Biscuiti fragezi cu unt sau Biscuitii 100

Iaca in aceasta minunata zi de luni a venit randul sa facem si noi cunostinta cu faimosii biscuiti 100. Nume dat de cantitatea de ingrediente ce intra in compozitia acestora. Da, da, sunt doar 3 ingrediente :). Eu prefer sa ii incropesc mereu cand imi mai ramane putina branzica si nu vreau sa o arunc sau nu prea mai stiu la ce sa o folosesc, asa ca sunt mereu planul meu de rezerva. Mereu variez cantitatile, in functie de cata branzica am, 30g, 50g, 80g etc. Nu e musai sa faceti doar cu 100 de grame. Ideea este sa puneti cantitati egale de faina, unt si branzica. Daca vi se pare ca sunt cam unsurosi, deh si branzica si unt, va sugerez sa puneti cu 20 de grame mai multa faina. Recunosc ca uneori mai infulec si eu din ei, bine, mai mereu, uneori mananc mai mult decat ea :)). Imi plac mult de tot, cu putin parmezan pe deasupra ii devorez maxim. Ah, dar stati ca vorbeam de reteta pentru copii :)), da, da, sunt baby friendly, Gandacelul e fana lor numarul 1 :). I-ar manca dimineta, la pranz si seara. Tocmai de-aia ii dau mai rar ei, pentru ca ar manca numai din-astia, stie unde ii tin si cauta “catelul” peste tot si cum il vede, nu mai scap de ea :))).

Partea mai grea un pic cu biscuitii astia, este ca trebuie aluatul sa stea la frigider. Eu recomand cel putin o ora, nah, un pic de rabdarica e necesara. Sau puteti face altfel, eu de obicei fac rapid aluatul seara si il las toata noaptea la frigider si ii coc dimineata cat papa Gandacel micul dejun. In felul asta sunt si mai proaspeti, desi oricum rezista foarte bine la temperatura camerei 2 zile si mie imi par ca ies mai buni si mai fragezi daca stau peste noapte si se odihneste bine aluatul.

Haideti ca m-am lungit si v-am plictisit, dar am zis expun toate dedesubturile acestor biscuiti :)). Ah, sa nu uit, i-am incercat si cu faina  integrala si a fost un esec, rasunator chiar :))). Nu va recomand decat cu faina alba sa ii faceti.

Ingrediente standard:

100g faina alba tip 650

100g branzica de casa

100g unt

Optional: unsi cu ou batut pe deasupra si apoi presarat susan, mac. Iar Parmezanul merge de minune pentru adulti sau copiii mai mari.

biscuiti 100, biscuiti cu unt, biscuiti pentru copii

1. Am taiat untul cubulete si l-am dat pentru 10 minute la congelator. L-am pus apoi intr-un bol si l-am amestecat cu faina si branzica.

Nu trebuie sa framanati ca pentru cozonac, e important sa omogenizam totul cat mai repede pentru a nu topi untul de tot.

biscuiti 100, biscuiti cu unt, biscuiti pentru copii

2. Am invelit apoi bila obtinuta, moale si nelipicioasa in folie alimentara si am dat-o la frigider. Trebuie lasata minim o ora, dar o puteti lasa fara probleme si toata noaptea. Cum ziceam si mai sus, dupa multiplele experimente pe acesti biscuiti, asa mi-au iesit cei mai buni, cu aluatul statut peste noapte.

biscuiti 100, biscuiti cu unt, biscuiti pentru copii

3. Am scos apoi aluatul si l-am intins cu sucitorul pe suprafata de lucru pudrata cu faina. Foaia nu trebuie sa fie foarte groasa, ei cresc usor la cuptor si ies fragezi. Sa nu lucrati mult aluatul, cat mai repede sa il intindeti sa nu se incalzeassca untul si sa inceapa sa se topeasca.

