Tort pentru copii

Tortuletul de astazi este dedicat bebelusilor petrecareti si merge inca de la un an, neavand zahar sau alti indulcitori dubiosi. Eu recunosc ca la aniversarea Gandacelului nu m-am incumetat sa fac unul, nu aveam nici reteta si ma termina partea cu ornatul. Asa ca am tot tacut malc si m-am facut ca ploua :))). Pana caaand, mami Ana, activa pe pagina de Facebook Biscuim,  m-a provocat cu o reteta usoara si rapida de tort pentru ziua Greuceanului ei. Eu am zis ca accept corvoada ha, ha :)) si asa am trecut la studiat si pana la urma facut la ghici cea mai rapida reteta de tort si deloc migaloasa. Cea mai grea treaba mi s-a parut partea cu decoratul unde nu excelez cum ziceam si mai sus :))). Dar am mizat pe ceva simplu si rapid si a iesit ok-iut pentru prima incercare:).  Voi daca stati mai bine la partea asta puteti sa faceti adevarate capodopere. Lasand aspectul, ca si gust vin cu feedback-ul de la Terminatoare. Care evident ca nu ma asteptam sa pape! In ultima vreme mi-a refuzat cartofii si pastele, gen mancarurile ei preferate. Daaaar, soc si groaza a ras 2 portii :)))). Bine, nu ambele o data, dar la diferenta de 2 ore si tot mai cerea! Evident ca nu i-am mai dat.

Ca si detalii tehnice, in blat am folosit o banana pentru a il induci cumva de aceea o sa iasa usoooor umed, dar nu ca la banana bread, nu va speriati. La crema am folosit mascarpone si iaurt gras, si ca sa o indulcesc un pic si pe aceasta am folosit niste capsuno-fragute ce le aveam congelate. Cand s-au dezghetat s-au cam pleostit asa ca le-am mixat direct in crema. Voi puteti sa lasati crema simpla si fructele sa le puneti proaspete si taiate bucatele peste stratul de mijloc. E bine ca fructele sa fie dulci si bine coapte. Pasii par multi, dar sa nu va sperie, reteta nu este deloc grea, am incercat eu sa explic si prin poze si prin vorbe cat de mult am putut dand tot felul de detalii.

Daca tot a iesit ceva de tortuletul asta am decis sa celebram prin el existenta Gandacelului Terminator in viata noastra de zi cu zi :). Mai primeste unul la 2 ani, daca o fi cuminte:)). Sper ca ma aude :))!

 

Ingrediente:

Pentru blat:

4 oua

1 banana

60g faina

15 ml ulei de cocos ( sau unt topit), vreo 4 linguri

30g fulgi de cocos

Pentru crema:

250g mascarpone

200g iaurt grecesc

O mana de caspunici si o banana (sau orice alte fructe kiwi, caise, afine, etc)

Pentru decor:

Fructe la alegere, eu am folosit o nectarina si afine. Daca nu vreti sa il decorati cu fructe si vreti sa scrieti pe el un mesaj ceva va sugerez sa opriti putina crema in care sa adaugati o lingura de carob cat sa se coloreze nitelus. Puneti crema in pos sau intr-o punga taiata intr-un colt si puteti sa scrieti sau sa desenati pe el ce va doriti.

1. Am dat drumul la cuptor pentru a il incalzi la 180 de grade, foc mediu.

2. Am pregatit apoi 2 boluri incapatoare si am separat galbenusurile de albusuri.

3. Albusurile le-am batut spuma iar peste galbenusuri am pus banana, uleiul de cocos, fulgii de cocos si faina.

tort aniversar, tort pentru copii, retete pentru copii

4. Apoi am mixat pana la omogenizare si celalalt bol.

tort aniversar, tort pentru copii, retete pentru copii

5. Am lasat mixerul si am luat o spatula (lingura de lemn)si am pus peste amestecul de la punctul 4 albusurile in vreo 4-5 transe. Am amestecat dupa fiecare transa de albus cu miscari de sus in jos pana s-a incorporat totul frumos. Facem asta pentru a pastra aerul din albusuri si pentru a avea la final un pandispan pufos.

