Briose cu pepene galben

Foaie verde si-o cafea, ia de-aici briosa mea. Dulce, buna si frumoasa, sta bine pe orice masa. Fara oua sau laptic, devorata de orice pitic!

M-a lovit rau de tot inspiratia cu briosele astea incercate la ghici. Ma refeream la poezia de mai sus, ca tot stau slab la capitolul arta fotografica :-). Soc si groaza, dar aceste briose sunt cu pepene galben, ati auzit bine! Ca tot se gaseste acum din belsug, zic sa incerc ceva exotic :-). Termi il papa tare bine si gol si i-l ofer cat de des pot, dar nah, trebuie sa mai rasfat si Ratonasul mult iubit din cand in cand cu ceva bun si iaca apar aceste briose in peisaj. Mai papase ou in ziua respectiva asa ca le-am facut fara, in schimb am adaugat praf de copt. Cred ca sunt primele briose cu praf de copt de pe site…dar nah, v-am zis eu ca am inceput sa fiu mai putin comunista :-)). Daca nu vreti sa folositi praf de copt, puteti foarte bine pune un ou, dar sa mixati frumos albusul sa iasa pufoase ca acestea. Nu au nici lactate, deci perfecte si pentru copiii cu alergii alimentare pe care nu ii uita fata niciodata.  Au iesit foarte pufoase si bune, usor umede pe unde au mai ramas bucati de pepene galben nepasate de mine :-)). Dar deh, era Termi libera prin casa asa ca le-am facut-o intr-o viteza super sonica. A fugit cu aparatul foto la un moment dat, ma trecusera toate caldurile :)))).  Va mai zic doar ca au fost devorate aproape jumatate din prima :-)).  Evident ca se fac super rapid si promit ca or sa iasa si celor mai incepatoare mamici. Ah, si am folosit si niste forme de briose de hartie, asta pentru ca mi-a fost lene sa mai spal tone de silicoane. Dar gataa…haideti sa facem in 5 minute briosele  si apoi sa ne jucam cu Terminatorii.

Ingrediente:

90g faina

Jumatate de lingurita de scortisoara Ceylon* (o puteti comanda online de aici daca nu o gasiti pe niciunde: scortisoara celyon )

2 linguri de ulei de cocos

O manuta de migdale (cam 20g au fost)

180g pepene galben copt si dulce

1 lingurita praf de copt

 

*Faina am folosit tip 650, dar merge sa puneti si 45g faina integrala si 45g faina alba.

*Scortisoara ceylon este cea buna, cea “adevarata” cum este cunoscuta. Scortisoara care se gaseste peste tot in magazine se numeste Cassia (fiind mai ieftina) si este mai inchisa la culoare ca sa o puteti diferentia. Aceasta din urma, consumata de cateva ori pe saptamana si in cantitati mici poate deveni toxica datorita continutului de cumarina. La Ceylon nu trebuie sa va faceti astfel de probleme,  aceasta neavand nimic toxic, ci numai beneficii. Si acum ii multumesc mamicii ce m-a luminat cu aceste doua tipuri de scortisoara, eu habar nu aveam de asa ceva. Saru’mana inca o data, draga mea!

idei de retete pentru copii, biscuim, retete biscuim, retete de briose pentru copii, retete sanatoase pentru copii, briose cu pepene galben

1. Am pus in bolul 1 ingredientele uscate: faina, migdalele macinate, scortisoara si praful de copt. Iar in bolul 2, uleiul si pepenele.

idei de retete pentru copii, biscuim, retete biscuim, retete de briose pentru copii, retete sanatoase pentru copii, briose cu pepene galben

2. Am omogenizat bolul 1, si in bolul 2 am transformat pepenele in piure. Recomand sa il pasati cu furculita. Cand am pus blenderul in functiune nu au mai iesit asa de pufoase ca prima data, si au iesit mai umede.

3. Am pus apoi piureul peste bolul 1 si am amestecat bine. Initial era foarte uscata compozitia, pusesem cam 100g pepene si am adaugat apoi inca 80-90g pana a iesit o compozitie usor groasa, dar care curgea de pe lingura. Depinde ce grad de absorbtie are faina voastra, puneti pune 150g de pepene si completa apoi pana obtineti consistenta buna.

idei de retete pentru copii, biscuim, retete biscuim, retete de briose pentru copii, retete sanatoase pentru copii, briose cu pepene galben

4. Am amestecat totul si gata, in forme la cuptor pana se rumesc frumos sau iese scobitorea curata. Eu am dat focul mic ca m-am dus sa o spal pe Termi, mi-era sa nu se arda asa ca le-am lasat vreo jumatate de ora. La foc mediu ar merge 20 de minute.

Mie mi-au iesit fix cate vedeti in poza. Merg atat la micul dejun, cat si la cina sau ca si gustare, in functie de varsta si pofta fiecaruia :).