4. Am pus formele decupate in tava pe hartia de copt si am dat totul pentru 15-20 de minute la 180 de grade pana se rumenesc usor deasupra.

biscuiti 100, biscuiti cu unt, biscuiti pentru copii

Am pus si pentru mine parmezan pe aproape toti :))). Iar pe cei pentru Terminatoare i-am uns cu ou batut bine si am pus seminte de susan peste. Astea sunt optional, dar evident ca ies mai buni asa :).

biscuiti 100, biscuiti cu unt, biscuiti pentru copii

Scuzati oul sarit peste tot, dar era disperata Gandacel sa imi ia pensula din mana si m-am grabit maxim.

biscuiti 100, biscuiti cu unt, biscuiti pentru copii

La final, ar trebui sa iasa moi si fragezi, sa se sfarame in gura cu usurinta. Pun o poza dupa ce am muscat dintr-unul sa vedeti cam cum arata in interior, se vad un pic straturile ce se formeaza.

biscuiti 100, biscuiti cu unt, biscuiti pentru copii

Acum daca se intampla sa fiti pe mega fuga si nu mai aveti rabdare nicicum, merge bagat aluatul si la congelator cam 15 minute pentru a grabi procesul. Il faceti sul, il imbracati in folie alimentara, dat la congelator si dupa doar il scoateti si il taiati felii si top la cuptor. Pun poze mai jos pentru clarificari :). Asa nu va mai obositi sa intindeti nici foaia :).

biscuiti 100, biscuiti cu unt, biscuiti pentru copii

biscuiti 100, biscuiti cu unt, biscuiti pentru copii

103 Replies to “Biscuiti fragezi cu unt sau Biscuitii 100”

  1. Ești prea tare. Am început sa fac diverse de la tine și sunt tare bune. Sărumana! Te pupam! 😊

    1. Eu i-am incercat si cu faina integrala si mi-a iesit aluatul foarte sfaramicios, am reusit sa ii intind cu greu si i-am copt. Apoi au iesit la fel, foarte sfaramicios, nu prea au fost pe gustul nostru.

  2. O gospodina si o povestitoare foarte buna! Multumim pentru idei!la cat mai multe retete:)

    1. Saru’mana mult pentru aprecieri! Nu’s asa buna gospodina, dau si eu destul de multe rateuri prin bucatarie, dar nu renunt :))). Pupicei multi si multumesc ca ma urmaresti! Sper sa reusesc sa aduc retete interesante si de acum inainte!

  3. Buna ziua! Ce unt folosiți ? As dori sa pregătesc momentan pt mine. bebestrumph are doar 7luni. Dar eu suntem dependenta de dulciuri, ronțăieli.

    1. Ooo da, cunosc prea bine dependenta asta! Nu mananc mancare cat as baga dulciuri si prostii :))). In ceea ce priveste untul, cand fac pentru ea folosesc President.
      Pupici!

    1. Daca papa deja bucatele si se descurca bine, merge. Ii poti face si vezi cum ii gestioneaza. Copiii sunt diferiti si unii ii pot papa usor, altii cu ceva dificultati. Pupici

  4. Buna, am descoperit de curand minunatele meniuri pentru bebe, foarte la indemana cand esti in pana de idei. Bebe 8 luni jumatate mananca pufuleti , morcov fiert sau brocoli cand ii dau sa se joace cu mancarea. Crezi ca ar merge acesti biscuiti ca si finger food? Precizez ca nu are dinti si am incercat si alte briosele si tot ce e moale se lipeste si se inneaca. Multumesc si mult succes!

    1. Hey, saru’mana ca il gasesti util.
      Draguta, din pacate nu iti pot spune 100% cum ii va gestiona, este in functie de bebe.Eu pe la 9 luni cred ca i-am incercat si eu prima oara, i-a gestionat ok-eiut, si era cam fara dinti deloc. Ideea este ca daca ii uiti putin in cuptor devin mai crocanti si ii papa mai greu. Poti sa incerci daca este, eu ce mai ramanea ii dadeam pe razatoarea mica si ii amestecam cu mar, papa foarte bine. Adica daca ii faci, macar sa nu ii faci degeaba. Ii poti recila asa fara probleme. Pupici!

    1. Draguta, nu am incercat sa inlocuiesc cu ulei. Nu cred ca ar iesi pentru ca untul trebuie sa fie pastrat cat mai tare in reteta pentru ca atunci cand ii bagam la cuptor sa se topeasca si sa faca biscuitii pufosi si sa creasca asa straturi, straturi. Uleiul fiind deja lichid nu ar mai avea cum sa iasa la fel de fragezi si sa creasca gen aluat foietaj. Sper ca nu te-am descurajat, chiar nu am incercat si nu iti pot garanta ca ies la fel de pufosi si fragezi. Pupici!