6. Am obtinut un aluat aerat pe care l-am turnat in forma de tort(diametrul 20 cm a avut a mea) unsa cu putin unt sau ulei. Am dat-o in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35 de minute sau pana cand va iese scobitoarea curata.

7. L-am lasat 5 minute in forma si apoi l-am scos la racit. Abia dupa ce s-a racit complet l-am taiat pe jumatate.

tort aniversar, tort pentru copii, retete pentru copii

8. Intre timp m-am ocupat de crema. Am pus intr-un bol tot iaurtul, mascarponele si capsunicile dezghetate si am mixat de cateva ori pana s-a omogenizat totul. Daca aveti fructe proaspete nu le mixat cu crema. Ale mele fiind decongelate erau foarte moi si nu ar fi stat frumos pe tort asa ca le-am pus in crema. Sa nu mixati foarte mult crema cu mascarpone pentru ca riscati sa se taie.

9. Am pregatit farfuria pe care l-am montat si ca baza am pus partea de deasupra a blatului. Peste ea am adaugat un strat de crema, cam un sfert din toata compozitia. Peste crema eu am pus feliutele de banana. Merge orice fruct, kiwi, afine, caise, piersici, ce combinatii stiti ca prefera puisorul din dotare. Este bine doar ca fructele sa fie bine coapte.

tort aniversar, tort pentru copii, retete pentru copii

10. Am pus peste crema cealalta jumatate de tort, partea de jos cum ar veni. Am facut acest lucru pentru a avea partea de sus dreapta si frumoasa pentru a orna cat mai usor.

tort aniversar, tort pentru copii, retete pentru copii

11. Apoi am pus restul de crema si am incercat sa il imbrac frumos peste tot. Am zis ca am incercat, da? Nu si ca mi-a iesit :)).

tort aniversar, tort pentru copii, retete pentru copii

12. Ultimul pas, ornatul :)), de ce imi era frica cel mai rau. Pai in primul rand eu pentru a acoperi imperfectiunile, la contactul cu farfuria am pus un strat des de afine, una langa alta, una langa alta :). Iar deasupra am taiat o nectarina feliute si am facut un fel de floricica avand ca mijloc cateva afine. Am mai pus din loc in loc si pe lateral si cam gata :). Aici iar puteti folosi orice fruct si va puteti lasa imaginatia sa zburde :). E bine doar sa nu folositi ceva ce se oxideaza rapid, gen banana. Ca sa nu se vada urat :).

Si gataa, tadaaaa! Haideti ca se face usor, m-au trecut transpiratiile la decor dar am facut-o si pe asta.

tort aniversar, tort pentru copii, retete pentru copii

Pun mai jos si o poza cu interiorul, facuta in graba ca deja Terminatoarea il ochise si auzeam insistent “papa, papa”.

tort aniversar, tort pentru copii, retete pentru copii

66 Replies to “Tort pentru copii”

  1. Blatul a fost gustos si foarte usor de facut. Din pacate a trebuit sa fac alta crema, din cauza aplv. Multumesc din nou pentru ideile minunate! :*

    1. Saru’mana ca ai incercat macar si blatul si ma bucur ca a fost pe placul vostru. Cum ai facut crema daca vrei sa ne spui? Ma gandesc ca poate inspiri si alte mamici aflate in aceeasi situatie. Pupici multi!

