Daca e weekend, atunci e rasfat culinar pentru adulti! Tradus in mod liber prin faptul ca e sotul mai mult acasa si doar atunci mai apuc sa fac ceva bun si pentru noi. Reteta asta am gasit-o cand cautam idei pentru a “recicla” pieptul de pui ramas de la un pui rotisat. Am mai modificat-o nitelus si a iesit o minunatie de placinta la cuptor numai buna pe vremea asta friguroasa. Este foarte buna calda, dar merge si pentru a 2-a zi.
Ingrediente:
1 kg cartofi
2-3 linguri de lapte
50g unt
300g carne de pui
2 linguri ulei de masline
1 ceapa
1 praz
2 catei de usturoi
1 morcov
Jumatate de pastarnac
1 lingura de faina
200ml de apa
70g mazare congelata
100-150 g cascaval, parmezan, cheddar ce aveti prin frigider (niciodata nu e prea multa branza :)) )
Sare si piper dupa gust
1. Am pregatit cartofii pentru piure. I-am curatat de coaja, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert in apa. Cand au fost gata, am scurs apa, i-am amestecat bine cu untul, laptele si un praf de sare.
2. Am pus cele 2 linguri de ulei intr-o cratita incapatoare si am adaugat asa:
– Ceapa tocata marunt
– Usturoiul pisat
– Prazul taiat pe lungime si apoi rondele
– Pastarnacul si morcovul taiate cubulete mici
Pe toate le-am sotat la foc mediu pentru aproximativ 10-15 minute. Pana se inmoaie putin.
3. Intre timp, am pus si mazarea separat la fiert. Am dat-o in 2-3 clocote ca sa se inmoaie
4. Am adaugat apoi pieptul de pui deja gatit si taiat cubulete mici.
5. Dupa ce am incorporat bine puiul, am adaugat lingura de faina si 200ml de apa. Am amestecat totul bine pana se ingroasa un pic sosul din compozitie, cam 2-3 minute.
6. La sfarsit am adaugat si mazarea fiarta si am asezonat cu sare si piper si am stins focul.
7. Am pus tot amestecul intr-o tava incapatoare. O vom da la cuptor, deci sa nu aiba ceva manere din plastic.
8.Am pus apoi piureul de cartofi peste legume, omogenizat frumos si pe deasupra am adaugat cascavalul (cheddar, parmezan, ce aveti). Important e sa puneti un strat generos pentru a se forma o crusta.
9. Am dat totul la cuptor la foc mediu pana s-a rumenit bine, aproximativ 40 de minute dupa cuptorul meu antic.
Va zic, este mega buna. Eu am incercat-o asa la ghici pentru a pune to “good use” pieptul ramas. Dar de atunci e clar printre retetele noastre preferate si o fac cel putin o data pe luna.
Am incercat si noi reteta .!! Delicioasaaaaaa.Vrei sa ti.mai zic ceva??? Ai facut o pe pitica sa pape piure in combinatia asta <3 pana acum cand simteam piureul il scotea afara…Concluzia retele tale sunt magice 😉 Iti dam nana data viitoare daca iti mai vine vreo nebunie sa inchixi site ul !!! Pupammm.Noapte buna <3
Haaaa, ce m-ai bine dispus cu mesajul!! Ma bucur suuuper mult ca v-a placut si ca a papat pitica!! Multumesc mult pentru incredere! Pupici multi si noapte buna si voua!
De ce n ar fi buna placinta aceasta si pt pitici?
Papusica, este foarte buna, dar adaptata. Adica legumele inabuniste nu prajite, si fara sare. Si cascavalul de deasupra sa fie unul fara sare din comert daca gasesti sau facut in casa tot fara sare(asta pentru piticii pana intr-un an). pup!
Da, da, nici nu ma gandeam altfel. Multumesc!
Super reteta, ne-a placut si mie si sotului.esti osursa foarte buna de retete simple si delicioase.Am adaptat-o si pentru fetita de 11 luni si a mancat foarte bine.Multumim! 🙂
Sa va fie de bine la toti atunci! ma bucur mult ca ai incercat-o si adaptat-o pentru toti! Pupici!
Buna. Am încercat și noi rețeta, doar ca am modificat puțin , nu am avut cartofi normali și am pus cartofi dulci și cum nu aveam nici praz, l-am omis. Dar a ieșit f buna. Am papat toți din ea . 😘
Suuuper! Bine de stiut ca iese si asa, nu ma gandisem sa inlocuiesc cu cartofiorii dulci. Sa va fie de bine! Pupici!