    1. Draguta, nu as sti sa iti spun ca nu i-am incercat si nici nu am auzit alte mamici sa fi folosit asemenea ingrediente. Eu i-am mai incercat cu mascarpone si au iesit. Si de la alte mamici stiu de riccotta sau de untura ( dar asta fiind grasime pura, merge mai putina cu vreo 20g decat untul). Pupici!

  5. Eram in pana totala de idei cu ce sa-i mai pregatesc puiului. Esti foarte tare!! Deja mi-am facut planul pt urmatoarele mese. Pupici!

  6. Salut. Am făcut de 3 ori rețeta. De 3 ori. O data am greșit pentru că am pus faina integrala și am pus la ochi deci puteai să-ți spargi capul cu ei, a doua oară am făcut cu banana in loc de brânză și au ieșit iarăși tari, a treia oară am zis sa fac totul ca la carte, totul cântărit mai rău ca în farmacie, inclusiv lăsat aluatul in frigider pe noapte și untul înainte să mă apuc de rețetă la congelator 10 min. Eșec și de data asta. Nu sunt vreun guru al gătitului, dar mă descurc destul de bine. Cu toate acestea biscuiții aceștia au fost un eșec de fiecare data. Asta a fost ultima incercare. Îmi ies rețete foarte complicate, dar asta este blestemata.
    Acum au ieșit foarte sfărâmicioși de nici nu-i pot ridica din tava. Și unsuroși ca naiba. Efectiv aluneca dintre degete. Nu mi-au ieșit straturi, ci multe multe fărâmituri într-o formă drăguță. Am insistat de atâtea ori pentru că știam că de 2 ori am greșit ba cu una , ba cu alta, dar de data aceasta totul ca la carte.
    Eu mă dau bătută.
    Mulțumesc mult pentru idei oricum. In rest site-ul mă ajută foarte mult zi de zi.

    1. Pfff…imi pare rau sa aud asta. La noi chiar se numara printre preferati, niciodata nu mi s-a intamplat sa imi iasa asa de faramiciosi, chiar nu imi dau seama unde este buba. Sa ii fi facut prea subtiri si lasat prea mult? Dar nici nu iti mai zic, ca sa nu te mai enervezi cu ei, lasa-i in plata Domnului :))))). Inteleg in mare ce zici cu ei, si eu gatesc des si majoritatea chestiilor ies, eh, dar niciodata nu imi ies bune vinetele, orice as face, cand fac salata sau asa, nu ies deloc cum trebuie, desi respect retete. Si m-am cam lasat pagubasa cu ele.
      Mno, una peste alta imi pare ca nu ies, dar puteti trai linistiti si fara ei oricum. Cine stie unde este buba. Te pup si merci frumos de feedback!

  7. Helio! mie mi or iesit… cred:). sunt antitalent dar or crescut, faramiciosi dar nu stiu exact cum ar trebui sa fie.A mincat si Prislea si eu.. vreo 3 cu susan. Desi se ineca de la ei deschidea gura ca un porumbel, semn ca mai vrea. Are aproape 9 luni.Cei cu dovleac nu mi or prea iesit estetic dar i o mincat si pe aia. El nefiind mincacios. In schimb nicicum nu vrea budinci, omlete. F faine retele, multumim de idei. Cum suntem fani constat, continuam cu restul biscuitor. pupici. felicitari pt site si pt ca l ai reluat.

    1. Draguta, crescuti e ok sa fie si cu straturi asa, sa se vada straturile, sunt nitel faramiciosi. Daca i-au placut bebelinului, esti maxim de talent! Mai da-i timp cu budincile si omletele, poate nu il incanta textura. i-or da si ceva dintisori si prefera sa rontatie la chestii.
      Pupicei si multumesc ca ma urmaresti!

