Briose cu branzica si gris

Termi e o devoratoare de branzica, branzica de casa, nu oricum.  Va dati seama ca oricat de comunista as fi nu tin neaparat sa ii dau branzica facuta in casa la 2 ani si jumatate si nici nu scandez de zor “moartea branzicii din comert” :-)). Clar este ok si ea, doar ca Termi ce sa vezi, nu o accepta. Recunosc ca abia dupa 2 ani i-am dat o branzica dulce din comert si poate s-a obisnuit prea rau cu gustul celei facute in casa :-), cum o fi, eu saptamanal execut branzica ca atunci cand era bebe. Toate bune si frumoase, o papa si goala si cu mamaliguta si in salata, e mega fana. Doar ca intr-o zi, ce sa vezi, iar nu s-au aliniat planetele si a refuzat branzica :-). Zic vai Doamne ce fac eu cu 100g branzica? Cum si plecam undeva a doua zi am zis iaca sa incerc niste briosele rapide. Le vazusem in nu mai stiu ce revista, ca aveam o poza pe telefon cu reteta dar mereu o evitam ca avea 100g branzica si nah…la noi se devora si nu aveam niciodata suficienta. Am profitat de moment, le-am executat rapidos si restul este istorie :-))). Ah, sunt cu gris, stiti ca sunt hater-ita number one a grisului :-)), dar din cand in cand merge! Comunista tot comunista ramane, ce sa fac?

Ingrediente:

100g branzica de casa

2 oua

2 linguri de smantana grasa (aproximativ 50g)

4 linguri de gris (aproximativ 40g)

O manuta de zmeura (sau orice alte fructe doriti)

briose cu gris, diversificare, biscuim, retete biscuim, idei de gustari pentru copii, retete rapide, retete sanatoase pentru copii, retete de briose pentru copii

1. Am preincalzit cuptorul la foc mediu, 185 grade.

2. Intre timp, am mixat bine cele doua galbenusuri, grisul, branzica de casa si smantana.

3. In alt bol, am mixat bine cele doua albusuri. Apoi am incorporat albusurile facute spuma in crema obtinuta la numarul 2. Am lasat mixerul si le-am pus cu o lingura, miscari sus-jos pentru a pastra aerul si a iesi briosele pufoase.

4. Am turnat totul in forme si pe deasupra am ornat cu zmeura. Merg bine si afinele, murele, caisele, ce fructe aveti voi si le plac piticilor.

briose cu gris, diversificare, biscuim, retete biscuim, idei de gustari pentru copii, retete rapide, retete sanatoase pentru copii, retete de briose pentru copii

5. Sa fi stat vreo 30 de minute pana s-au rumenit frumos.

briose cu gris, diversificare, biscuim, retete biscuim, idei de gustari pentru copii, retete rapide, retete sanatoase pentru copii, retete de briose pentru copii

Hai bebei sanatosi si mancaciosi sa aveti!

Ah, avem si poza “hartistica” ofc! Sa le vedeti ce frumoase’s si cu spatele. Vorba aia, “I like big butts and I cannot lie”.

Va pupa fata!

briose cu gris, diversificare, biscuim, retete biscuim, idei de gustari pentru copii, retete rapide, retete sanatoase pentru copii, retete de briose pentru copii

 

 

 

96 Replies to “Briose cu branzica si gris”

  1. Arata foooarte bine, mami! Eu le-as incerca totusi cu couscous :)) cred ca merg, ce zici? Multumiiimmm!! P.S: si la noi tot numai branzica de casa se mananaca, nimic altceva din comert nu se doreste..:))

    1. hahaa…uite ca nu’s singura hater-ita a grisului! bine te gandisi cu cuscus-ul, eu zic ca merge, da da. dar ma gandesc sa il inmoi nitel inainte, sa nu il pui asa crud. Pupici!

