Budinca de cartof dulce si dovlecel

Nu stiu voi cum sunteti, dar la noi cand e copilul bolnav se intoarce totul pe dos si nu ma pot concentra la nimic, ma macin si ma stresez. De-aia a fost si asa liniste pe la Biscuim prin ograda si daca nu am o stare buna nu prea pot scrie asa din suflet prin urmare luai o pauza. Dar usor, usor zic sa fiu pozitiva si sa incerc cu pasi timizi sa le mai scriu mamicilor mele dragi. Reteta asta este prima reteta noua incercata dupa ani lumina. Nu am avut chef sa mai testez nimic, dar sper sa imi revin usurel. Reteta asta este tot din categoria combinari de n budinci luate cate n budinci, dar de data asta plinaaa de legume, apetisanta si frumoasa. Se face repejor, partea cea mai grea este doar aburitul legumelor putinel, in rest merge treaba ca unsa. Am facut-o in vreo doua reprize, prima cat am curatat legumele  si le-am pus la abur am mituit-o cu niste zmeura, apoi am facut o pauza de gadilat si jucat de vreo 10 minute si apoi am asezat totul frumusel in tava in timp ce Gandacelul Terminator infuleca de zor la niste macaroane cu branza, o reteta mai veche dar reinventata, in loc de mar ras am pus muulta zmerica buna de tara. A fost hit de hit: “foarte buna, mami, foarte buna”. Mno, dar gata ca iar o dau in romane si mai bine ma pastrez pentru cand o sa scriu o carte :-)).  Hai la treabaaaa!

Ingrediente:

Jumatate de dovlecel (250g a avut al meu)

Un cartofel dulce (150g a cantarit al meu)

O manuta de mazare  congelata (30g)

O manuta de porumb congelat (30g)

2 oua

125g mozzarella am pus eu (pentru copiii sub un an merge branzica de casa, iar pentru cei peste un an puteti pune si cascaval sau parmesan)

4 linguri de iaurt gras (90g cam atat au insumat, iar daca bebeii au peste un an este perfect si smantana)

*Mergea pe deasupra la final si niste cimbru dar n-am avut eu pe moment.

*Am pus si cantitatea in grame asa pentru mamicile incepatoare, dar merge totul la ochi. La final cand asamblati puteti avea mai multe straturi decat mine daca ati folosit o cantitate mai mare de legume, deci este totul relativ. Puteti pune si un ou in plus daca sunt mai multe legume.

budina de cartof dulce, retete cu dovlcel, retete rapide pentru copii, biscuim, retete biscuim, diversificare, retete sanatoase pentru copii

1.Am dat drumul la cuptor pentru a-l incalzi la foc mediu, sa zic un 185 de grade.

2. Apoi am curatat legumele de coaja si le-am taiat feliute cat de subtiri am putut si le-am pus la abur cam 10 minute pana s-au inmuiat putin. Atentie, sa nu le lasati mult ca se farama, trebuie sa le putem lua usor apoi si monta in budincuta finala. Le puteti si fierbe sau merg si la cuptor asta daca nu aveti sita de facut la abur.

budina de cartof dulce, retete cu dovlcel, retete rapide pentru copii, biscuim, retete biscuim, diversificare, retete sanatoase pentru copii

3. Intre timp, eu am dat 2-3 minute in clocot si mazarea si porumbul pentru ca le-am avut congelate. Iar intr-un bol separat am batut bine cele doua oua cu iaurtul.

4. Cand au fost toate legumele moi, am inceput asamblarea. Am luat o tavita de chec mai grasa sa zic (dar merge orice forma aveti) si am inceput cu un strat de cartofi imbinat si cu dovlecei, nu prea conteaza ordinea. Apoi am presarat mazare si porumb. Am pus si 2 linguri din amestecul de ou si iaurt, le-am intins putin si am presarat putina mozzarella deja rasa. Apoi iar am pus un strat de cartofi si dovlecei, mazare si porumb, iar 2 linguri de amestec lichid si putina branza si cam atat mi-au ajuns ingredientele. Inca un strat deasupra de dovlecei peste care am turnat amestecul de oua si am batut bine pe fund tava pentru a dispersa lichidul peste tot.