  8. Sunt excelenti! Am modificat putin reteta, am pus ceva mai multa faina si mai putin unt (aveam o branzica foarte grasa si cremoasa), si am introdus in aluat rozmarin si busuioc uscat. Data viitoare fac de cel putin 2 ori mai multi!
    Apropos de vinete, am avut mult timp aceeasi problema ca si tine, pana am descoperit o reteta simpla si eficienta. Tai vinetele in jumatate pe lung, le crestezi toata suprafata in doua directii, incat sa se formeze romburi, le stropesti cu ulei de masline in cantitate destul de generoasa si le dai la cuptor. Daca apoi maruntesti pulpa si o amesteci cu niste ceapa tocata si sare, obtii o salata super. Mai sunt si alte variante de servire, urmareste-l pe Razvan Exarhu, de la el m-am inspirat.
    Multumesc pentru site si retete!

    1. Mmmm..ce recomandare suuper, data viitoare musai pun si eu ceva condimente. IMi plac mult si mie, deci Termi are concurenta serioasa cu ei :).
      Saru’mana mult si pentru pontul cu vintetele, la vara cu siguranta o sa incerc, mai ales ca nu pare deloc complicat. Saru’mana mult! PUpicei!

  9. Eu am reusit sa fac varianta sah a biscuitilor 100.
    Am impartit aluatul biscuitilor 100 in 2 parti.Una a ramas simpla si in una am pus o lingurita de carob.Ulterior am tinut la frigider aluatul 1 ora.Dupa aceea am intins cele 2 aluaturi in doua foi,fiecare avand cu o grosime de 1 cm.Am taiat foile in fasii de 1 cm latime(sau macar am incercat😂)si am alternat cate trei fasii( negru,alb negru),stratul de deasupra a fost alb,negru,alb.Am lipit straturile ungand fiecare strat cu ou amestecat cu lapte .Fiecare biscuit e format din 3 straturi pe care le imbracati la final in o fasie lata si subtire de aluat cat sa inveleasca batonul rezultat din fasii si bagati la congelator pt o ora cel putin.Scoateti de la congelator batoanele si taiati felii de cate un 1 cm,fiecare felie reprezinta un biscuit.Coaceti la 180 gr pana se rumenesc.

    1. Cred ca i-am vazut undeva, dar am zis ca e prea complicat pentru talentul meu artistic :)))). Poate voi incerca intr-o zi in care ma simt increzatoare in el :)). Multumim mult ca ai share-uit tehnica asta cu noi.

  10. Tocmai am pregătit ingredientele și am constatat ca nu am folie alimentara in casa! :))) doar de aluminiu.. O fi buna și aia? Vreau sa las aluatul în frigider pana mâine dimineață. Ce sa fac..? :))

    1. Draga mea, iarta-ma ca raspund atat de tarziu. Am fost cu Termi in spital, acum incercam sa revenim si noi la normal cat de cat. Folia de aluminiu nu prea este ok, cu atat mai mult pentru copii, nu o recomand. Sa il fi pus intr-o punguta ceva mai bine. pup!

      1. Stai liniștita, l.am pus în punguța pana la urma 🙂
        Îmi pare rău să aud vesti rele… Sper ca sunteți cât de cât bine acum și nu a fost ceva grav.. 🙁 Va pupam și noi! Sănătate multa!

  11. Buna,

    Am tinut aluatul in frigider peste noapte. Dimineata, cand am incercat sa il intind tare tun. Nu pot sa il intind. Unde am gresit?

    1. Da, da este foarte bine, nu ai gresit. S-a inarit untul. IMediat ce incepi sa modelezi un pic alautul incepe sa se topeasca si se lucreaza mai usor. Dar ideea este sa nu se topeasca foarte mult astfel incat sa se topeasca la cuptor marea partea si sa creasc asa frumos ca un foietaj. Da-i bine cu facaletul peste el si ai sa vezi ca se modeleaza din ce in ce mai usor. Pupici!

  12. am facut si eu pt bebe 8 luni fara dinti. i-am facut rulou inca de cu seara iar dimineata le-am taiat felii. nu mi-au crescut foi foi, cred ca i-am taiat cam subtiri, data viitoare ii tai mai grosi. bebe a mancat binisor mai ales ca e racita si nu a vrut sa manance nimic altceva. mersi

    1. I-ai pus tari, tari in tava? Sa ii lasi nitelus mai moi data viitoare, dar nu foarte mult. Asa am observat ca imi cresc mai frumos. Pupici! Si multa sanatate!