      1. Bună seara
        Mulțumesc foarte mult pt rețete, sunt de mare ajutor când sunt în pană de idei. Am o nelămurire insa, care este problema cu grisul? De ce nu este bun grisul dar este bun cous-cous-ul, ambele fiind din grau ?
        Eu am luat gris de spelta, dar îi dau destul de rar
        Mulțumesc și noapte buna

        1. Este ok si grisul, dar nu dat cum am fost noi crescuti, sau cel putin eu, numai gris, gris si iar gris. Este ok dat mai rar fata de alte cereale deoarece nu contine mare lucru si tinde doar sa pufoseasca copii. Este bine cand oferim gris sa adaugam si ceva fructe sau seminte, nuci/migdale pentru a avea un aport mai bun. Si este bine sa diversificam pe cat putem, nici cuscus nu este ok sa pape zilinic, dar eu as da cuscus in loc de gris pentru ca stiam ca el mai are ceva fibre. In schimb grisul nu are, ci doar o cantiate de amidon mai mare. Daca ai alte informatii le astept cu placere sa ma luminez si eu mai bine. pupici!

          1. Bună
            Mulțumesc mult pentru răspunsul prompt. Eu am crescut la tara cu un fel de budinca de lapte, faina și zahăr și lapte de vaca de la 6 luni. De pufosit nu știu ce să zic, că suntem toți slabi in familie dar anemie și probleme cu stomacul am tot avut ……Acum, daca ar fi sa analizăm, cred că noi am fost crescuți un pic prea spartan.
            Îți mulțumesc foarte mult că îți dedici o parte din timp acestui blog, e de mare ajutor pt multe mămici. Piticul meu de 9,5 luni, a refuzat brusc pasat și a vrut să mănânce singur și a trebuit să mă regrupez. De vreo 2 săptămâni tot incerc brioșe, clătite, etc. pe care sa le poată manca singur. Am o nelămurire insa, dacă mă poți ajuta, daca tot ii pun ou și brânză/iaurt in toate preparatele sau in majoritatea, mai este nevoie sa ii dau și separat?
            Mulțumesc mult și pupici

          2. Ii poti da si separat daca vrei si ii place, nu e musai. Ii poti da iaurt la gustare sau la micul dejun branzica cu rosii/castravete. le diversifici cum iti e mai usor pentru tine. pupici!

          3. Nu cred ca e pentru mine intrebarea, dar nu stiu daca vede mamica respectiva. eu ti-as sugera sa il lasi la infuzat in lapte fierbine cateva minute.

          4. Buna! Gris integral din grâu spelta bio, care este mai sănătos, nu ar fi o varianta buna? In general zic:). Eu doar din acela folosesc pt ca e facut din tot bobul, iar grisul are o culoare mai inchisa nu alb cum e cel normal.
            Foarte bune rețelele tale, doar din ele ma inspir. Multumim mult de tot. 🙂

          5. Sa stii ca nu am incercat, dar este o idee super. Eu ii dau foarte rar gris si de aceea nu prea mi-am batut capul cu el. Dar voi cauta si eu de acum. Multumim de info! pupici!

  2. Hahaha! Mi-era dor de o reteta noua si savuros scrisa ☺️. Le bag si eu urgent in lucru, ca prea-s apetisante. Keep up the good work! 🤗

  3. o improvizație de asta am făcut și eu săptămâna asta – gris,banana,ricota,ou 🐱dar am apreciat doar eu🙃mă gândesc oare grisul nu merge înlocuit cu faina de cocos?

    1. Pff…sunt paralela cu faina de cocos, stiu ca absoarbe mult mai mult lichid si e tricky, niste cucus nu ai? Hai ma bucur ca imi mai scrii, nu mai dadusei niciun semn :). pupici!

  4. Pai deja știu pe de rost rețetele, n-am cu ce sa te mai bat la cap..eventual doar sa te salut și să te invit la o cafea🤣

  5. Vai cu asa o poza artistica m-am bucurat ca un copil in prima zi de Craciun 😆 eram la ananghie cu micul dejun am bagat vesnicul ou cu branza si rosie si s-a cam prins pitisconxul ca sunt lenesa asa ca asta e sansa mea pt o revenire in forta 😎 multumim frumos de inspiratie si de rasete 😘

  6. Foarte tare.Pai când treci pe la Brașov să știi că ai o cafea asigurată 😊și poate și o gustărică lângă 😂apropo de faina de cocos – e chiar foarte buna la gospodărie 🙂 la brioșe in special,mi se pare că ies mai aerate

    1. Hai scuze ca raspund cu ani intarizere, am fost ba prin spital, ba prin concediu si am luat o pauza mai mare. Pai ce sa trec…ca noi vrem sa ne mutam acolo :))). Suntem la capitolul job hunting, daca ne gasim, ne mutam fara sa ne uitam inapoi :). Deci daca se intampla minunea, sa te tii la cat mai multe cafele :)) eventual pe care ti le dau eu sa imi arati orasul. Pupici!