      1. Buna si scuze pentru raspunsul intarziat! Pt crema m-am inspirat de la o mamica dintr-un grup cu retete pt copilasii cu alergii si am modificat un pic. Nu e baby friendly, avand zahar, dar a fost yummy pt adulti (o alaptez si nu am voie lactate), bebe a gustat doar blat.
        Am pus pe foc 300 ml lapte de cocos. Apoi am separat 3 oua si am adaugat galbenusurile in alti 300 ml de lapte vegetal, de data aceasta de grau spelta. Am completat cu 100 gr faina si 100 gr zahar (cam mult, data viitoare pun mai putin). Am frecat bine cu mixerul si am adaugat, prin sita, acest amestec in laptele incalzit de pe foc. Am mestecat continuu pana s-a ingrosat- avea consistenta unui pudding. Ar mai fi mers niste frisca de cocos adaugata, dar eu nu am avut si nici nu mi-a iesit cand am incercat sa fac. Oricum, crema mea avea gust de cocos si mi-a placut mult cum s-a combinat cu blatul tau cu gust de banana 🙂 PS: Nu am folosit albusurile.

        1. Saru’mana, multumiiiim! Complicat rau cu aplv-ul asta. Mai ales cand tine si mami. Pupici si inca o data multumim pentru reteta!

  2. Bună ziua!
    Cat de “teapana” rămâne crema? Ma intereseaza in principiu pt partea de sus, sa pot aseza niște figurine fara sa se scufunde.
    Mulțumesc!

    1. Dupa ce se intareste, ramane destul de teapana. Atunci imediat este mai moale. Daca o vrei cat mai tare, pune mai mult mascarpone si mai putin iaurt sau chiar deloc si bate crema cat mai putin, doar pana la omogenizare. Pupici!

  3. Cu ce as putea sa mai indulcesc crema? Nu imi dau seama cam cum iese la gust, as vrea sa fie putin aromata

    1. Poti pune un baton de vanilie, 2-3 lingurite de miere, daca bebe are peste un an. Pe crema din mijloc poti adauga si un strat de banane ca sa mai indulcesti treaba. nu recomand sa le adaugi direct in crema pt ca se oxideaza si isi schimba culoarea. Mascaropone oricum nu e acru, e dulceag un pic, deci nu trebuie sa indulcesti suuper mult.

  4. Buna! Multumim pentru retetele delicioase, ma inspir saptamanal. Ma bate gandul sa incerc un tort pentru ziua piticului care face 1 an, si as porni de la reteta ta. Dar poate ma ajuti cu idei de adaptare in ideea in care eu vreau sa ii fac un tort pe marime ca sa faca smash the cake, astfel am un vas de copt cu diametru mic de 12 cm, si ma gandeam sa coc mai multe blaturi, adica 2 pe care apoi sa le tai si sa imi iasa 4 la final, pe care sa le suprapun si sa pun crema ta intre. Ce zici ar merge? Si inca o intrebare as vrea sa insiropez blaturile cu zeama de portocala, dar nu stiu cum se face mai exact acest procedeu de insiropare (asta ca sa iasa mai moale, si sa poata el sa isi bage labutele) Acestea fiind spuse si pentru ca vreau sa folosesc alta dimensiune pt coacere, ma gandesc ca ar trebui sa inmultesc ingredientele x 2, ar fi cat de cat corect? Si pentru colorarea cremei cu care fac frostingul tortului exista ceva variante naturale? Nu fructe de padure rosii, fiind baietel ma gandeam sa gasesc o varianta de galben, sau spre albastrui? Cred ca vreau prea multe cu ultima doleanta :)) Eu iti multumesc mult daca iti faci timp sa imi raspunzi, si inca o data felicitari pentru cum ma inspiri mereu!

