Biscuiti cu lamaie pentru copii

Ce-mi place mie ca in weekend sa miroasa a dulce in casa… Intr-o friguroasa duminica de ianuarie merge la fix un miros de biscuiti cu lamaie in casuta noastra draga. Daca sunt si biscuiti pentru copii, fara zahar si alte nebunii, atunci este perfect! La noi au succes maxim, dar Gandacel e fana biscuiti si ii devoreaza pe toti in general. Oricum ii ofer acest rasfat o data pe saptamana, de obicei in weekend. In timpul saptamanii, prefer sa ii dau fructe, fructe si iar fructe, sunt mult mai sanatoase. Buuuun, si acum sa biscuim, zic!

Ingrediente:

200g faina (am folosit faina alba tip 650)
70g unt rece (82% grasime)
1 ou
2 linguri de ulei de cocos
zeama de la o jumatate de lamaie

retete sanatoase pentru copii, diversificare, biscuiti cu lamaie, biscuiti pentru copii

1. Am pus faina intr-un bol impreuna cu untul taiat bucatele si am amestecat pana am obtinut un fel de aluat sfaramicios si nisipos.

retete sanatoase pentru copii, diversificare, biscuiti cu lamaie, biscuiti pentru copii

retete sanatoase pentru copii, diversificare, biscuiti cu lamaie, biscuiti pentru copii

2. Am adaugat apoi restul ingredientelor si anume: oul, zeama de lamaie si cele 2 linguri de ulei de cocos.

retete sanatoase pentru copii, diversificare, biscuiti cu lamaie, biscuiti pentru copii

3. Am amestecat totul pana am obtinut o bila de aluat moale, dar nelipicioasa.

retete sanatoase pentru copii, diversificare, biscuiti cu lamaie, biscuiti pentru copii

4. Nu trebuie tinuta la frigider. Am intins aluatul imediat, l-am decupat in diverse forme si am dat totul la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute sau pana se rumesesc discret.

retete sanatoase pentru copii, diversificare, biscuiti cu lamaie, biscuiti pentru copii

retete sanatoase pentru copii, diversificare, biscuiti cu lamaie, biscuiti pentru copii

retete sanatoase pentru copii, diversificare, biscuiti cu lamaie, biscuiti pentru copii

Ca si grosime, foaia trebuie sa fie un pic grosuta pentru a iesi cat mai fragezi. De asemenea, sa pudrati suprafata de lucru cu faina daca este nevoie.

42 Replies to “Biscuiti cu lamaie pentru copii”

    1. Sincer, nu am incercat sa il inlocuiesc. Ma gandeam ca ar merge mai mult ulei de cocos, dar ar trebui testat, gen pus putin cate putin pentru ca mi se pare ca are un alt grad de absorbtie ca al untului de vaca. Poate reusesc pe viitor sa fac un expermient si revin cu feedback. Imi pare rau ca nu te pot ajuta chiar acum cu un raspuns sigur.

      1. Am incercat eu cu maegarina Unirea, cum ne gateau parintii in trecut, si au iesit foarte buni si fragezi. Multumim tare mult.pt reteta. Sunt foarte practici in plimbari.
        Aici o mamica cu bebelus 11 luni, aplv.

    1. Buna draguta! Nu este o varsta anume, atat timp cat bebele are introduse toate ingredientele si gestioneaza bine bucatelele se poate da oricand. Sau ii poti face si da pe razatoare si amesteca cu mar ras sau para rasa daca vezi ca nu ii gestioneaza bine. Pupici!

  1. Hey. Am inceput sa experimentez retele tale. Au avut succes pana acuma mai ales pastele cu broccoli. Cand le vede imi ia castronul si imi zice nu nu nu .sa nu il iau. Le dovoreaza. Dar am o intrebare de unde ai luat ulei de coco? Am cautat de am innebunit. Tnx

    1. Ma bucur ca au succes :)! Si mai ales ca bebe e fan broccoli, mai rar asa :))). Daca esti din Bucuresti, eu am luat din bebe tei, de acolo iau mereu. Altfel, nu stiu unde sa zic sa cauti, in supermarketuri nu m-am uitat deloc, dar sigur trebuie sa fie si pe acolo. Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult cu informatia asta.

    1. Daca vrei sa il comanzi online il gasesti pe site-ul asta de naturiste:
      //event.2performant.com/events/click?ad_type=product_store&aff_code=0d08acf2f&campaign_unique=861f9e301&unique=d05849572

      pupici!

  2. Acum gargarita mea mananca un biscuite…am tot cautat retete de biscuiti fara zahar si cu greu am gasit aceasta reteta.,multumim! Intradevar am facut si biscuiti subtiri iar altii mai grosi, cei mai grosi sunt mai buni , subtiri se usuca.

