Briose cu branzica si gris

Termi e o devoratoare de branzica, branzica de casa, nu oricum.  Va dati seama ca oricat de comunista as fi nu tin neaparat sa ii dau branzica facuta in casa la 2 ani si jumatate si nici nu scandez de zor “moartea branzicii din comert” :-)). Clar este ok si ea, doar ca Termi ce sa vezi, nu o accepta. Recunosc ca abia dupa 2 ani i-am dat o branzica dulce din comert si poate s-a obisnuit prea rau cu gustul celei facute in casa :-), cum o fi, eu saptamanal execut branzica ca atunci cand era bebe. Toate bune si frumoase, o papa si goala si cu mamaliguta si in salata, e mega fana. Doar ca intr-o zi, ce sa vezi, iar nu s-au aliniat planetele si a refuzat branzica :-). Zic vai Doamne ce fac eu cu 100g branzica? Cum si plecam undeva a doua zi am zis iaca sa incerc niste briosele rapide. Le vazusem in nu mai stiu ce revista, ca aveam o poza pe telefon cu reteta dar mereu o evitam ca avea 100g branzica si nah…la noi se devora si nu aveam niciodata suficienta. Am profitat de moment, le-am executat rapidos si restul este istorie :-))). Ah, sunt cu gris, stiti ca sunt hater-ita number one a grisului :-)), dar din cand in cand merge! Comunista tot comunista ramane, ce sa fac?

Ingrediente:

100g branzica de casa

2 oua

2 linguri de smantana grasa (aproximativ 50g)

4 linguri de gris (aproximativ 40g)

O manuta de zmeura (sau orice alte fructe doriti)

briose cu gris, diversificare, biscuim, retete biscuim, idei de gustari pentru copii, retete rapide, retete sanatoase pentru copii, retete de briose pentru copii

1. Am preincalzit cuptorul la foc mediu, 185 grade.

2. Intre timp, am mixat bine cele doua galbenusuri, grisul, branzica de casa si smantana.

3. In alt bol, am mixat bine cele doua albusuri. Apoi am incorporat albusurile facute spuma in crema obtinuta la numarul 2. Am lasat mixerul si le-am pus cu o lingura, miscari sus-jos pentru a pastra aerul si a iesi briosele pufoase.

4. Am turnat totul in forme si pe deasupra am ornat cu zmeura. Merg bine si afinele, murele, caisele, ce fructe aveti voi si le plac piticilor.

briose cu gris, diversificare, biscuim, retete biscuim, idei de gustari pentru copii, retete rapide, retete sanatoase pentru copii, retete de briose pentru copii

5. Sa fi stat vreo 30 de minute pana s-au rumenit frumos.

briose cu gris, diversificare, biscuim, retete biscuim, idei de gustari pentru copii, retete rapide, retete sanatoase pentru copii, retete de briose pentru copii

Hai bebei sanatosi si mancaciosi sa aveti!

Ah, avem si poza “hartistica” ofc! Sa le vedeti ce frumoase’s si cu spatele. Vorba aia, “I like big butts and I cannot lie”.

Va pupa fata!

briose cu gris, diversificare, biscuim, retete biscuim, idei de gustari pentru copii, retete rapide, retete sanatoase pentru copii, retete de briose pentru copii

 

 

 

42 Replies to “Briose cu branzica si gris”

  1. Arata foooarte bine, mami! Eu le-as incerca totusi cu couscous :)) cred ca merg, ce zici? Multumiiimmm!! P.S: si la noi tot numai branzica de casa se mananaca, nimic altceva din comert nu se doreste..:))

    1. hahaa…uite ca nu’s singura hater-ita a grisului! bine te gandisi cu cuscus-ul, eu zic ca merge, da da. dar ma gandesc sa il inmoi nitel inainte, sa nu il pui asa crud. Pupici!

      1. Bună seara
        Mulțumesc foarte mult pt rețete, sunt de mare ajutor când sunt în pană de idei. Am o nelămurire insa, care este problema cu grisul? De ce nu este bun grisul dar este bun cous-cous-ul, ambele fiind din grau ?
        Eu am luat gris de spelta, dar îi dau destul de rar
        Mulțumesc și noapte buna

        1. Este ok si grisul, dar nu dat cum am fost noi crescuti, sau cel putin eu, numai gris, gris si iar gris. Este ok dat mai rar fata de alte cereale deoarece nu contine mare lucru si tinde doar sa pufoseasca copii. Este bine cand oferim gris sa adaugam si ceva fructe sau seminte, nuci/migdale pentru a avea un aport mai bun. Si este bine sa diversificam pe cat putem, nici cuscus nu este ok sa pape zilinic, dar eu as da cuscus in loc de gris pentru ca stiam ca el mai are ceva fibre. In schimb grisul nu are, ci doar o cantiate de amidon mai mare. Daca ai alte informatii le astept cu placere sa ma luminez si eu mai bine. pupici!