    1. Hey, buna! Buun, sa incepem cu inceputul. Vrei un tort mai inalt cu diametrul mai mic din ce am inteles. Tava mea a avut vreo 20cm, a ta are diametrul aproape la jumatate. Vrei sa pui toata compozitia in tava sa iasa mai inalt? Mie nu mi-a iesit foarte inalt, nu stiu cat se vede in poza. Ai putea, da sa dublezi cantitatile si sa vezi cat iti intra in tava, daca merge sa coci doar 2 blaturi pe care apoi sa le tai pe jumatate, sau merge sa coci de 3-4 ori, in functie si de cat de inalta este tava ta. Poti pune chiar si putin praf de copt daca le vrei mai infoiate, nu are nimic folosit foarte rar. Nu stiu daca m-am facut inteleasa, oboseala asta. Ideea este ca sigur merge sa dublezi cantitatile si in functie de tava ta, vezi daca coci doua blaturi sau mai multe.
      Buuun, nr2, la treaba cu insiropatul, clasic era un sos de apa cu zahar si esente, dar aici este exclus. Asa ca daca vrei sa insiropezi putin, stoarce o portocala bine si pune din loc in loc cu lingura pana se umezesc blaturile. Desi, blatul iese usurel umed si daca sta putin in frigider pana se mai inareste crema absoarbe din umezeala acesteia si ramane tocmai uscat. Cred ca ar putea baga labutele fara probleme si neinsiropat. Dar poti incerca asa si cu sucul de portocale simplu.
      Nr3. cu coloarerea, natural ma gandesc daca vrei sa pui putin piure de dovleac sa iasa galbui sau vreo lingura de pudra de roscove (Carob) ca sa o mai inchida la culoare. Albastru chiar nu stiu cum ai obtine, in mod natural. Imi pare rau ca aici nu prea am idei. cel putin momentan. Daca imi rasare vreuna in mod miraculos, te anunt.
      pupici si sper sa iasa ceva cu tortul buclucas :)).

      1. Multumesc! Da, am inteles la ce te referi, practic trebuie sa ma apuc de copt ca sa vad cum iese blatul si daca am posibilitatea sa il tai sau coc de mai multe ori. Cred ca o sa apelez la dovleac sa ii dau o tenta portocalie. Doamne ajuta sa iasa! 🙂 Te anunt, multumesc mult!

  5. Recomand crema de mascarpone si mango ca alternativa. Punem in blender 250 g mascarpone cu toata pulpa unui mango copt, decojit. Culoarea se pastreaza intacta si gustul este de vis! E fresh si dulce.
    E ideala si ca mic dejun, gustare sau desert (pentru parinti).

  6. Am facut acest tort si din pacate mi-am irosit material si timp facand acest tort. Nici nu ma pot exprima in cuvinte cat de oribil este ☹️ Am urmat reteta ca la carte in speranta ca o sa fie un tort ok pt bebelusi dar asa ceva nu este comestibil

    1. Draguta mea, imi pare tare rau ca nu a fost pe placul vostru tortul asta. La noi chiar a fost devorat de catre Gandacel altfel nu indrazneam sa il mai public. Imi poti spune ce nu a iesit ok? Nici blatul nu a fost pe blacul bebelusului? Blatul este in mare cel de la briosele pufoase care au avut foarte mare succes la toata lumea ce le-a incercat. As vrea sa stiu ce pot schimba la el astfel incat sa fie ok, orice recomandare ai o astept cu placere. Si inca o data imi pare rau ca a fost un esec.

  7. A fost un succes!! De la mic la mare! Inclusiv impatimitii zaharului l-au apreciat. Multumim, biscuim!

    1. Buna. S-a lasat rau de tot? si l-a mine s-a lasat putin. In general se lasa daca mai trebuia o lingura ceva in plus de faina, dar eu n-am vrut sa il ingreunez, l-am vrut mai aerat nitel. Si intr-adevar s-a lasat putin. Dar la tine spui ca s-a lasat foarte mult? Nu il mai poti taia acum?

  8. S a lasat destul de mult,l am taiat asa arata bine inauntru,o sa incerc sa l fac in continuare,sper sa i placa baietelului meu 🙂

  9. buna, draga mea! se apropie ziua de nastere a baiatului meu si as vrea sa fac acest tort. cum nu am facut unul vreodata, nu am forma pt copt. te rog sa imi recomanzi ceva (ce material, eventual magazin de unde sa achizitionez).
    ai mai facut tortul intre timp, mai ai vreo recomandare in ce-l priveste?
    multumesc foarte mult! o zi frumoasa sa ai!