    1. E bine ca i-ai incercat si asa si asa, sa stii de acum inainte cum va plac si cum sa ii faci. A fost in teste acum reteta, ma bucur ca i-au placut. pup! poti adauga si o lingura de fulgi de cocos, eu asa i-am mai improvizat.

  3. Salut! Incerc retetele tale de ceva vreme..unele cu rezultate nesperate, altele mai putin reusite 😊 Ma bucur mult ca am gasit site-ul tau! Faci o treaba foarte foarte buna! O sa biscuim impreuna mult timp de acum incolo!
    Uleiul de cocos e acelasi lucru cu nuca de cocos? Bebelina mea are 8 luni si nuca de cocos o introducem dupa 12 luni..
    Multumesc mult!!🤗

    1. Buna draguta! Nu, nu sunt acelasi lucru, ulei de cocos este lichid, ca un ulei, iar nuca de cocos este fulgi, asta daca te referi la textura. Ambele sunt facute din nuca de cocos in schimb. Si merg introduse inca de la 6 luni, nu mai este valabila regula cu introducerea anumitor alimente numai dupa un an. S-a demonstrat ca daca un bebe este sensibil la un aliment, poate face alergie la el si dupa varsta de un an.
      Pupici!

  4. Buna mami! Zic hai sa fac si niste biscuit sanatosi ca tot suntem pe “Biscuim.ro” si ma pun la treaba – urmez reteta citesc commenturile ii fac un pic mai grosuti si presar si niste fulgi de cocos de originalitate, asa, sa nu ma cauti pt copyright :)) si pt ca am si eu cuptorul de pe vremea televizoarelor cu tub zic hai sa las mai mult sa fie bine. Mama mi-au iesit niste uscaturi vai de capul lor; ei saracii aveau gust bun dar n-aveam eu destula saliva sa-i mestec :)) Si nu-ti zic ca pitisconxul ii tine in gura pana se inmoaie si ii papa cu mare pofta – nu mai am treaba cu ea jumatate de ora/biscuit :)) saru-mana pt masa!:*

    1. esti de-a mea atunci, si eu am acelsi cuptor :)))). uite cum stai si la cafele si te relaxezi cat papa biscuitii :))) lux si opulenta, bravos! Si eu am tedinta sa ii mai uit prin cuptor, in ultimul timp majoritatea au iesit mai maronii asa :)), deh, batranetea. Pupici!

  5. Buna, ai incercat pana la urma cu inlocuitor pentru unt? Al meu este aplv-ist si tare mi-e greu la unele retete. In rest, multumiri multe pentru site, m-ai scapat din atatea situatii de panica 🙂 .

    1. Draguta, iarta-ma, n-am incercat deloc. Anul asta a fost plin de boli pentru noi, nu am reusit sa testez atat de multe retete pe cat mi-as fi dorit. Astept si eu o perioada linistita sa pot avea mai mult timp pentru asta. Pupici si scuze ca nu am reusit.

  6. Buna, multumim mult pentru retetele minunate, m-au scos din multe belele si stresul aferent :). Ai apucat sa experimentezi cu un inlocuit pentru unt? APLV aici :). Sa pun untura din comert?

    1. Draguta, acum vad ca ai mai scris o data. Imi cer scuze ca nu am apucat sa raspund mai repede, a fost o perioada plina, am fost si prin spital si in concediu si nu am mai intrat deloc pe aici. Dar primise mesajul tau, azi m-am apucat sa vad ce mai este pe aici. Ziceam ca din pacate nu am apucat….anul asta a fost horror pentru noi. IMi pare rau pentru APLV…sper sa scapati repede de alergia asta. Eu zic ca merg cu untura, dar sa pui jumatate din cantitatea de unt si sa vezi cum iese aluatul. Si dupa sa mai adaugi in functie de asta, dar stiu ca mereu cand pui untura intra mai putina decat unt. Pupici!

    2. Buna! Eu am folosit ulei de cocos in loc de unt si au iesit foarte buni si fragezi. Am pus cam 100 g, am amestecat pana s-a incorporat in faina si pana mi-a iesit aluatul ca in poza :P.
      I-au placut mult si baietelului meu. 🙂

      1. In sfarsit cineva care i-a incercat cu ulei de cocos! suuuper, ma bucur mult a a iesit, merci de feedback, multe mamici ma intrebau si nu stiam exact sa le spun. pupici si ma bucur ca i-au placut!