  7. Buna!Incerc de mult retetele tale si nu au dat gres niciodata 😁.
    Am facut si noi briosele,doar ca am inlocuit grisul(expirase,de cand nu l-am mai folosit) cu fulgi de ovaz.
    Multumim!Si spor la treaba!

    1. Hahaa, ce ma bucur sa aud ca expirase grisul, esti de-a mea :)))). bine de stiut ca au iesit ok si cu fulgi de ovaz. Pupici!

    1. Hmmmm…nu cred ca mai ies deloc pufoase, ca se batea albusul spuma. Asa ca nu stiu ce sa zic aci. Stii pe care le-am incercat eu cu seminte de chia si au iesit? Uite pe astea: https://biscuim.ro/2017/01/11/mini-briose/
      Sunt tot cu gris, doar ca nu se batea spuma, dar avea si banana care sa ajute la legat mai mult. Asa ca nu stiu cum sa ma pronunt, iarta-ma :(.

  8. Buna! Eu am un bebe de 10 luni si as vrea sa ii fac briosele acestea, insa in loc de gris de grau as pune cereale gris de orez, din acelea pentru bebelusi care se prepara cu apa sau lapte. Crezi ca ar merge?

    Dora

    1. Buna draguta. Nu am testat niciodata cerelalele alea, sunt ok la ingrediente? adica nu au nimic dubios adaugat? habar nu am cum se comporta. AI putea inlocui grisul cu fulgii de ovaz in schimb. Pupici!

  9. Buna seara , aceste delicioase brioșe le-am făcut si noi de 2 ori , au avut succes !! Va mulțumim pentru rețeta 😘

  10. Buna Simona!
    am un pitic de 1 an si te urmaresc incognito de cand avea 9 luni. Azi am zis sa ma dau pe fata :)). Apreciez mult site-ul tau si il folosesc in fiecare zi. Daca va mutati la Brasov vin si eu la cafea! 😆

    Te pup!

    1. Heey…nice to meet you! Merci ca ti-ai facut curaj sa imi scrii :). Pff…suuper, in ritmul asta imi asigur cafeaua pe un an de zile cel putin :))). pupici!

    1. Buna. Sa stii ca nu am incercat, cdar cred ca ies. Oricum sa nu folosesti foarte des mascarpone, adica sa citesti eticheta sa nu aiba acid citric ca asta e bau-bau la el. Pupici!

  11. Buna!!! Te urmaresc cu drag, si incercam mereu retetele tale! Unele le accepta altele nu, na bebeiiii… insa vroiam sa te intreb, putem folosi iaurt de capra in locul smantanei? Noi nu folosim lactate de vaca cu o mica alergie la ele. Vor fi la fel de pufoase?? Am incercat fel si fel de retete de briose dar niciunele cu succes. Astea par f pufoase in pozica!! Multumim pt retete! Esti minunata!!😘😘

    1. Buna draguta. Pff…ai incercat si reteta de briose pufoase si nu i-a placuuut? Ca ies pufoase si faine si am vazut ca au fost hit la muulti copii. Poti folosi iaurt de capra daca il accepta si il papa asa simplu. Ca de la el cred ca o sa capete un gust mai ciudat ma gadesc. LA briosele pufoase stiu ca nu sunt lactate si nu ai mai avea problema asta. Pupici!

  12. Buna Simona! Si la noi au succes aproape toate Rețetele tale (bebe Alex (1 an si 8 luni). Iti Multumim!
    As vrea sa stiu daca aici as putea pune niste bucatele de mar sau para ( cand nu am fructe de pădure)? Si daca merge si putin ulei de cocos (doar ca al meu e solid si nu stiu daca in alte Rețete de briose am pus cat trebuie). La 2 linguri de ulei lichid, cat din el solid sa pun? Ma poti ajuta?
    Multumesc!