    1. Pupicei, Miha! uite ca de atunci nu l-am mai facut, ma sperie torturile pe mine :))), nu’s asa mare bucatareasa. Am zis ca il fac acum cand face 2 ani, dar mai e cam o luna pana cand il voi incropi.
      Ca si forma de copt eu l-am facut intr-una de silicon, a fost ok, dar ar fi si mai ok daca tu ai folosi una cu pereti detasabili ca sa il scoti mai usor. Am vazut ca se gasesc peste toti, chiar si in hypermarketuri, asta ca sa nu dai o caruta de bani pe ea, mai ales daca nu faci torturi zilinc. Deci orice cu pereti detasabili e ok, si a mea a avut cam 20cm diametru, vezi ce gasesti. pupici!

  10. hei, tot eu te bat la cap si nu te las sa inveti… dupa cum vezi ma pregatesc psihologic de o saptamana pentru a ataca frontal marele-micul tort. e ok daca il fac seara pentru a doua zi si il tin acoperit in frigider (nu il ornez, doar il acopar cu crema)? multumesc!

    1. Ha haa :)))) ce bine iti faci temele, imi place! Hmm..la o prima vedere as zice ca nu e ok sa faci asta daca vrei sa il ornezi cu ceva fructe. Sau care este ideea de a il orna? zic asta pentru ca atunci cand il faci crema e mai moale si fructele se lipesc mai bine de el. Odata ce sta la frigider, crema se intareste si a doua zi nu prea vad eu fructele alea sa se lipeasca asa usor de el. Dar il poti lasa vreo jumatate de ora la temperatura camerei sa se inmoaie putin crema si le pui apoi. Asta ar fi solutia ca sa faci decorul cat mai proaspat! Abia astept sa il vad!
      Pupicei!
      Ah, si nu ma bati la cap! Me happy cand primesc mesaje/commenturi and stuff.

  11. Draga mea, super tort!!!! Multumesc mult pentru reteta, a fost super gustos. Recunosc ca pentru crema am facut varianta cu mango, puiul meu e fan fructe exotice :))))
    Spor la retete si va pupacim!!

    1. Aoloo, ma bucur ca a iesit! Am emotii cu tortul asta, parerile au fost impartite si am stat pe ganduri daca sa sterg reteta sau nu :)). Pupicei si merci pentru incredere! Foarte bine ca l-ai facut cat mai pe placul puiului! Multi ani frumosi inainte!

  12. Ajutor, Biscuim!! Implinim 1 anisor si as vrea sa pregatim tortuletul acesta dar…. pana acum nu am mancat oul intreg. Evident ca vom face si pasul acesta dar parca nu as vrea sa-l facem fix acum si sa ne trezim cu vreo alergie tocmai la acest eveniment important. Cu ce putem sa pufosim blatul? Ce idei ai?

    1. Pff….grea asta! Ma gandesc sa folosesti putin praf de copt pentru a creste putin. Problema este ca nu am incercat si nu stiu cum ar iesi fara albusuri. Nu as vrea sa recomand o prostie. Ca sa iasa blatul mai gros ma gandeam sa pui 2 banane in loc de una, si niste branzica de vaci. Dar repet, nu am incercat, sunt doar niste idei pentru a iesit un pandispan ceva. Te pup si imi pare rau ca nu pot fi mai de ajutor. Ah, si merg bine si ceva nuci vreo 50-60g ma gandeam. Pupici!