  13. Acum ma apuc de ei si las biluta sa doarma in frigider peste noapte, ca maine dimineata sa o pot prelucra in liniste (oare!?).
    Revin cu rezultatele!

    1. Draga mea, au iesit fenomenali! Fragezi, straturi straturi!
      Am avut emotii ca mi se va topi untul in tava, cum a mai povestit o mamica mai sus, dar apoi dupa ce au stat vreo 10 min in cuptor am observat ceva: biscuitii pusi in tava ultimii, cand untul din aluat era deci mai moale si mai prelucrat, nu s-au “topit”, pe cand cei pusi in tava primii cand aluatul era inca “semi-beton” au avut problema asta cu untul scurs din ei, dar si aceia si-au revenit bine dupa 15 min de stat in cuptor. Deci poate e ok uneori sa nu fie chiar asa de tare untul (!?)…cine stie?
      Te pup, data viitoare facem Biscuitii 200 sau 300, ca sa ne saturam si noi parintii pe langa gogosica noastra 🙂

      1. Sa stii ca si eu am observat asta. Bine, nu trebuie sa fie suuper moi si lipiciosi, undeva intre sa zic :)). Ma bucur ca v-au placut! Si eu fac cantitate maareeee, si ajung sa ii mananc si portia ei de pofta :))). Desi si ei ii plac, dar zic nah…cati biscuiti sa pape? :))) daca era vorba de broccoli nu eram asa, evident.

  14. Buna dimineata, tocmai i-am scos din cuptor! Au iesit foarte buni! Am folosit faina integrala si mascarpone si au iesit!! Fragezi si in straturi!

  15. Felicitari pentru toate retetele.Sunt foarte interesante.As vrea sa stiu daca acesti biscuiti se pot da si la bebe de 9 luni jumate?…Nu au prea mult unt?Multumesc

    1. Draguta, depinde de preferinte. Termi i-a papat foarte bine inca de pe la 8 luni. Nu papa ei foarte mult biscuiti incat sa fie prea mult unt, eu faceam din 100g dar papam si eu foarte multi. Poti face din 30g sa zic tot aluatul si ies cativa biscuitei. De asemenea, daca ti se pare totusi prea mult unt si ca ies mai grasuti, mai poti pune 20-30g in plus de faina sau chiar si seminte. Pupici!

  16. Simo draga cu o intrebare te deranjez, plecam la mare si m-as baga la niste bicuiti pt drum dar am doar faina neagra, nu scrie ca e integrala, ce zici sa ma risc? 😀 pupici

    1. Papusica, iarta-maaa, ti-am scris si mai jos…nu ma mai intrat pe aici de ani lumina cu bolile noastre, ba Termi, ba eu…si am fost si in concediu, recunosc. Deci abia acum vad si mesajul asta al tau….ce facusi intre timp? Te-ai riscat? MI-au zis mamicile ca lor si cu faina integrala le-a iesit…poate pe mine ma uraste faina integrala :)) nush ce sa zic,ca de doua ori i-am incercat si nu au iesit. Cu cea neagra nici atat nu m-am aventurat. Zic daca sor’sa asta mai light asa ma uraeste, cu aia am mega esec. Astept vesti! pupicei!

  17. Sa stii ca m-am riscat :))) dar am facut-o lata cu untul – am tinut biscuitii la frigider si dupa ce i.am taiat si saracul unt s.a topit cumva in jurul lor cand i.am bagat la cuptor nu a mai apucat sa faca aluatul fraged :)). A papat pitica mea nicio treaba am testat eu chestii mai tari si arse pe ea deci asta a fost tzutz :)). P.s. In aeroport in constanta am vazut o mamica ce ii dadea chiftelute de linte la bebitza ei si am ciulit urechile sa-i aud numele sa vad daca nu esti tu haha 😆 daca erai te creepuiam de-un autograf 😎😎😎 te imbratisez cu drag si multumesc de raspuns 😘

    1. Ha haa, ce nebunica esti :)))). bine ca s-au mancat, asta conteaza! Te-ai gandit la comunista de mine cu chiftelele home-made :))! Sa stii ca am fost in Constanta, ca am venit nitel la mare. dar nu eram in aeroport, am fost pe la delfinariu :). Ce autograf, dom’le? imi faceai cinste cu o cafea direct :)))). Glumesc, mi-ar fi placut sa ne cunoastem, daca vii prin Bucuresti let me know. pup cu drag!