    1. Buna Tatiana. Cred ca merg si cu mar sau para, desi nu le-am incercat, dar ma gandesc ca ar trebui sa fie ok. Poti pune si putin ulei de cocos, sigur, si eu mai pun in clatite cate o lingurita solida. Tu in cazul asta daca inlocuiesti in retete unde este lichid ma gandesc sa il topesti ca sa stii exact cat sa pui. Nu as sti care e raportul sa pui direct solid, eu pun la ochi dar in retete in care nu e unt, pun eu asa de la mine. Dar in cazul tau, topeste-l si vezi exact. Pupici si imi pare rau ca nu te pot ajuta exact, exact.

  13. Mulțumesc foarte mult pentru răspuns.
    Ești foarte drăguță că ne dedici atâta din timpul tau și pentru rețete și pentru răspunsuri.
    Îți doresc o iarnă cu multe surprize frumoase și fără muci:)) și inspirație pentru multe rețete noi și gustoase

    1. Cu mare drag :*! Ma bucur si eu ca ma urmariti! Daa..inpiratie am, dar nu mai gasesc deloc timp sa stau sa pozez retetele, le tot fac pe repede. Sper sa gasesc un pic de timp dupa ce se mai aseaza lucrurile. Pupici multi!

  14. Buneee buneee…Eu am făcut cu capsuni. Pitica a mâncat 3 bucăți,eu 2( ca nu m-am putut abtine) si tati si-a pus pofta în cui:))). Am mai lăsat și pe dimineață. O să mai încerc rețete. Mulțumim…

  15. Nu am citit rețeta bine și nu am bătut albușul spuma, așa că am adăugat praf de copt, sper sa iasă ceva

  16. Bunaaa! Super retele, abia astept sa le incerc!!! Am o intrebare: de unde sunt formele astea simpatice din silicon? Mult succes in continuare cu ceea ce faci pt ca faci multe mamici happy!

    1. Draguta, multe forme le am de la niste reviste pe care le-am primit, erau incluse ca si cadou la revista. Iar unele le-am luat de la Lidl, in perioada sarbatorilor pun forme dragute. Pupici!

  17. Buna, Biscuim! Te-am descoperit printr-o prietena si din ziua aceea …te ‘citesc’ destul de des.
    Prima reteta pe care am gatit-o de la tine a fost branzica de casa si au mai urmat cateva. Aseara am facut briose cu branzica de casa, gris si afine. Au iesit super gustoase si frumoase…incat a trebuit sa le fac o poza. A papat si bebe pentru ca aratau apetisant. Esti o sursa de inspiratie si dai si sfaturi bune…eu ma bucur nespus ca postezi aici retete in acest stil clar, amuzant, folositor, practic si artistic totodata. Iti admir munca, rabdarea si perseverenta, dar mai presus de toate pasiunea pentru gatit retete de bebelusi -si nu numai- pe care ai reusit sa o transmiti si mai departe si, de asemenea, multumiri speciale ca imparti din timpul tau de mamica cu alte mamici. Acest e-mail nu era un ‘sirop de artar’ initial, ci, doar un simplu…multumesc dar..nah…a iesit asa …si cu fulgi de cocos pe deasupra si putina drojdie inactiva )! Pofta buna de viata!

    1. Heyyyy…hai ca m-am emotionat maxim!! iti multumesc nespus pentru cuvintele frumoase, chiar prea frumoase :). ha haa…ce te fac sa scrii, compuneri frumoase fara sa vrei :). Iti multumesc mult inca o data si ma bucur foarte mult ca m-ai descoperit si ca ma urmaresti. Si mai ales ca reusesc sa transmit ceea ce ai spus. La cat mai multe retete testate cu succes. Pupici multi!