  7. Buna! Am îndrăznit sa pun in compoziție 2 linguri de sirop de agave sa fie mai dulci biscuiteii, sa mănânce și cea mare. Pt ca nu am avut lămâie, ci niște suc concentrat de lamaie, am pus foarte puțin ca nu știam cât de acru este. Au ieșit foarte buni. M-am abținut sa nu mănânc cot la cot cu maimuțoii mei.
    Pt tine, dar și pt fetița, poți înlocui zaharul cu ștevia zahăr. Tot pe la magazinele naturiste îl găsești. E sănătos și mult mai gustos in orice. Și in cafea poți pune (dar in jumătatea cantității de zahăr pe care o puneai pt ca e mult mai dulce). Prăjiturile ies delicioase. Eu de când am descoperit ștevia zahar nu am mai folosit deloc zahar obișnuit.

    1. Hai saru’mana de pont, chiar o sa verific sa vad ce este cu steva zahar, nu auzisem. Pupici si ma bucur ca au iesit buni biscuitii.

    2. Buna Tatiana. Am inteles bine, in prajituri pun stevia, jumatate din cantitatea de zahar din reteta? Multumesc!

  8. Salut, noi avem alta pacatoasa de alergie, la ou. E musai ou, oare merge înlocuit cu banana sau amestecul de vis din seminte de in, chia, quinoa? Cred ca fulgii de drojdie inactiva modifica gustul… Merci, genial site-ul, felicutari! Am o reteta de briosio-biscuiti cu carob pe care o tot fac si as fi vrut si o varianta cu fructe la ei dar nu ma pricep la inlocuit ingrediente. Am facut o tentativa cu portocale si a fost esec. Daca ai vreme si placere poate ma poti sfatui putin sau sa imi spui daca ai vreo reteta de briose care nu se rup usor in manute dar se topesc in gurita. Al meu bebel nu e prea priceput cu papatul (are deja 10 luni si abea de cateva saptamani a inceput sa manance si el solide, un BLW modificat asa 😀 ) si briosele astea sunt super ptr ca nu se rup usor in manute dar in contact cu saliva se topesc. Numai bine, te anunt daca va deveni si al meu vreodata Terminator :p

    1. Hey, imi pare rau pentru alergia pe care o aveti, sper sa scapati repede de ea.
      legat de intrebarile tale, pentru biscuitii astia nu stiu exact cu ce merge inlocuit oul asta pentru ca nu am testat deloc si sa nu zic prostii. Stiam ca merge inlocuit untul cu unt de cocos, asta pentru aplv. Pentru alergia asta cu ou, ma gandeam mai bine sa incerci niste alti biscuiti, cei cu banana de aici de pe site. Pun link-ul mai jos, sunt fara ou:
      https://biscuim.ro/2017/10/09/biscuiti-cu-banana/
      Legat de briose, erau bune cele pufoase dar au ou :)). asa ca o alta alternativa, ar fi mini briosele cu banana unde merge sigur oul inlocuit cu o lingurita de seminte de chia tinute 15 minute la inmuiat in 10 linguri de apa. Aici am testat si merge sigur :).
      https://biscuim.ro/2017/01/11/mini-briose/

      Pupici!

      1. Buna, multumesc mult pentru raspuns! Ai putea sa imi spui daca textura biscuitilor si a brioselor este una usor de firimitat fara dinti? Am facut biscuitii 100 care sunt super, apoi cei cu fructe (mere, pere, banana) si acestia din urma nu i-a putut manca. Nu are inca dinti bebelul, dar el micutul vrea sa pape totul singur 😁. Multumesc mult, o vara frumoasa sa aveti!

        1. Draguta, eu zic briose si biscuiti sa ii oferi dupa ce papa foarte bine bucatele de legume la abur si fructe. Apoi sa treci si la biscuiti si briose, o sa ii vina mai usor sa le pape dupa ce devine expert cu legumele. Incepeti asa usurel. Pupici!

  9. Buna. Baietelul meu are aproape 10 luni si de cand am inceput diversificarea am facut multe din retetele tale. Multumim frumos ca existi . Am noroc ca in general mananca si nu e mofturos. Voiam sa te intreb ce ulei de cocos folosesti tu, dezodorizat sau cu miros?

    1. Merci mult de tot pentru ca ma urmaresti si scuze ca eu raspund dupa atat de mult timp, doar ca nu am mai intrat pe aici de muulte luni. Eu folosesc mereu ulei de cocos cu miros, de la solaris, e foarte fain. Pupici!

    1. Buna. Biscuitii acestia ies mai tari, nu sunt unii foarte moi, pentru o textura moale iti recomand biscuitii cu fructe tot de pe site.

  10. Sunt cei mai buni biscuiti incercati pana acum, cei 100 mie nu-mi plac ( n-am incercat reteta ta) insa acesti sunt foarte foarte buni si se pastreaza mult timp.

    1. Ma bucur tare mult ca iti plac. La cei 100 nu cred ca e diferita nici reteta mea, ca practic sunt aceleasi cantitati egale de faina, unt si branza. Deci ramai la acestia 🙂 pupici

Leave a Reply to Iozu Alina-diana Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.