  13. Buna ziua! De la 6 luni am încercat o groaza de retete si am ajuns la 1 anișor. Majoritatea au fost devorate de băiatului meu, unele mai putin…na fiecare cu gusturile lui 🙂 Am încercat tortul acesta la ziua lui de un 1 an ca erau mai multi prichindei mici si nu prea a ieșit. Blatul a fost problema…s-a lăsat rău si era si tare…chiar si dupa ce a stat cu crema. Nu stiu de ce…la crema am pus un baton de vanilie si separat am facut un piure de Mango si curmale care l-am pus pe blat sub crema. Cam asta este singura modificare….:( cremele au fost f bune dar blatul rău tare. Noroc ca cei mici au avut si ceva brioșe tot dintre Rețetele tale si nu a fost bai. Adulții au avut un tort separat cu “de toate” :))) Mai așteptăm. O zi buna!

    1. Off…imi pare tare rau. Faza e ca blatul este in mare aluatul de la briosele pufoase, doar ca am adaugat fulgi de cocos. Eu l-am facut doar o data atunci si chiar nu a fost tare, tin minte ca am gustat si eu si sotul si nu am avut probleme. Altfel nu indrazneam sa il public. Sa il fi tinut prea mult? Tot ce pot sa spun este ca imi pare tare rau si daca mai incerci retete sper sa nu mai apara asa probleme majore. Si al meu s-a lasat putin, dar nu intr-atat incat sa nu il mai pot taia pe jumatate. Inca o data imi pare rau si sper sa ne mai “auzim” si pe viitor. Multumesc mult de feedback. O sa il incerc si eu acum iar in weekend si daca am ceva probleme cu el, chiar o sa scot reteta. Pupici!

      1. Poate timpul din reteta a fost prea mult pt cuptorul meu! Am unul electric de un an…. ca si briosele au iesit mai rumene. In ziua aia am facut destule la cuptor una dupa alta si poate a fost prea incins. O sa mai incerc sigur! Pupici!

  14. Intrebarea de seara: Oare blatul acesta merge sa fac si eu tortul numar?multumesc de ajutor

    1. Pff…sa stii ca am tot vazut tortul ala ca a devenit foarte popular dar nu m-am uitat niciodata cum se face. Ca si idee, blatul asta de tort nu este foarte inalt, ma gandesc sa dublezi cantitatile ca sa ai mai mult material de lucru pentru decupat :). Imi pare rau ca nu pot fi mai de ajutor :(. Pupici!

    1. Uuu…va apropiati de varsta de un anisor cumva? Mascarpone am folosit rar, doar de doua ori pana acum atunci cand am facut tortul asta :)). Si am luat de la Galbani, asa si mozzarela. PUpici!

    2. Pff….stiam ca iti raspunsesem la mesaj, dar acum dupa ani lumina de pauza, am intrat pe aici si vad ca nu este raspuns. Nu stiu ce s-a intamplat. Iti spusesem ca am folosit doar de doua ori pana acum, la tortul asta pe care l-am facut la 2 ani si cand l-am testat prima oara. Ca si marca am folosit Galbani, asa iau si mozarella. Pupici! Ah si multi ani frumosi inainte…cred ca a trecut ziua piticei.

  15. Sunt mămica unui băiețel ce va împlini 1 an peste 2 săptămâni, iar rețeta aceasta m-a inspirat de la bun început. M-am gândit să fac mai întâi de probă. Am făcut deocamdată blatul cu mici modificări: am folosit făină de secară, iar 10 grame din aceasta am înlocuit-o cu pudră de carob (eu sunt mare amatoare de blaturi cu cacao 😊), iar pentru coacere (aragazul meu e unul obișnuit pe gaz) am pus forma de tort cu blatul într-o tavă cu apă și l-am lăsat 25 de minute la 150° și apoi încă 25 de minute la 160°. A ieșit un blat minunat, perfect pot spune.
    Mulțumesc, mămică de Gândăcel Terminator 😁, pentru toate rețetele și ideile ce ni le împărtășești. Te-am descoperit acum 3 luni și de atunci mai “răsfoiesc” din când în când prin rețetele tale ca să mai “fur” câte o idee 😉.
    Azi urmează să fac crema, apoi să asamblez tortul. Sunt curioasă ce “feedback” ne va da Bumbițelul nostru care în ultimul timp a cam făcut nazuri (cred că ne mai chinuie vreun dințișor 😞) .
    Spor în toate, Biscuim!