          1. Bună
            Mulțumesc mult pentru răspunsul prompt. Eu am crescut la tara cu un fel de budinca de lapte, faina și zahăr și lapte de vaca de la 6 luni. De pufosit nu știu ce să zic, că suntem toți slabi in familie dar anemie și probleme cu stomacul am tot avut ……Acum, daca ar fi sa analizăm, cred că noi am fost crescuți un pic prea spartan.
            Îți mulțumesc foarte mult că îți dedici o parte din timp acestui blog, e de mare ajutor pt multe mămici. Piticul meu de 9,5 luni, a refuzat brusc pasat și a vrut să mănânce singur și a trebuit să mă regrupez. De vreo 2 săptămâni tot incerc brioșe, clătite, etc. pe care sa le poată manca singur. Am o nelămurire insa, dacă mă poți ajuta, daca tot ii pun ou și brânză/iaurt in toate preparatele sau in majoritatea, mai este nevoie sa ii dau și separat?
            Mulțumesc mult și pupici

          2. Ii poti da si separat daca vrei si ii place, nu e musai. Ii poti da iaurt la gustare sau la micul dejun branzica cu rosii/castravete. le diversifici cum iti e mai usor pentru tine. pupici!

          3. Nu cred ca e pentru mine intrebarea, dar nu stiu daca vede mamica respectiva. eu ti-as sugera sa il lasi la infuzat in lapte fierbine cateva minute.

  2. Hahaha! Mi-era dor de o reteta noua si savuros scrisa ☺️. Le bag si eu urgent in lucru, ca prea-s apetisante. Keep up the good work! 🤗

  3. o improvizație de asta am făcut și eu săptămâna asta – gris,banana,ricota,ou 🐱dar am apreciat doar eu🙃mă gândesc oare grisul nu merge înlocuit cu faina de cocos?

    1. Pff…sunt paralela cu faina de cocos, stiu ca absoarbe mult mai mult lichid si e tricky, niste cucus nu ai? Hai ma bucur ca imi mai scrii, nu mai dadusei niciun semn :). pupici!

  4. Pai deja știu pe de rost rețetele, n-am cu ce sa te mai bat la cap..eventual doar sa te salut și să te invit la o cafea🤣

  5. Vai cu asa o poza artistica m-am bucurat ca un copil in prima zi de Craciun 😆 eram la ananghie cu micul dejun am bagat vesnicul ou cu branza si rosie si s-a cam prins pitisconxul ca sunt lenesa asa ca asta e sansa mea pt o revenire in forta 😎 multumim frumos de inspiratie si de rasete 😘

  6. Foarte tare.Pai când treci pe la Brașov să știi că ai o cafea asigurată 😊și poate și o gustărică lângă 😂apropo de faina de cocos – e chiar foarte buna la gospodărie 🙂 la brioșe in special,mi se pare că ies mai aerate

    1. Hai scuze ca raspund cu ani intarizere, am fost ba prin spital, ba prin concediu si am luat o pauza mai mare. Pai ce sa trec…ca noi vrem sa ne mutam acolo :))). Suntem la capitolul job hunting, daca ne gasim, ne mutam fara sa ne uitam inapoi :). Deci daca se intampla minunea, sa te tii la cat mai multe cafele :)) eventual pe care ti le dau eu sa imi arati orasul. Pupici!

  7. Buna!Incerc de mult retetele tale si nu au dat gres niciodata 😁.
    Am facut si noi briosele,doar ca am inlocuit grisul(expirase,de cand nu l-am mai folosit) cu fulgi de ovaz.
    Multumim!Si spor la treaba!

    1. Hahaa, ce ma bucur sa aud ca expirase grisul, esti de-a mea :)))). bine de stiut ca au iesit ok si cu fulgi de ovaz. Pupici!