Si scuzati dubioseniile abstracte ce au iesit.  Am si dat compozitie peste, dar cine a stat sa stearga? Eram cu un ochi la Termi care imi devasta bucataria.

Si-o poza cu spatele, asa parca’s mai aratoase :).

idei de retete pentru copii, biscuim, retete biscuim, retete de briose pentru copii, retete sanatoase pentru copii, briose cu pepene galben

Bebei mancaciosi si sanatosi sa aveti!

 

33 Replies to “Briose cu pepene galben”

  1. Da cu nuci o sa o incerc si eu…dar praf de copt?? Bebe un an,zilele astea..😍..merge?😘bravo harnicuto

  2. Something went wrong, am briosele in cuptor de 30 minute la 170 de grade si scobitoarea tot uda si murdara iese….. e prima oara cand mi se intampla cu retetele tale…. oare ce am facut greșit😢

    1. Hmm….oare a fost prea mult pepene? Le-am refacut si eu ieri si in loc sa pasez pepenele cu fruculita, l-am mixat si a iesit foarte apos la final si au ramas si bucatele mai mari, le-am facut asa ca ma grabeam, dar au iesit mai umede decat prima oara. Nu cred ca are legatura cu timpul de la cuptor. Imi pare rau ca nu au iesit :((((.

    1. Pff… 🙁 imi pare rauuuuu. Hai ca pun si in reteta o nota, sa pasati cu furculita, ca altfel se schimba rezultatul. Chiar imi pare rau ca nu au iesit :(. pup!

  3. Am făcut si eu reteta. Am pasat pepenele cu furculita dar nu a crescut deloc aluatul. A rămas necopt, foarte umed. La exterior păreau că sunt bune de mâncat dar cand le-am desfacut aspectul nu a fost unul bun. Cred ca am sa incerc aceeasi variantă dar in loc de faină voi pune fulgi de ovăz.

    1. Ai pus praf de copt ceva? sau ai folosit ou cu albusul spuma? eu le-am facut de doua ori, a doua oara si mie mi-au iesit mai umede, dar blenduisem pepenele. Tu l-ai pasat…hmm…si-a lasat multa zeama? Imi pare rau ca nu au iesit :(.

  4. Buna, inca nu am incercat briosele dar am in plan. Te rog sa-mi spui, dupa cunostintele tale, cat ulei de cocos poate consuma un bebe? Fetita mea are 8 luni si as vrea sa-i dau un varf de lingurita ulei cocos pentru digestie/ zi. Nu are scaun in fiecare zi si nu o ajuta Para,banana coapta sau dovlecelul. Ma gandeam la un ulei dar sa fie ok la gust.

    1. Draguta, mai bine ii pui in mancare o lingurita de ulei de masline, si el de obicei ajuta. ulei de cocos nu este meega sanatos consumat asa zilinic, nu as recomanda. Pupici!

  5. Buna. Fara praf de copt nu se pot face? Bebe are 2ani. Nu ca imi este teama de ceva dar nu am in casa… Multumesc.

    1. Draguta, neavand ou, au iesit nitel mai aerate. Ma gandesc daca ai ou, sa pui unul, eventual sa bati bine albusul si apoi sa il incorporezi usor in aluat.

  6. Buna! Am si eu o intrebare: daca am migdale gata maruntite, tot 20 de grame trebuie sa pun? Sper ca nu e o intrebare stupida 😬 Multumesc anticipat!

  7. N a iesiiiit, a ramas cruuud! 😭😭 Why God, why meee? Si mai ales…ce i dau eu piciului maine? 🙈
    Prima reteta busita din multele reusite…😣

    1. Imi pare rau sa aud asta :(( offf…..Arata naspaa rauuu? Ca pepenoiul asta este zemos rau, ies nitel umede, praf de copt ai pus? hai ca ma zapacisem si credeam ca nu au praf de copt, dar le-am pus tocmai ca nu e ou si sa ridice ceva compozitia. Cat le-ai lasat la cuptor?

    1. Draguta, as mai reduce din faina de grau daca ai faina de migdale. Ce e drept, nu am folosit niciodata faina de migdale si nu stiu cum se comporta in preparate, dar poti reduce putin din faina de grau ma gandesc. De asemenea, daca ai nuci, caju sau alune, poti pune in locul migdalelor.

  8. Multumesc, pentru aceasta reteta, pentru celelalte incercate si pt voia buna!
    Mi-au iesit, gustoase si inaltate !
    E foarte bine ca inainte de a ma apuca am obiceiul sa citesc din comentarii .

  9. Mulțumesc pt inspirație!!! Au ieșit delicioase, pufoase, crescute foarte bine! Eu in loc de migdale am pus 20g fulgi mei și au ieșit mai bune și mai aspectuoase ca cele de cumpărat! Mulțumesc încă o dată, pt a nu știu câta oară pt rețetele delicioase! You are the Best😍

Leave a Reply to Laura Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.