Crumble cu piersici

Va spuneam ca Terminatoarea este probabil la un puseu sau criza varstei mijlocii, Dumnezeu stie. In dimineata asta soc si groaza mi-a refuzat omleta, care este printre felurile ei preferate si ar papa la nesfarsit. Bun, o ridic de la masa si zic asta e, poate la pranz avem mai mult noroc. Doar ca o aud pe fundal “papa, papa, papa”.  In aceste conditii ia si fa alt mic dejun pentru a satisface foamea Gremlinului. Asa mi-a rasarit ideea sa incropesc rapid un fel de crumble sau o prajituria faramitata cu fructe mai pe romaneste:))).  Aveam niste piersici ce mergeau la fix asa ca am bagat rapid la cuptor toata treaba si am papat amandoua un fel de brunch :). Pentru mami desigur cu extra miere :)))). Eu am folosit doar 2 piersici si jumatate din aluatul de mai jos. Cealalta jumatate am pus-o in folie alimentara si am dat-o la frigider. O voi face maine tot la micul dejun rapid asa cu niste caise cred :). Daca vreti sa faceti o portie mai mare, merg vreo 4 piersici.

Ingrediente:

2 piersici coapte curatate de coaja si taiate felii

50g unt gras

1 ou

150g faina alba tip 650

retete pentru copii, retete cu piersici pentru copii, crumble cu fructe, crumble cu piersici

1. Am dat drumul la cuptor pentru a il preincalzi la foc mediu, 180 de grade.

2. Am pus intr-un bol oul si l-am mixat bine. Apoi am pus untul si am omogenizat.

3. Am turnat faina in doua transe. Dupa transa doi am renuntat la mixer si am bagat labutele in actiune. Am obtinut un aluat nelipicios si tare. Nu am insistat sa il omogenizez perfect, cat sa formez o bila din el.

retete pentru copii, retete cu piersici pentru copii, crumble cu fructe, crumble cu piersici

4. Am pus in tava unsa cu putin unt sau ulei piersicile, intr-un singur strat. Puteti folosi fara probleme si caise, nectarine prune, zmerura, ce fructe doriti. Ideea este sa fie coapte si dulci.

retete pentru copii, retete cu piersici pentru copii, crumble cu fructe, crumble cu piersici

5. Am razuit jumatate din aluatul obtinut la punctul 3 pe razatoarea mare si l-am presarat deasupra piersicilor. Nu am pus foarte mult, un strat subtire ca sa se faca repede. Cealalta jumatate de aluat, am invelit-o intr-o folie alimentara si am pus-o la frigider. Se poate folosi si a 2-a zi, in acelasi mod, il razuiti si faceti iar rapid o gustarica sau un mic dejun. Daca vreti sa il folositi pe tot acum merg vreo 4 piersici.

retete pentru copii, retete cu piersici pentru copii, crumble cu fructe, crumble cu piersici

retete pentru copii, retete cu piersici pentru copii, crumble cu fructe, crumble cu piersici

6. Am lasat totul cam 30 de minute, trebuie sa se rumeneasca binisor. Eu nu prea am mai avut rabdare ca striga Gandacelul pe fundal.

retete pentru copii, retete cu piersici pentru copii, crumble cu fructe, crumble cu piersici

retete pentru copii, retete cu piersici pentru copii, crumble cu fructe, crumble cu piersici

Am papat amandoua cu pofta!

29 Replies to “Crumble cu piersici”

  1. Buna ziua, credeti ca untul ar putea fi înlocuit cu altceva, spre exemplu cu ulei?
    Multumesc!
    (Grozave retete aveti! Copilasul meu a mancat absolut tot ce i-am gătit de pe acest site!)

    1. Hey! Saru’mana pentru cuvintele frumoase. Ma bucur nespus ca te incumeti sa le incerci :))) si mai ales ca au succes! Pupici dulci mancaciosului!

      In ceea ce priveste untul, din experienta mea cu alte prajituri de acest gen, merge. Dar nu stiu sa iti spun sigur daca cantitatea ramane aceeasi. Ma gandesc sa pui intai 50ml ulei de cocos sau de care doresti tu si apoi sa pui 100g de faina si sa tot adaugi sa vezi cat intra. Aluatul trebuie sa fie un pic tare incat sa se poata da pe razatoare.
      AH, si nu imi mai vorbi cu dumneavoastra :). Oricand ai intrebari le astept cu mare drag! Pupici si pentru mami!