    1. Hmmmm…nu cred ca mai ies deloc pufoase, ca se batea albusul spuma. Asa ca nu stiu ce sa zic aci. Stii pe care le-am incercat eu cu seminte de chia si au iesit? Uite pe astea: http://biscuim.ro/2017/01/11/mini-briose/
      Sunt tot cu gris, doar ca nu se batea spuma, dar avea si banana care sa ajute la legat mai mult. Asa ca nu stiu cum sa ma pronunt, iarta-ma :(.

  8. Buna! Eu am un bebe de 10 luni si as vrea sa ii fac briosele acestea, insa in loc de gris de grau as pune cereale gris de orez, din acelea pentru bebelusi care se prepara cu apa sau lapte. Crezi ca ar merge?

    Dora

    1. Buna draguta. Nu am testat niciodata cerelalele alea, sunt ok la ingrediente? adica nu au nimic dubios adaugat? habar nu am cum se comporta. AI putea inlocui grisul cu fulgii de ovaz in schimb. Pupici!

  9. Buna seara , aceste delicioase brioșe le-am făcut si noi de 2 ori , au avut succes !! Va mulțumim pentru rețeta 😘

  10. Buna Simona!
    am un pitic de 1 an si te urmaresc incognito de cand avea 9 luni. Azi am zis sa ma dau pe fata :)). Apreciez mult site-ul tau si il folosesc in fiecare zi. Daca va mutati la Brasov vin si eu la cafea! 😆

    Te pup!

    1. Heey…nice to meet you! Merci ca ti-ai facut curaj sa imi scrii :). Pff…suuper, in ritmul asta imi asigur cafeaua pe un an de zile cel putin :))). pupici!

    1. Buna. Sa stii ca nu am incercat, cdar cred ca ies. Oricum sa nu folosesti foarte des mascarpone, adica sa citesti eticheta sa nu aiba acid citric ca asta e bau-bau la el. Pupici!

  11. Buna!!! Te urmaresc cu drag, si incercam mereu retetele tale! Unele le accepta altele nu, na bebeiiii… insa vroiam sa te intreb, putem folosi iaurt de capra in locul smantanei? Noi nu folosim lactate de vaca cu o mica alergie la ele. Vor fi la fel de pufoase?? Am incercat fel si fel de retete de briose dar niciunele cu succes. Astea par f pufoase in pozica!! Multumim pt retete! Esti minunata!!😘😘

    1. Buna draguta. Pff…ai incercat si reteta de briose pufoase si nu i-a placuuut? Ca ies pufoase si faine si am vazut ca au fost hit la muulti copii. Poti folosi iaurt de capra daca il accepta si il papa asa simplu. Ca de la el cred ca o sa capete un gust mai ciudat ma gadesc. LA briosele pufoase stiu ca nu sunt lactate si nu ai mai avea problema asta. Pupici!

  12. Buna Simona! Si la noi au succes aproape toate Rețetele tale (bebe Alex (1 an si 8 luni). Iti Multumim!
    As vrea sa stiu daca aici as putea pune niste bucatele de mar sau para ( cand nu am fructe de pădure)? Si daca merge si putin ulei de cocos (doar ca al meu e solid si nu stiu daca in alte Rețete de briose am pus cat trebuie). La 2 linguri de ulei lichid, cat din el solid sa pun? Ma poti ajuta?
    Multumesc!

    1. Buna Tatiana. Cred ca merg si cu mar sau para, desi nu le-am incercat, dar ma gandesc ca ar trebui sa fie ok. Poti pune si putin ulei de cocos, sigur, si eu mai pun in clatite cate o lingurita solida. Tu in cazul asta daca inlocuiesti in retete unde este lichid ma gandesc sa il topesti ca sa stii exact cat sa pui. Nu as sti care e raportul sa pui direct solid, eu pun la ochi dar in retete in care nu e unt, pun eu asa de la mine. Dar in cazul tau, topeste-l si vezi exact. Pupici si imi pare rau ca nu te pot ajuta exact, exact.

  13. Mulțumesc foarte mult pentru răspuns.
    Ești foarte drăguță că ne dedici atâta din timpul tau și pentru rețete și pentru răspunsuri.
    Îți doresc o iarnă cu multe surprize frumoase și fără muci:)) și inspirație pentru multe rețete noi și gustoase

    1. Cu mare drag :*! Ma bucur si eu ca ma urmariti! Daa..inpiratie am, dar nu mai gasesc deloc timp sa stau sa pozez retetele, le tot fac pe repede. Sper sa gasesc un pic de timp dupa ce se mai aseaza lucrurile. Pupici multi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.