  18. Ioi ce draguta esti 😅 dau si 10 cafele la cat m-ai salvat cu retetele! Da da claro te anunt 😍 ; pai noi suntem din Cluj si de cand cu zborul direct aeroport is life :)) si va asteptam cu drag anytime😘 pupicei!

  19. Buna ziua. De la ce varsta pot da biscuitii bebelinei? Are aproape 8 luni, nici un dinte si are cateva gag-uri minunate la activ…Am incercat cu biscuiti de la Plasmon, ii molfaie si musca din ei cu gingia…si cu toate ca se topesc imediat face gag cand vrea sa ii înghită. Dar pentru ca tot cei facuti in casa sunt cei mai buni as vrea sa ii incerc.

    1. Draguta, se recomanda de atunci de cand ii pot gestiona, nu este o varsta anume. Dar la 8 luni sunt inca micuti, poti incerca fructe pe post de gustarele. Biscuitei tot au timp sa pape, mai ales daca face diverse gag-uri. Incearca cu banana, mar copt, para coapta. Pupici!

  20. Sunt atat de buni ca m am topit!!! Un fel de patiserie de lux mai degraba decat biscuiti :)))

  21. Toate retetele sunt super ..ma inspir mereu de aici 🙂 biscuiții au iesit super , a papat Ursulețul meu plus alți copilași in parc 🙂

  22. E ok reteta aceasta de biscuiți pt bebe 8 luni sa ii dau in iaurt? Nu are dintisori inca si mănâncă totul pasat. Multumesc

    1. Draguta, poti sa ii dai fructe cu iaurt. Nu musai biscuiti, adica tot are timp sa pape. Daca vrei totusi sa ii faci si bebe nu papa pasat, sugerez sa ii amesteci cu mar ras si sa ii dai si pe ei pe razatoare, noua ne plac mult asa, pana si eu pap. Dar de papat asa in manuta intregi daca bebe a papat doar pasat pana acum nu cred ca sunt ok. pupici!

    1. I-ai facut grosi rau? Hmm….nu s-au umflat asa nitel sa se faca straturi? mereu mi-au iesit, dar eu mereu ii uit in cuptor si ii fac prea rumeni :)).

  23. Super!!! I-am facut pt prima oara si au iesit senzatie!!! Bate orice biscuite din comert!!! Am urmat reteta exact, ca la farmacie!! Sunt super! Multumesc !

  24. Si eu fac acest aluat, dar fac niste cornulete din el. Tai patratele sau dreptunghiuri, asez in mijlocul lor nuca amestecata cu dulceata (de visine ne place cel mai mult), impachetez (rulez) cat sa se suprapuna putin doua laturi. Partea cu laturile unite o pun dedesubt, pe hartia de copt si coc pana se rumenesc putin, de obicei la foc mediu spre mare. Ii pudrez cu zahar pudra amestecat cu vanilie cand sunt aproape reci. Incercati, n o sa va para rau.
    Si da, secretul aluatului reusit este sa stea la frigider de seara pana dimineata, neaparat. Si saleuri ies ff bune, din acest aluat.

  25. Buna, eu locuiesc in belgia si nu gasesc aceasta faina 650….vreo idee ce faina as putea folosi?….bebe are 10 luni si vreau sa ii fac acesti biscuiti pentru o sedinta foto de craciun . Multumesc!

    1. draguta mea, iarta-ma ca raspund cu ani lumina intarziere, sunt destul de ocupata in periaoda asta si nu am reusit sa mai intru pe aici, scuze. Legat de intrebarea ta este ok o faina alba cat mai neprocesata. nu stiu cum sunt acolo tipurile, chiar nu am vizitat deloc tara. ma gandesc ca importat este sa fie o faina alba obisnuita, nu una integrala, mie cu aia nu mi-au iesit. pup!