  2. Foarte buna 🙂 Piticuta mea exclama cand manca,facea mmmmmmm :)))))) Multumim mult pt reteta <3

    1. He heee, ce repede s-a miscat mami cu reteta! Saru’mana mult ca ai incercat-o! Ma bucur nespus sa aud ca i-a incantat papilele gustative Piticutei! pupici dulci!

  3. Buna, suna foarte bine reteta asta dar cu ce as putea inlocui albusul de ou? Fetita mea are alergie la albusul de ou. Merge oare sa pun doua galbennusuri? Multumesc mult!

  4. Mmmmm, ce papa bun… Rețeta adaptata pt ih: faina spelta, ulei de cocos, un gălbenuș și semințe chia hidratate. Cred ca mergea și fără chia, așa a ieșit destul de molicel aluatul și am mai pus putina faina. Ti-am urmat sfatul și am folosit doar jumate din el, restul mâine. A păpat puiuțul tooooot, abia am apurcat sa gust :)))). Se pare ca pt mine trebuie sa fac separat, chiar sunt curioasa cum iese rețeta originala. Pupam mămică și Terminatoare

    1. Super tare interpretarea pentru alergii, sper ca ne urmaresc mamicile si se mai inspira si ele. Ma bucur ca i-a placut puiutului :*! Pupici!

  5. Buna! Pentru sezonul rece ce fructe crezi ca ar fi potrivite? Nu gasesc nici macar compot de piersici fara zahar.

    1. Draguta, eu incerc cu banana, mere, pomelo, portocale, mandarie, kiwi, ananas, mango. Acum merge bine si dovleacul, din care poti face atat preparate “dulci” cat si “sarate”. Eu mai am la congelator niste cirese, visine si afine, dar sunt putine, clar nu ajung toata iarna. Pupici!

  6. Te iubesc de mor! Dintr-un copil mofturos si o mamica cu doua maini stangi in bucatarie ne-am transformat intr-un copil mancacios si o mamica cu 2 maini stangi in bucatarie dar cu biscuim.ro la desktop shortcut pe laptop, pe tel, pe tableta, sub perna :))) Multumesc pt retetele usoare, delicioase si explicate ca la Abecedar ( am vrut sa scriu prosti dar m-am gandit sa nu ofensez pe cineva:)))

    1. Aolooooo, ma faci sa ma emotionez maxim!! Multumesc tare mult, ma bucur ca ajuta mamicile incepatoare in bucatarie, asta a fost si ideea de a pune poze aproape la fiecare pas. Bine, pornind tot din experienta mea cand incercam retete si nu imi ieseau :))) ca nu arata acolo frate sa vad si eu cum arata consistenta and stuff si am zis ca daca tot fac ceva, sa o fac pe inteles si sa fie clar. Si ma bucur ca a iesit asa :). Saru’mana din suflet pentru incredere si pentru ca ma urmaresti! Pupicei cu drag!

      1. Mami,si eu am două mâini stângi la.prăjituri,dar astazi i-am făcut briose cu broccoli,iaurt si cașcaval la pitic ,am adaptat-o un pic!!!maine ii voi face si cu fructe!!😉😉

  7. Ei, cum a fost la sibiu? Ati gasit ceva bun de mancat sau a trebuit sa bateti la usa presedintelui?
    Daca nu am mixer disponibil, crezi ca e ok sa le zapacesc cu furculita pana la un punct (cu untul la tepmeratura camerei, desigur)? Iese ceva sau sa nu ma apuc? Multumesc!!

    1. Draguta, hai ca abia aseara ne-am intors si nu am mai intrat pe aici in concediu. Am incercat sa stau offline cat de mult am putut. EU zic ca merge reteta si asa fara mixer, bati bine cu telul sau furculita si iese ok ma gandesc. Pupici si sper sa va placa!