    1. Hey, multumesc frumos pentru feedback. Si ce mamica organizata, ai si testat inainte, foarte frumos! Sper ca si cu crema a fost ok, imi dai emotii :))). Astept sa imi spui daca si la crema ai improvizat si cum a iesit la final. Multi ani frumosi inainte sa abia cel mic, sa fie sanatos si fericit in tot ceea ce intreprinde! pupici!

  16. Mulțumesc frumos pentru urări!
    Da, am improvizat și la cremă 😊 și asta pentru că am vrut să folosesc ce știu sigur că mănâncă Bumbițelul. A ieșit foarte bun tortulețul și a fost “topit” câte puțin în fiecare zi timp de o săptămână. Să spun și ce am folosit eu: alături de mascarpone și iaurt am mai pus măr copt și bucățele de mandarine. Delicios! Am gustat și noi, adulții, foarte ” mâncabil”, chiar am putea mânca și noi mai des așa ceva, ar fi mult mai sănătos.
    Încă puțin și urmează tortul aniversar pe bune! 😉 Am planuri de “design” nou, sper să nu fie un eșec!
    Așadar, mulțumesc încă o dată, mămică de Terminator! Pupicei.

  17. Ieri a fost si pentru noi ziua cea mare, am atins pragul de 1 an. Ochisem de vreo luna aceasta reteta, de cand am inceput documentatea pentru tortul anniversar 🙂 fiind singura gasita pe net fara praf de copt si fara indulcitori de gen sirop de artar, agave etc care nu mi se pareau chiar ok. Asa ca pusesem bookmark de cateva saptamani pe ea. A iesit super bun si blatul si crema. Am facut mici modificari inspirate din comentarii, la crema am mixat si un mar copt si o feliuta de mango. La mijloc am pus un strat de feliute de banane si capsuni. Spre suprinderea mea si decorul cu afine si capsuni a iesit dragut, desi nu am talent la asa ceva :)) L-am lasat pe pitic sa-si bage mainile in tort si sa se serveasca singur, a fost distractiv :)) Multumim mult pentru aceasta reteta si pentru multe altele din care ne inspiram de la 6 luni. Nu prea sunt eu cu comentariile, dar am tinut sa scriu aici unul pentru ca am vazut alte recenzii care nu-i fac dreptate retetei, care e super reusita 🙂 Multumim mult si spor in continuare! 🙂

    1. Hey! Multi ani fericiti si sanatosi! Scuze ca raspund cu asa mare intarziere, nu am mai reusit sa intru pe aici. Ma bucur mult ca ti-a iesit bine :). Da, nu stiu ce sa zic cu reteta asta, la unele persoane a iesit, la altele nu. ma bucur totusi ca voi v-ati distrat! Pupici!

  18. Buna! Crezi ca merge si cu marcarpone fara lactoza? Tot caut torturi fara lactoza si nu gasesc, desi lactate fara lactoza avem la discretie in supermarket-uri. Ma gandesc daca imi scapa mie ceva de cofetariile nu folosesc. :)) Multumesc!

    1. Draguta, nu ma pricep la capitolul asta, nu as sti sa iti spun din pacate. Cum e le aspect? E asa tare ca cea normala? Daca da, ma gandesc ca merge daca au aceeasi consistenta. Ma gandeam sa faci un test :). Imi pare rau ca nu pot fi mai de ajutor.