      1. buna, raspund si eu dupa multeeee zile. pana la urma am folosit de la magazinul bio farine de ble ( faine de grau mai pe romaneste), poate foloseste si altor mamici informatia. multumim pentru retete, pitica mea le adora si am incercat destule pana acum.

  26. Buna,
    Sunt singura ametita care a pus aluatul la congelator PESTE NOAPTE, in loc de frigider? Mai ies biscuitii cu altuatul asta daca il las in bucatarie pana se decongeleaza :)), sau il arunc?
    Multumescccc

        1. I-ai lasat mult la inmuiat? Doar pana poti lucra usor aluatul, si repejor. Ca si daca ii lasi la frigider si dupa stai mult cu aluatul sa il modelezi tot la fel ies, trebuie pastrat aluatul cat mai tare, ca sa se topeasca la cuptor. Imi pare rau ca nu au iesit, sper sa le mai dai o sansa. pupici!

  27. Buna. Te urmaresc de foarte mult timp, am incercat reteta asta de biscuiti de n ori , nu imi iese nicicum. Acum am urmat intocmai pasii si totusi in interior sunt un pic umezi . Este normal? Sunt nefacuti? Mi-ecteama daca o-as mai lasa se ard( unii deja s-au facut mai mult :))) ). Multumesc

    1. Sunt facuti asa usor umezi in interior, este ok, nu iti face probleme. Si mie imi unii mai facuti atunci cand fac unii mai grosi si unii mai subtiri, adica mai mereu :))). Cand i-ai mai incercat tot problema asta cu umezi ai avut-o? Sau ce nu a iesit? la noi sunt primii pe lista in topul preferintelor, ii fac des si mereu au iesit, uneori mai arsi, uneori fara sa creasca frumos, dar au fost ok. Singura data cand s-au faramitat serios a fost cand am folosit faina integrala dar nu cred ca e cazul la tine. Pupici si sper sa iasa si sa fii multumita de ei, noua ne plac mult.

  28. Hai ca am incercat si eu biscuitii minune ☺️ Facut reteta ca la carete si lasat pana a doua zi. Dar am gresit cand am pus untul, nu i-am taiat bucatele mici si nu s-a legat frumos aluatul. Dar e prima data cand fac. I-am frecat eu cu sucitorul si i-am bagat in cuptor, doar ca ultimele minute i-am pus si pe venitlatie si au iesit cam rumeni. Iar unii dintre ei au iesit intr-o balta de unt 🤦🏻‍♀️ Clar ii vom manca noi pentru ca bebelusa nu ii va putea gestiona. Dar e prima data cand am facut. Branzica de casa nu era cum o fac eu de obicei si cred ca si aici a fost buba. In mod normal o fac cu iaurt Napolac si acum am pus Olympus si era cam farmicioasa. Dar cum e prima incercare o sa mai execut alta data reteta minune. Asa e prima data, experimentezi. 🤣

    1. Hey, bine ca nu renunti :). Am vazut ca biscuitii astia sunt cam sensibili, sunt unele mamici care nu prea le-au dat de cap, cred ca depinde si de noroc. Sper a doua oara totusi la tine sa fie cu succes! Pupici!

  29. Super reteta! 😄 buni pt toata familia si mai ales pt bubulina mea…pt care nu stiu ce sa mai fac sa pape bine😊 as vrea sa fac si o varianta mai sarata…sa pun telemea in loc de branza proaspata. Ati incercat? oare o sa iasa la fel de fragezi si apetisanti?
    multumesc si astept noi retete sa biscuim in continuare 😊🤗

    1. Buna draguta! Eu nu ma prea pricep asa bine la branza, dar telemeaua nu este tare? In reteta asta merge o branzica mai usor de integrat in aluat. Pentru o varianta mai sarata, ma gandeam sa pui ricotta si pe deasupra paresan ras, fiind destul de sarat. Dar pentru copii este multa sare, merg bine asa pentru voi adultii. Pupici!