      1. Am dat untul rece pe razatoarea mica si apoi l am mai lasat putin. S a incorporat ff bine. A rezultat o super “bila” :-).
        Am luat o gustare grozava toti 3, multumim!!
        2 saptamani am “crosetat” doar “uscaciuni”, sa poata fi luate pe plaja pentru cina.
        N ai de ce sa te temi sa vii in delta. Nu mai este ca pe vremuri… Greu (drum lung – 300 km) este sa ajungi cu masina la Mahmudia. Apoi, cu salupa pana la sf. Gheorghe faci 1h – 1h15′. Daca ai nevoie de detalii, iti spun tot. Noi venim aici de 7 ani consecutiv. Va pupam!

        1. Hmm…si ai chicineta ca sa gatesti acolo? eu concediu asta am vrut sa nu mai stau in bucatarie :)) si am cautat sa imi iau cazari cu restaurant si papa bun. cum se numeste locatia unde stati? stiu ca plaja din sf gheorghe e geniala, nu? lata si cu nisip super fin?

  8. Hm…se pare ca trebuia sa pun mai mult fruct sau mai putin aluat.
    Dar maine fac si restul aluatului si pun mai multă piersica.
    Dar avand in vedere ca mănâncă piticul sunt super mulțumită.
    Chiar foarte bun.
    Mai trebuia un pic de faina în aluatul meu, ca nu l-am putut da pe razatoare, dar l-am luat la cutit si tot l-am faramitat.
    Btw trebuia oare pus la congelator sau ajungea la frigider!?
    Eu l-am tinut cam 30′ în frigider.
    Săr’na de reteta.

    1. Draguta, nu, nu trebuia tinut la frigider sau congelator. Puteai adauga mai multa faina daca nu a mers pe razatoare. Nu am mai facut demult reteta asta, chiar am niste piersici bune luate din piata acum de dimi si cred ca o voi face si eu pentru diseara. E buna ideea si cu cutitul, daca ai reusit asa, super! Ma bucur ca a papat-o si pe asta. pupici!

  9. SUPER BUN! Doar că aluatul a ieșit, pe alocuri, cam tărișor și greu de molfăit pentru copilul din dotare (10l+ și 4 dinți jumătate). Am făcut eu ceva ce nu a fost OK oare? Cum sa fac sa fie mai molcuț? Mulțumesc mult!

    1. Draguta, cam asa a iesit si la noi tin minte. E tarisor crumble-ul. ma gandesc acum doar sa il tii mai putin in cuptor. Ah, daca vrei ceva moale, recomand tarta cu afine, o poti personaliza si face si cu piersici, iese mai moale. Pup!

  10. Bună, era undeva pe site o rețetă de magiun de caise făcut din caise uscate, măr și pară. Nu o găsesc nicăieri, o caut de câteva săptămâni 😔 Am făcut-o o dată și a ieșit f bună, dar nu mai știu proporțiile. Dacă ai putea să ma ajuți 🙏

      1. Bună, uffff, îmi pare rău, scuză-mă 😔 Așa se explică de ce nu o găseam aici. Uffff ce aiurită sunt, mai nou tot încerc rețetele tale pentru că sunt fie fără ou, fie fără lapte, fie fără gluten și le adaptez ptr multitudinea de alergii pe care le avem. M-am zăpăcit detot. Îți mulțumesc mult pentru rețetele pe care le postezi, sunt minunate și ptr copii alergici ❤

  11. Bună seara,
    Pot înlocui piersicile cu pere?
    Mulțumesc mult pentru retete.
    Ma inspir zilnic pentru pitica mea.

      1. Bună , ziua! Nu stiu daca mai este valabil site-ul dar as dori sa va intreb daca merge cu faina de ovăz? Multumesc!

        1. Buna. Site-ul este valabil, sigur, doar ca eu intru mai rar pentru a raspunde comentariilor. Sincer, nu am incercat cu faina de ovaz, odata am facut parca niste biscuiti cu unt cu faina de ovaz si au iesit foarte sfaramiciosi. Dar la crumble oricum trebuie sa fie sfaramicios aluatul, nu trebuie sa il intinzi in foaie, poti incerca si sa ne spui apoi ce a iesit.

Leave a Reply to mihaela Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.