  19. Am făcut acest tort ca repetiție pentru o ședință foto smash the cake de 1 an, mi se pare că blatul a ieșit destul de rigid (mai ales după ce e pus la frigider cu crema), deci ar fi bine sa fie însiropat (data viitoare). Ca și gust pare ok pentru bebei, dar nu se compara cu variantele cu zahar pentru adulți😁. Pentru ce am eu nevoie merge, dar data viitoare voi pune mai multa crema (dublez cantitățile) că sa fie atractiv, să poată baga degetele in crema, voi face multe rozete colorate (zmeura, mango,kiwi)

    1. Buna draguta. Meci pentru feedback! Da, nu iese asa mare, cred ca merge si sa dublezi cantitatile sa pui si mai multe straturi de blat si cu crema, sa fie ma inalt. Cu insiropatul, cred ca depinde de crema folosita, la noi tin minte ca a fost ok. Dar nu e o idee rea, cu o zeama de la un fruct ceva sa fie inspiropat pentru siguranta. Pupici si multi ani frumosi inainte!

  20. Am emoții! Mă apuc să-l fac îndată pentru mafioata mea care face mâine un an. Am în cap câteva modificări/adăugiri . Văd pe parcurs ce și cum și revin cu impresii. 😉😁

    1. La multi ani frumosi si sanatosi! Sper sa iasa ceva si eu am emotii :)) ca tortul asta vad ca ba a iesit, ba nu. Pupici! sa imi dai de veste!

      1. Bau! A ieșit cât de cât. Eu mereu dau gres cu pandișpanurile când trebuie să încorporez albușurile, dar acum a ieșit. Am modificat puțin la cremă. Am făcut 2 sosuri, unul de afine și unul de căpșuni în care am pus puțin zahar să putem manca si noi părinții. Sosurile le-am amestecat cu câte jumate din crema de mascarpone și iaurt + feliute de banane între blaturi. Pe deasupra l-am îmbrăcat cu frișcă din lapte, neîndulcită cu puțin mascarpone. Pe margini am “lipit” niște fulgi de cocos și l-am ornat cu trandafiri naturali și niște fluturi pe post de cake topper. A ieșit o bijuterie de-ți era mila să-l tai. 😂😂😂😂

  21. Buna! Daca se poate sa imi spuneti ce faina ati folosit si ce mascarpone? As vrea sa-l fac si eu, numai ca lui bebe inca nu i-am facut preparate cu faina. 🙈 Multumesc! 😊

    1. Hey, scuze ca nu am fost pe faza la intrebarea ta. Chiar nu am mai intrat pe site de mult timp, imi pare rau ca nu te-am putut ajuta. Eu faina folosesc mereu tip 650, celelalte gen 000 fiind prea procesate. Iar mascarapone…chiar nu mai stiu, ma uit de obicei pe eticheta sa fie fara super multe chestii dubioase pe acolo.

  22. Exista vreo restrictie pentru folosirea prafului de copt pentru copii mici? Nu ma pricep la pandispanuri si ma tem ca o sa iasa blatul tare si necrescut.

    1. Hey, sa stii ca nici eu nu gasisem atunci ceva 100% concrent, dar nici nu am cautat foarte mult ca imi era usor sa il evit. daca nu il folosesti zilnic si il faci doar pentru acest tort nu cred ca este o problema.

  23. Work in progres… dar oare cum tai eu blatul asta in doua? 🤔 Mi-a iesit de fix 1cm, pe masurate 😃

    1. Hmm….mai faci inca un blat :)), nu ma injura. Cred ca trebuie intr-o tava mai ingusta ca sa ai de unde taiata…off, offf…

  24. Asa m-am gandit si eu initial, dar cum mi se parea prea mare lucru sa mai fac inca un blat m-am incumetat cu grija, rabdare si ghidaj din partea sotului si ne-au iesit 2 parti perfecte 😁 Tortul – un mare succes, ornat cu coacaze rosii. In interior am pus si un kaki blenduit, pe langa felioarele de banane. Mulțumiri si ganduri bune de la Cluj 🤗

    1. Eh…bun un sot la casa omului in situatii de genul asta :)))). Super ca ati reusit si foarte misto l-ai reinventat cu coacaze si kaki…foarte exotic, imi place. Pupici si la multi anisori sarbatoritului sau sarbatoritei, ani sanatosi si plini de zambete.

Leave a Reply to Andra Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.