  18. Foarte bune. O recomandare am. Pt cei care au oua de la tara, e destul 1. Cu 2 iese mai vâscos asa… Nu știu cum sa explic…

  19. Ma înclin pentru munca depusă aici si ca ma salvezi mereu cu rețelele tale.Rontaila al meu are un anișor si a început diversificarea cu Rețete de pe Biscuim😍
    Problema este ca de ceva timp ma presează maxim:)) toată papica trebuie făcută pe viteza, ca doar nu trebuie sa aștepte Regele Rontaila:))) asa ca le-am încercat si au fost aprobate🤣🤣🤣
    A papat cu ambele mâini 🤦‍♀️😂

    1. Hey, multumesc pentru cuvintele frumoase! Ma bucur ca este asa mancacios Regele Rontaila :)) ce frumos i-ai spus, m-am amuzat maxim. Si la noi e problema cu asteptaptul, noroc ca inca e frig afara si le bag repede pe geam. Sau daca gatesc seara si nah, nu e gata mancarea pana se culca, a doua zi dimineata se scoala si se duce pas pas asa la frigider sa guste direct :)))). Se uita la mine sa vada ca dorm si o zbugheste din pat sa guste ea repede, se scoala cu gandul la mancare :)). Pupici! Ma bucur ca i-au placut si briosele astea.

  20. Merge oare si cu iaurt gras in loc de smântâna? Apropo de la cate luni se poate da smântâna la bebeluși :)?

    1. Iaurtul e un pic mai acrisor, dar merge, sigur! Sa fie asa smantanos, e ok da,. se poate da inca de la 6 luni daca este una fara sare adaugata. Eu nu prea m-am uitat pe etichete, i-am dat iaurt asa pana pe la 1 an si apoi am introdus smantana. Dar cred ca gasesti una fara sare si o poti oferi si pana intr-un an.

  21. Vai, dragă :))))), na ca iar m am distrat. Ai un stil, numa bun pt mame obosite.. cu nervii :)). Cautam o idee de cina, cu brinza, da alta decat papanasi si cuscus cu brinza:)). Inca fac si eu brinza de casă… :((. Te am tzucat din Banat.

  22. Buna Simona, fac si eu de 3 luni retele tale si sunt f. bune. Dar la brioselele astea am intampinat o chestie…parca grisul nu era dizolvat, se simtea la mancat..eu cand au fost briosele gata si le am gustat…am zis sa pun niste laptic peste ele..si asa s a inmuiat si grisul…….ca altfel era ciudat la gust cu grisul neumflat.

    1. Buna draguta. Da? Imi pare rau ca ai intampinat problema asta. Eu nu am gustat din ele, intr-adevar, dar mi s-au parut pufoase asa si facute cand le-am rupt in bucatele. Sa le fi tinut prea putin? Sau sa nu fi avut suficient lichid pentru gris ca sa se umfle? nici nu stiu ce sa zic unde e baiul. Inca o data imi pare rau ca nu au iesit, dar bine ca le-ai gasit o rezolvare. Pupici!

  23. Ete na..nu te scuza ca nu ai.de ce….de cand le.pregateam ma.gandeam in ce s o ufla grisul.asta?…am.citit si.toate comentturile..crezand ca ai omis.tu in reteta ceva….nu e bai…pana la.urma tot a papat ceva ceva…
    La noi e.regula….papa fata dupa ce gusta si aproba mama 🙂

    o.zi faina sa.ai….si vara frumoasa..

  24. Tare de mare ajutor imi esti. Urmaresc de multa vreme retetele, inca de cand piticotul meu care acum are 2 ani si 8 luni a inceput sa manance, sau mai bine zis sa nu manance. E cat o scobitoare si tot incerc sa o pacalesc, singurele modalitati care imi ies sunt aceste briose ale tale, si nu doar acestea, aproape toate retetele de briose merg. Acum am o mancacioasa mica de 10 luni care devoreaza tot ce prinde, m.a lasat fara inspiratie, noroc de tine ca ma inspir de aici. Multumim!!!!!

  25. Sunt delicioase ! Am probat și noi astăzi la 9 lunite ale noastre.! Doar ca nu am avut griș și am înlocuit cu fulgi de ovăz! Am făcut și omlete de la rețele dumneavoastră !! Va pupam !!

  26. Súper reteta , chiar eram in pana de ideei te urmaresc mereu orice meniuri postez , doar ca nu am comentat súper chiar sunt de ajutor si sanatoasa.multumesc

      1. Ador site-ul tau. Am furat foarte multe retete🙈, dar pe asta am facut o cel mai des. Geniale. Maimutica mea mananca orice si apoape tot din farfurie. Reteta asta am făcut-o in forme de briose. Mananca aproape 2(are10luni) cu iaurt. Te pupam

  27. Buna mami talentată în ale gastronomiei pentru bebelusi!
    Cand folosești grisul, chiar si rar după cate am citit, ce fel de gris este?
    Nu i-am dat deloc Monicutei mele si parca as incerca sa ii fac diseară aceste superbe briosite!
    Pupici!