  1. Am turnat restul de mozzarella pe deasupra si direct la cuptor la rumenit bine si frumos vreo 40-45 de minute sa fi stat.

    Am scris mult, dar nu e asa complicata treaba. Eu ca sa impresionez dupa atata amar de vreme fara vreo reteta am zis sa creez arta si sa fac asa in straturi, dar daca vi se pare prea complicat putem simplica. Voi puteti sa taiati legumele cubulete (facute la abur sau fierte inainte)si sa le puneti asa in tava, straturi de cubulete in loc sa va chinuiti cu ele taiate pe lung. Este la libera alergere sau mai bine zis, cat va permit Terminatorii sa trebaluiti. Iaca si poza dupa ce s-a racit taiata frumos, artaaa dom’le, arta….NOT! Dupa ce s-a racit, am putut-o taia usor. Mozzarella fiind mai zemoasa, a iesit un pic mai moale, dar tot si-a mentinut forma.

    budina de cartof dulce, retete cu dovlcel, retete rapide pentru copii, biscuim, retete biscuim, diversificare, retete sanatoase pentru copii

    Hai va saruta fata! Bebei mancaciosi sa aveti!

27 Replies to “Budinca de cartof dulce si dovlecel”

  1. Bine ai revenit, fata draga! Suna exceptional reteta! O vom ataca frontal in curand. Cred ca merge si porumb fiert, asa-i?
    Sa fiti sanatosi tu si toti ai casei!

      1. tu ai scris ca dai in clocot mazarea si porumbul iar eu citisem dar cu urechea, nu cu ochii… scuza-ma, era totul clar! pupici!

        1. intre timp, am incropit budinca. dupa ce, la prima masa (cu tatal pe langa el) ochiosul meu a confundat cartoful dulce cu morcovul (urmare – s-a strambat putin si a alergat dupa mazare si porumb), la a doua portie (eram eu prin preajma si i-am reamintit ca budinca este cu cartof dulce; ii spusesem si cand i-am aratat-o in cuptor dar, de, uitam noi daramite piticii…) budinca a devenit brusc extraordinar de buna si mai-mai sa nu fie suficienta pentru burtica vesela.
          asadar, multumim! noi biscuim! pupurici cu drag!

          1. ehee…bravooo! sa ii fie de bine! Si Termi se stramba la morcov maxim :))). pupici cu drag! Ma bucur ca inca incerci retetele.

  2. Bine ai revenit!
    Am tot dat refresh pe aici si m-am gandit ca ceva nu e chiar bine de nu mai apare nicio reteta.
    O incerc curand si pe asta.
    Sa fiti sanatoase si vesele!

  3. Buna, mami. Ma bucur tare mult ca ai revenit, si eu am mai dat tarcoale site-ului pentru vesti..:) ma bucur ca ati invins virusii pana la urma si ai revenit! Sper sa reusesc sa o incerc in weekend. Va pupam

  4. Super buna si aceasta budinca! Eu am facut o sub forma de briose si legumele le am taiat cubulete! Bebe le a mancat cu mare pofta! Multumim!😘😘😘

  5. Buna. Bine ai revenit. Noi am încercat-o azi, am fi încercat-o mai înainte dar din pacate Anissuca mea a fost stricata la stomacel și am așteptat sa ne revenim. Acum suntem bine și rețeta a fost un succes total.. va pupacim și ne bucurăm ca ați revenit😘

    1. Off…Multa sanatate! bine ca nu a fost grav sa ajungeti la spital. Sunt asa patita cu problemele astea. ma bucur ca ai incercat-o si a fost papata cu pofta. pupici multi!

  6. Reteta e in cuptor.Asteptam rezultatul final😊Iti multumesc pt inspiratia de atata amar de vreme😬Pupici

  7. Buna,
    Stii cumva daca e vreo contraindicatie leagata de mozzarella la copii de 1 an?
    Multumesc

    1. Daca gasesti vreuna fara sare adaugata, este ok. ah si nici acid citric sa nu aiba. uite-te la ingrediente. eu am oferit-o dupa un an, ca nu gasisem fara sare adaugata, dar nici nu am cautat foarte mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.