Briose cu branzica si gris

Termi e o devoratoare de branzica, branzica de casa, nu oricum.  Va dati seama ca oricat de comunista as fi nu tin neaparat sa ii dau branzica facuta in casa la 2 ani si jumatate si nici nu scandez de zor “moartea branzicii din comert” :-)). Clar este ok si ea, doar ca Termi ce sa vezi, nu o accepta. Recunosc ca abia dupa 2 ani i-am dat o branzica dulce din comert si poate s-a obisnuit prea rau cu gustul celei facute in casa :-), cum o fi, eu saptamanal execut branzica ca atunci cand era bebe. Toate bune si frumoase, o papa si goala si cu mamaliguta si in salata, e mega fana. Doar ca intr-o zi, ce sa vezi, iar nu s-au aliniat planetele si a refuzat branzica :-). Zic vai Doamne ce fac eu cu 100g branzica? Cum si plecam undeva a doua zi am zis iaca sa incerc niste briosele rapide. Le vazusem in nu mai stiu ce revista, ca aveam o poza pe telefon cu reteta dar mereu o evitam ca avea 100g branzica si nah…la noi se devora si nu aveam niciodata suficienta. Am profitat de moment, le-am executat rapidos si restul este istorie :-))). Ah, sunt cu gris, stiti ca sunt hater-ita number one a grisului :-)), dar din cand in cand merge! Comunista tot comunista ramane, ce sa fac?

Ingrediente:

100g branzica de casa

2 oua

2 linguri de smantana grasa (aproximativ 50g)

4 linguri de gris (aproximativ 40g)

O manuta de zmeura (sau orice alte fructe doriti)

briose cu gris, diversificare, biscuim, retete biscuim, idei de gustari pentru copii, retete rapide, retete sanatoase pentru copii, retete de briose pentru copii

1. Am preincalzit cuptorul la foc mediu, 185 grade.

2. Intre timp, am mixat bine cele doua galbenusuri, grisul, branzica de casa si smantana.

3. In alt bol, am mixat bine cele doua albusuri. Apoi am incorporat albusurile facute spuma in crema obtinuta la numarul 2. Am lasat mixerul si le-am pus cu o lingura, miscari sus-jos pentru a pastra aerul si a iesi briosele pufoase.

4. Am turnat totul in forme si pe deasupra am ornat cu zmeura. Merg bine si afinele, murele, caisele, ce fructe aveti voi si le plac piticilor.

briose cu gris, diversificare, biscuim, retete biscuim, idei de gustari pentru copii, retete rapide, retete sanatoase pentru copii, retete de briose pentru copii

5. Sa fi stat vreo 30 de minute pana s-au rumenit frumos.

briose cu gris, diversificare, biscuim, retete biscuim, idei de gustari pentru copii, retete rapide, retete sanatoase pentru copii, retete de briose pentru copii

Hai bebei sanatosi si mancaciosi sa aveti!

Ah, avem si poza “hartistica” ofc! Sa le vedeti ce frumoase’s si cu spatele. Vorba aia, “I like big butts and I cannot lie”.

Va pupa fata!

briose cu gris, diversificare, biscuim, retete biscuim, idei de gustari pentru copii, retete rapide, retete sanatoase pentru copii, retete de briose pentru copii

 

 

 

18 Replies to “Briose cu branzica si gris”

  1. Arata foooarte bine, mami! Eu le-as incerca totusi cu couscous :)) cred ca merg, ce zici? Multumiiimmm!! P.S: si la noi tot numai branzica de casa se mananaca, nimic altceva din comert nu se doreste..:))

    1. hahaa…uite ca nu’s singura hater-ita a grisului! bine te gandisi cu cuscus-ul, eu zic ca merge, da da. dar ma gandesc sa il inmoi nitel inainte, sa nu il pui asa crud. Pupici!

  2. Hahaha! Mi-era dor de o reteta noua si savuros scrisa ☺️. Le bag si eu urgent in lucru, ca prea-s apetisante. Keep up the good work! 🤗

  3. o improvizație de asta am făcut și eu săptămâna asta – gris,banana,ricota,ou 🐱dar am apreciat doar eu🙃mă gândesc oare grisul nu merge înlocuit cu faina de cocos?

    1. Pff…sunt paralela cu faina de cocos, stiu ca absoarbe mult mai mult lichid si e tricky, niste cucus nu ai? Hai ma bucur ca imi mai scrii, nu mai dadusei niciun semn :). pupici!

  4. Pai deja știu pe de rost rețetele, n-am cu ce sa te mai bat la cap..eventual doar sa te salut și să te invit la o cafea🤣

  5. Vai cu asa o poza artistica m-am bucurat ca un copil in prima zi de Craciun 😆 eram la ananghie cu micul dejun am bagat vesnicul ou cu branza si rosie si s-a cam prins pitisconxul ca sunt lenesa asa ca asta e sansa mea pt o revenire in forta 😎 multumim frumos de inspiratie si de rasete 😘

  6. Foarte tare.Pai când treci pe la Brașov să știi că ai o cafea asigurată 😊și poate și o gustărică lângă 😂apropo de faina de cocos – e chiar foarte buna la gospodărie 🙂 la brioșe in special,mi se pare că ies mai aerate

    1. Hai scuze ca raspund cu ani intarizere, am fost ba prin spital, ba prin concediu si am luat o pauza mai mare. Pai ce sa trec…ca noi vrem sa ne mutam acolo :))). Suntem la capitolul job hunting, daca ne gasim, ne mutam fara sa ne uitam inapoi :). Deci daca se intampla minunea, sa te tii la cat mai multe cafele :)) eventual pe care ti le dau eu sa imi arati orasul. Pupici!

  7. Buna!Incerc de mult retetele tale si nu au dat gres niciodata 😁.
    Am facut si noi briosele,doar ca am inlocuit grisul(expirase,de cand nu l-am mai folosit) cu fulgi de ovaz.
    Multumim!Si spor la treaba!

    1. Hahaa, ce ma bucur sa aud ca expirase grisul, esti de-a mea :)))). bine de stiut ca au iesit ok si cu fulgi de ovaz. Pupici!

    1. Hmmmm…nu cred ca mai ies deloc pufoase, ca se batea albusul spuma. Asa ca nu stiu ce sa zic aci. Stii pe care le-am incercat eu cu seminte de chia si au iesit? Uite pe astea: http://biscuim.ro/2017/01/11/mini-briose/
      Sunt tot cu gris, doar ca nu se batea spuma, dar avea si banana care sa ajute la legat mai mult. Asa ca nu stiu cum sa ma pronunt, iarta-ma :(.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.