Pizza pentru copii cu blat de conopida

Cum de ceva timp nu i-am mai rasfatat pe pitici cu nimic iesit din comun, zic ca a venit iar momentul. Ce pregatim noi bun ca si rasfat pentru weekendul ce vine? Pai sa fie pizza cu blat din conopida! O “decoram” ca pe cea normala, doar ca este mult mai sanatoasa in special pentru pitici. Desigur ca pot papa si adultii fara probleme. Ca tot o sa se faca din ce in ce mai cald, puteti face mini-pizza perfecte pentru a fi luate la un picnic in parc: sanatoase, satioase si gustoase! Gata, ne-am facut cu un rasfat de weekend pentru cei mici. Spor la treaba si apoi la infulecat va mai urez. Sa purcedem! Ah, sa nu uit, pot fi papate de la orice varsta atata timp cat bebele gestioneaza bine bucatelele si gasiti un cascaval fara sare (daca au pana intr-un an).

Ingrediente:

270g conopida am avut eu (puteti pune o conopida intreaga, dar mai mica)

1 ou

3 linguri sos de rosii*

60g cascaval ras

Jumatate de lingurita de busuioc

Piper dupa gust

*Pentru sosul de rosii, daca bebeii sunt mai mari de un an puteti pune din cel facut in casa daca nu are conservanti. Daca sunt mai mici, puneti rapid 2-3 rosii in apa clocotita pana se sparge coaja, le scoateti, le decojiti, apoi le blenduiti si gata sosul. Optional, amestecati cu o lingurita de ulei de masline, busuioc si oregano.

diversificare bebelusi

1. Am dat conopida prin razatoarea mica.

2. Am pus-o intr-un bol si peste am spart oul, am presarat piper, lingurita de busuioc si am adaugat si jumatate din cantitatea de cascaval. Am amestecat totul foarte bine pana a rezultat un aluat omogen.

diversificare bebelusi

diversificare bebelusi

3. L-am pus in tava pe hartia de copt, formand mini-pizze cu ajutorul formelor de biscuiti.

diversificare bebelusi

4. Le-am copt cam 20 de minute la 200 de grade pana s-au rumenit putin. Apoi am adaugat sosul de rosii si peste am pus restul de cascaval. Am dat la cuptor pana s-a topit frumos cascavalul (aproximativ 5-10 minute).

Optional, puteti pune pe deasupra ce ii mai place piticului din dotare, ardei, ciuperci etc.

diversificare bebelusi

Bebei mancaciosi va doresc!

27 Replies to “Pizza pentru copii cu blat de conopida”

  1. Bunaa! Va urmăresc aproape de când am început diversificarea,acum avem aproape 8 luni si căutam rețetele pentru cină . Îmi plac la nebunie rețetele si au succes garantat la bebelu’ meu… Ce fel de cașcaval folosiți pt bebe? Care este cel mai bun ? Mulțumesc frumos pentru rețete si pentru un eventual răspuns! Pupici 😘😘😘

    1. Buna draguta! Multumesc ca ma urmaresti si ca incerci retetele! Nu stiu daca este neaparat cel mai bun, noua cel de la Solomonescu ne place cel mai mult si nu are nici foarte multa sare adaugata. Este recomandat dupa un an datorita faptului ca are sara adaugata. Eu pana la un an l-am inlocuit cu branzica facuta in casa acolo unde puteam .pupici!

    1. Te referi daca acesta reteta este in meniul de 8 luni? Se poate da fara probleme, atat timp cat cascavalul este unu fara sare.

  2. A iesit bine reteta, din pacate mititelul meu nu suporta nimic cu ou la cuptor, mai nou scuipa tot… momentan o sa renunt la retete de genul ca rezultatul e decat frustrant.. 😞

    1. Pff…imi pare rau :(. Da, ia o pauza si revin-o peste 1-2 luni cu rete cu ou la cuptor si vezi atunci. Nici budincile “dulci” nu ii plac?

  3. Buna. Am conopidă congelat. Oare daca o fierb merge? Mulțumesc. Ne-ai salvat de multe ori cu rețetele tale.

    1. Hmmm….chiar nu am incercat, dar sper sa mearga. doar sa nu o fierbi mult, atat cat sa o decongelezi putin, ca sa nu se faca super moale. Pupici!

  4. Minunata! Pe lângă faptul ca am folosit conopida congelata, am mai și uitat, din super mega graba, sa coc mai întâi aluatul fara sosul de roșii pe el, a ieșit super delicios. Brotacelul a fost incantat.

  5. Delicios, wow! Ma gandesc data viitoare chiar sa fac o ‘pizza’ mare pentru toata familia, cu niste ciupercute adaugate pentru cel mic. Multumim!!

  6. Merge oferita și unui copil de 6 luni? Dacă da, în loc de cașcaval ce pot pune? 😁

    1. Daca papa bine bucati, da. daca inca este la inceput, ar trebui sa mai astepti putin. As incepe cu legume la abur taiate asa bucatele cat sa le poata apuca bebe in manuta. Lucrurile mai complexe le-as lasa pentru cand stapaneste bine papatul asta si nu mai face gag-uri.In loc de cascaval ar merge mozzarella.

  7. Buna ziua! Ne-a plăcut, deși mi-era teama sa nu iasă tare. Am decupat puțin marginile rumenite și în rest fff bun pt bebelina de 9 luni și jumătate. Am înlocuit cașcavalul cu ricotta că primul era cu sare și nu aveam nici mozarella. Mulțumim frumos!

Leave a Reply to Iulia Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.