nu se recomanda pana la varsta de 12 luni consumat ca atare datorita faptului ca nu contine toti nutrientii pe care ii are in mod natural laptele de mama sau lapte praf ce este facut special pentru bebelusi dupa propietatile celui matern. Pana la 1 an e musai lapte matern sau praf pentru ca bebeii au mare nevoie de toate propitatile ce le contin, de aceea cam astea si apa sunt singurele lichide ce le pot bea. De aceea nu se recomanda, dar el poate fi folosit fara probleme in preparate dupa varsta de 6 luni, pentru ca nu substitutie masa propriu-zisa de lapte. Sper ca are sens ce am zis, oboseala e prietena mea cea mai buna in ultima vreme. Aceeasi poveste este si cu laptele de capra, oaie, bivolita in cazul in care vrei sa le folosesti pe acestea. Daca nu aveti ceva alergii eu zic ca este ok sa folosesti, dar ar fi bine sa te consulti si cu pediatra voastra sa mai ceri o parere, mai avizata :).
      Iti dau mai jos si un link cu o sursa ok, mai pe la mijlocul articolului este scrisa treaba ce am incercat eu sa o explic.

      http://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/pages/drinks-and-cups-children.aspx/

      Sper sa iti fie de folos informatia, daca mai sunt ceva neclaritati, te rog sa imi spui. Pupici multi!

      1. Buna , am o belelusa de 7 luni si 20 zile si inca nu Iam dat ou , azi as dori sa ii fac omleta simpla cu ceapa verde .. dar imi este teama ..

        1. Nu are de ce sa iti fie teama, daca un bebe este sensibil la un aliment, poate face alergie si dupa un an, nu e vina ta ca ii dai la o anumita varsta albus. Deci da-i cu incredere si vezi ce se intampla. Spor!

  2. Hello! Piticul meu are 7 luni si 3 saptamani, si astazi i-am facut omleta. A iesit foarte gustoasa, in schimb el nu a fost de aceeasi parere 🙁 . Abia a mancat jumatate. Problema este ca incerc sa ii dau bucatele cat mai mici si se inneaca foarte rau. Ultima data m-am speriat foarte tare. Mananca numai blenduit, sa fie totul ca o crema (uneori si asa se ineaca). Nu stiu cum sa procedez sa incerc deja sa il obisnuiesc si cu bucatele, ai cumva tu vreo idee?

    1. Hmm…incearca intai ma gandesc sa pape mai grosier. Cand i le blenduiesti, lasa-le cu 1-2 secunde mai putine in ficare zi sau la 2 zile blenduieste-le mai putin cu 1-2 secunde. Si asa treptat, treptat cu schimbari minore poate reuseste intai sa pape grosier si apoi sa treceti iar la bucatele. Poate se ineaca si pentru ca ii e greu sa accepte textura, nu neaparat ca nu ii place mancarea sau ca nu ar sti sa pape, doar ca refuza. Incearca asa cu blenduit mai putin de la zi la zi. Alta solutie momentan chiar nu stiu ce sa iti recomand. Pupici si sper sa fie bine!

  3. Buna mereu am dorit sa te intreb ce oua sa fosesc de gaina,nu am sursa proprice ,ce imi poti recomanda ?

  4. Bună nu are nimic dacă ii dau au cu albuș adică ma refer în omleta din câte am înțeles nu se da Oana la un an? Mulțumesc 😘

  5. Scuzați-mă bebe nu ma lasă să scriu un com întreg 😂 reformulez nu are nimic dacă ii dau omleta? Am înțeles ca nu se da albușul de la ou pana la un an! Mulțumesc 😘

    1. ha haa, cunoastem foarte bine asta cu bebe Terminator :))). Nu are nimic, cel putin astea sunt ultimele recomandari facute de Organizatia Mondiala a Santatii. Toti alergenii se introduc pana intr-un an. Nu mai este ca inainte, cand abia dupa 1 an se dadeau anumite chestii. S-a observat ca daca un bebe este sensibil la un anumit aliment, acesta face alergie si dupa un an, nu il ajuta restrictia asta.
      Pupici!

    1. Draguta, dadea un gust mai bun ceapa verde. Asa doar cu ceapa alba nu cred ca iese deosebita. Mai bine o excluzi sau adauga pe langa ea si ceva dovlcel ras. Pupici!

  6. Foarte buna si pufoasa omleta a iesit. Si zemoasa, nu iscată cum iese cea din tigaie pe aragaz.
    Am mai pus si putin gogoșar, parmezan si ulei de masline. Delicioasa!
    Păcat ca bursucelul nu a vrut sa pape. Ii da cred al doilea rand de maselute saracutul, ca altfel nu e mofturos la mancare.
    M-am bucurat eu de omleta.

    1. Off…ma bucur ca totusi a iesit foarte buna, dar imi pare rau ca cel mic nu a papat :(. Sa incerci sa ii oferi ceva mai tare de rontait in perioada asta? sau ceva mai rece care sa ii mai calmeze durerile? pupici!

  7. Buna tare pufoșenia asta de omleta.
    Azi o incerc pe cea cu carnita pt pachețelul de pranz de maine de la gradi.
    Multe din Rețetele tale m-au salvat ca nu stiam ce sa ii mai fac fetitei la pachețelul de la gradi.
    Cel mic papa de toate, nu e mofturos decat daca e bolnavior.
    Pup cu drag!

  8. Deci esti o minune trimisă de undeva de sus, pentru a ne ajuta si lumina pe fiecare dintre noi, mamele cu mai putine idei si creativitate in bucătărie! Te ador pur si simplu! Incerc cat se poate de des rețetele tale si sunt dementiale! Am o intrebare, daca ma poti ajuta cumva: există diferenta din punct de vedere alergic intre ouăle de prepelita si cele de găină? Pana acum i-am dat fetiței mele ouă intregi de prepelita o data la 2 saptamani. Nu a avut nicio reacție alergica. Oare asta înseamnă că este ok si la cel de găină, sau ar trebui să separ gălbenușul de albia si sa le incerc pe rând? Multumesc inca o data ca exiști si exista acest blog pentru noi!!! Te îmbrățișez tare!

    1. Aww, saru’mana muult pentru cuvintele frumoase <3 , nu stiu cat le merit, dar merci :), mi-ai adus un zambet pe fata. Draguta, eu stiam ca copiilor cu alergie la oul de gaina, le era interzis si cel de prepelita. Mergand pe logica asta, eu zic sa ii oferi ou de gaina fara probleme. Dar de ce ii dai o data la 2 saptamani ou? Mi se pare foarte rar, sa stii ca are grasimi bune, nu e un aliment asa bau-bau cum se crede. Pupici si curaj, nu iti fie frica de ou 🙂 . Ah, si atunci cand ii dai oul de gaina, sa fie totusi singurul aliment nou din ziua aia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.