  30. Salut! Am postat si eu un comment, pe care nu-l regasesc…se pare ca nu mi-a fost aprobat. Pot intreba cu ce am deranjat? Am vrut sa stiu daca se poate folosi telemeaua in aceasta reteta…toata lumea care te urmareste are bebei de pana la 1 an?…macar sa stiu pe viitor…multumesc

    1. Draguta, te pup! Ca si regula aici pe site, nu apar comenturile imediat cum le posteza cineva. Intai trebuie sa le aprob eu si apoi apar pe site. Cum nu am reusit sa mai intru pe site in ultimul timp, de aici faptul ca nu am aprobat si nici nu am raspuns comentului tau pana acum. Acum am raspuns la cel vechi. Nu ai deranjat cu absolut nimic si sa stii ca eu mereu postez si comentariile negative 🙂 nu am banat pe nimeni, stai linistita. Am raspuns la comentul precedent intrebarii tale. Pupici!

  31. Sunt incredibili biscuitii astia! Asa frumos cresc! Arata ca la magazin! Daca nu ies la toata lumea inseamna ca fac eu ceva gresit, pt ca sunt dezastru in bucatarie! 🤣 Multumesc mult, Biscuim, pt reteta! Toate bune!🤗

  32. Waw cate commenturi la acești biscuiti , eu am facut si reteta cu banana care iasa putin mai umezi in interior si aceștia cu brânzica si mi-au iesit de fiecare data, recunosc k ii adoram si noi parintii🤣
    Bebe ii adora dar am ales sa ii fac finger pt a ii tine bebe mai bine in mânuță . Deci nota 100 la fel ca numele biscuiților .
    O zi frumoasa ☺️

  33. In ce pastrezi biscuitii ramasi?😊 vreo cutie speciala? Nu am apucat sa citesc commentariile poate este raspunsul acolo. Multu!

  34. eu ii faceam cu faina de ovaz ,unt fara sare prezident si branza de casa, farmaciosi intradevar da asa ii placeau bebelinei de 9 luni, usor dulci, am revenit la reteta ca sa incerc cu faina de grau, sper sa reusesc. Mulțumesc pt explicații.

  35. Abia aseara am incercat reteta, desi imi face cu ochiul de mult. Au iesit DE-LI-CIOSI. Ne-am batut pe ei, desi am facut dintr-un pachet intreg de unt. Super pufosi, au crescut precum pateurile in cuptor. Sasha cred ca a mancat jumatate de tava. Multumesc pentru reteta

    1. he hee, daaa, e greu pana faci prima oara si dupa dau dependenta. Asa si eu, daca ii fac, ii mananc pe furis aproape pe toti :))))). pupici!

  36. Bună. În primul rand felicitări pentru site, noua ne-a fost de mare ajutor meniurile. Am facut pentru prima data biscuiții, insa cred ca am greșit ceva pe parcurs. Nu au crescut foarte mult astfel sa se facă straturi, a rămas asa aluat mai nefăcut sau gras la mijloc. Oare ce a dăunat? Mulțumesc mult și un an nou mai bun plin de sănătate!

    1. Buna draguta! Imi pare rau sa aud ca nu a iesit cum trebuie. Oare ai framantat prea mult aluatul? l-ai lasat la frigider? daca il framanti mai mult, incepe sa se topeasca untul si nu mai ies asa pufosi. Ei trebuiesc manevrati repede. Un an nou frumos si voua!

    1. Daca e racoare eu ii mai tin si la temperatura camerei, la noi se mananca si nu tin mai mult de 24 de ore :))). Ii pastrez acoperiti, da, intr-o caserola ceva.

  37. Bunaa! Te admiram foarte mult și suntem fan biscuim. Voiam sa te întreb cumva se pot face si fără faina? Noi avem.nevoie far gluten și carbo… multumesc

    1. Hey….intrebare capcana….chiar nu stiu, am incercat recent o reteta de biscuiti cu faina de cosos si unt de arahide, dar in genul acestora 100, chiar nu stiu ce ar merge. Sorry ca nu pot fi de ajutor.

  38. Inca nu i-am dat nimic cu gluten fetitei. Se poate face aceasta reteta cu faina de orez?! Sau faina de cocos in schimb?!

    1. sincer, nu am incercat. Nu m-as aventura sa iti spun in ce cantitati deoarece stiu ca de exemplu faina de orez absoarbe de 10 ori mai mult lichid si cea de cocos e tot la fel de speciala. Deci nu as sti cum sa te sfatuiesc sa inlocuiesti gramajele.

Leave a Reply to Iolanda Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.