Budinca de tapioca

Reteta din 3 ingrediente din lunea aceasta este un pic mai migaloasa, recunosc. Dar cum poate sunt multe mamici ca si mine ce au cumparat la inceputul diversificarii tapioca si nu stiu ce sa faca cu ea, am zis sa vin cu o reteta simpla in ajutor. Eu am cumparat-o fara sa citesc despre ea foarte mult, tot auzisem de perlele de tapioca si nah, in febra cumparaturilor am luat-o si pe asta. Dar nu este plina de vitamine, minerale sau fibre, cum speram eu. Cantitatea lor este mult prea mica. In schimb, are mult amidon si data foarte des, are tendinta de a pufosi copiii. Deci tapioca merge pe principul mai rarutz ca-i mai dragutz :). Intre noi fie vorba, si grisul intra in aceeasi categorie.

Plus ca e un pic simandicoasa, in sensul ca se poate transforma in ceva gen mucus asa  deloc apetisant daca nu e gatita cum trebuie :))). De aceea, nu se hidrateaza in apa ci se fierbe un pic inainte, pentru a iesi o budinca asa cum trebuie. Bun, pai atunci zic sa incepem!

Ingrediente:

100g tapioca

700ml lapte

1 ou

retete sanatoase pentru copii, budinca de tapioca pentru copii, budinca de tapioca, tapioca

1. Am pus apa la fiert (cam 1 litru), cand a dat in clocot am adaugat tapioca si am lasat-o la fiert maxim 5-6 minute amestecand din cand in cand.

2. Separat, am pus si laptele la fiert pentru a adauga tapioca cand acesta este fierbinte.

3. Am oprit focul dupa cele 5-6 minute, tapioca trebuie sa fie un pic gelatinoasa. Am pus-o intr-o strecuratoare sub jet de apa rece.

4. Am spalat-o bine si am pus-o peste laptele fierbinte. Am lasat-o la fiert la foc mic pana cand perlutele devin translucide si absorb destul de mult lichid. Se mesteca des in ea pentru a nu se lipi.

retete sanatoase pentru copii, budinca de tapioca pentru copii, budinca de tapioca, tapioca

5. Cand este aproape gata, aluatul ingrosandu-se destul de mult am batut oul bine intr-un bol. Am turnat lichid cald din cratita peste el si am amestecat pentru a egala temperatura.

6. Am turnat apoi oul peste tapioca si am mai lasat-o pe foc vreo 5 minute. Am amestecat des pentru a nu se lipi.

retete sanatoase pentru copii, budinca de tapioca pentru copii, budinca de tapioca, tapioca

7. Am lasat-o la racit putin si i-am servit-o Gandacelului calda. Puteti adauga la final fructe proaspete (o banana pasata, un mar ras, fructe de padure etc) sau scortisoara Eu i-am servit-o simpla sa vad daca ii place asa. A mancat binisor din ea.

retete sanatoase pentru copii, budinca de tapioca pentru copii, budinca de tapioca, tapioca

Din aceasta cantitate iese destul de multa tapioca. O puteti pastra la frigider si servi si a 2-a zi, dar atentie ea se va intari, nu va mai fi semi-lichida ca atunci cand opriti focul.

13 Replies to “Budinca de tapioca”

    1. Eu i-am dat inca de la inceput oul intreg, cu albus cu tot. Regula cu albusul dupa un an, este invechita. Anul trecut in decembrie a fost publicat ultimul studiu in domeniu ce recomanda toti alergenii inca de la 6 luni. Daca bebele este sa fie sensibil poate face alergie si dupa un an, nu doar inainte. Nu e vina mamei ca face el alergie, trebuie doar sa fii atenta cand ii introduci, sa fie singurul aliment nou din ziua respectiva si sa urmaresti reactiile. pupici!

  1. Bună.Tapioca se spală inainte de a se pune la fiert.Nu am folosit pana acum dar as vrea sa incerc si nu stiu exact cum se procedează.Multumesc mult.

  2. Buna mami, cred ca am dat-o in bara, nu se mai ingroasa. Este posibil sa fi fost prea mult fiarta in apa? Nu am fiert-o nici cinci minute in apa, dupa am spalat-o in apa rece bine, bine si acum nu vrea sa se mai ingroase in lapte. Cam cat trebuie sa fiarba tapioca in lapte ca sa se ingroase iar?
    Pupici

    1. Draguta, nici nu mai stiu ca am facut-o acum mult timp. Dar cred ca trebuie sa ai ceva rabdare, gen 20 de minute? Si scuze ca raspund asa de tarziu, am o perioada aglomerata si nu intru zilnic pe aici. Pupici!

      1. Buna mami, multumesc pentru raspuns, ai avut dreptate trebuia sa am rabdare cu ea. Nu prea a fost pe placul printesei mofturoase, dar o sa mai incerc si cu alta ocazie. Zile usoare si frumoase! Pupici

    1. Oricand la inceperea diversificarii. Nu mai sunt reguli cu alimentele, inca de la 6 luni se pot oferi bebelusilor si carne si legume, fructe atat timp cat sunt oferite in mod sanatos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.