    1. Buna draguta! Sa stii ca foloseam gris normal luat din hypermarket, cred ca raftul bunicii ca si marca, dar am citit recent ca e si gris integral care pare a fi mult mai ok, ma gandeam data viitoare sa ma uit de el poate gasesc. Acum vad ca tu voiai sa le faci in seara aia si eu raspund dupa o saptamana, scuze de intarziere.

  28. Buna Simona,

    Stai liniștită! Niciodata nu e prea tarziu pentru un raspuns. I-am făcut gris normal si m-am agitat degeaba pentru că nu ii place grisul.

    1. Ha haaa :))), eh lasa ca mai are timp sa il descopere :). Isi schimba copiii astia gusturile foarte des, mai ales cand mai cresc nitel. Ma uit la Termi, a devenit cam mofturoasa si e dupa cum bate vantul daca papa o chestie pe care acum 2 zile sa zic o papa bine. Pupici!

  29. Bebicului meu ii plac fructele dar nu in prăjituri , cred ca motivul ar fi caci isi pierd din dulceata. Asa caci am gasit o modalitate delicioasă de a încorpora fructele in aceasta minunata reteta. Am dat prin blender 250gr zmeura( pot fi fructe de pădure, sau doar capsuni, ce ii place fiecaruia). Am dat apoi prin sita si am ramas cu un pireu de fructe fără semințe. Am amestecat cu o lingură de miere( doar la copii peste un an). Am pus pe foc iar Cand a inceput sa clocoteasca am adăugat un amestec dintr-o lingura de faina de porumb și 2 linguri de apa. Am lăsat pe foc, amestecand continu pana s-a îngroșat. Apoi in forme pentru briose de silicon am pus o lingura compozitie briose, o lingura sos zmeură si deasupra o lingura compozitie briose. La cuptor pana s-au rumenit. O minunatie.
    Mulțumesc încă o dată pentru rețetele delicioase 😘😘😘

  30. Delicioase pentru cel mic, nici nu stiu unde a disparut una la cina – sa nu mai zic ca a adormit in 2 secunde dupa o masa asa gustoasa. Multumim mult pentru tot ceea ce ai facut si faci aici, pe site!

  31. Minunate!!! Eu am facut cu gris. A papat “maimutica” mea de 1 an si 4 luni… cu 2 maini indesa in gurita :)))

  32. Buna! Felicitări pentru site! Am încercat multe Rețete pentru Bubulina mea de 1 an și 3 luni! Azi i.am făcut și briosele astea, au ieșit super bune….am înfulecat și eu vreo 2! Așteptam Rețete noi….așa ma salvezi când sunt in pana de idei!

    1. Hey, multumesc mult pentru mesaj, ma bucur mult de tot. Scuze ca raspund atat de greu, nu am mai fost activa de aproape un an pe aici, dar incerc sa revin usor, usor cu retete noi :). Merci pentru ca ma urmaresti. pupici!

  33. Buna. F bune retetele tale, te felicit pt site. Dar la mine aceste briose au iesit prea moi inauntru, nu ma prind de ce. Am lasat la 185 grade, 35 min. Pe deasupra sunt crocante, aurii.

    1. Hmmm….imi pare rau ca nu au iesit. NIci dupa ce le-ai lasat putin la racit nu s-au mai intarit? Am facut acum mult timp reteta si chiar nu mai stiu exact sa iti spun. Oricum, raspunsul meu vine asa tarziu incat nu prea mai e de ajutor, imi pare rau.

  34. “I love big butts and I cannot lie” :))))))))))))
    Măi fată, ești delicioasă! Bine te-am descoperit! <3

  35. Și acum 2023, mai, îți mulțumim că exiști….offff câteodată inspirația dispare și fix o rețetă de genul devorează croco! Da …croco devorează tot…așa că mulțam fain de inspirație!

  36. Mi-au ieșit grozav! Zilnic gătesc una alta de pe Biscuim,ai rețete gustoase .Mulțumesc,tine-o tot așa!

Leave a Reply to Biscuim Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.