Mancarica de inimi si pipote

Nu stiu cum sunteti voi, dar noua ne plac pipotele si inimile de pui. Sunt mai dubioase ele asa si la prima impresie ati zice nu, dar sa stiti ca sunt super gustoase, desi fierb mai greu. Asa ca daca puteti, acordati-le o sansa, va roaga fata. Eu le fac fie mancarica cum vedeti mai jos, sau le fierb bine si apoi le adaug odata cu ficaciorii in reteta asta cu cartofi la cuptor pe care o gasiti aici. Odata fierte maruntaiele, restul merge destul de repejor si asa aveti o masa copioasa in familie, pentru ca papam cu totii, asa impuscam doi iepuri dintr-un foc :-), timp mai mult pentru mami si stres mai putin.  Noi am pus si de-o mamaliguta si am papat cu spor. Din cantitatea de mai jos, am papat cu totii o data portii generoase si apoi a mai ramas una pentru Termi si jumatate pentru mine :))). Lui Termi ii plac sosurile deci asta a fost mega hit, inmuia mamaliguta in sos ceva  de speriat. Dar gata cu vorba, haideti la treaba!

Ingrediente:

500g inimi si pipote (eu le-am fiert inainte), merge si un kilogram

2 cepe ( puteti pune doar una daca aveti 500g de inimi si pipote, a fost cam multa, dar noua ne place)

2 catei de usturoi

1 ardei gras ( era bun rosu, dar n-a fost sa fie 🙂 )

1 lingurita boia dulce

1 lingurita cimbru

100ml bulion (rosii pasate)

mancarici pentru copii, retete rapide pentru copii, biscuim, diversificare, retete rapide pentru copii,

1. Am tocat ceapa si am pus-o la inabusit cu apa cat sa o acopere pe jumatate.

mancarici pentru copii, retete rapide pentru copii, biscuim, diversificare, retete rapide pentru copii,

2. Dupa vreo maxim 10 minute timp in care s-a inmuiat am pus ardeiul tocat (cubulete, marunt cum va place) si usturoiul pisat. Am incorporat totul si am lasat la parpalit inca vreo 10 minute timp in care am adaugat apa calduta de indata ce scadea nitel sosul.

mancarici pentru copii, retete rapide pentru copii, biscuim, diversificare, retete rapide pentru copii,

3. Apoi am adaugat condimentele, am pus si putin piper si pipotele. Am completat cu apa cat sa acopere totul si am lasat la foc mediu sa parpaleasca. Eu am fiert inainte pipotele ca sa mearga mai repede treaba. Daca nu le aveti deja fierte, le lasati vreo ora jumatate la fiert sau pana vedeti ca sunt moi, testati una. Completat cu apa ori de cate ori este nevoie.

mancarici pentru copii, retete rapide pentru copii, biscuim, diversificare, retete rapide pentru copii,

4. Dupa ce au fiert si pipotele sau daca sunt deja fierte dupa 10 minute eu am adaugat rosiile. Am incorporat totul si am lasat pana a ajuns sosul la consistenta ce ne placa noua. Sa mai fi fiert vreo 20 de minute, dar depinde de cat de apos va place sosul.

mancarici pentru copii, retete rapide pentru copii, biscuim, diversificare, retete rapide pentru copii,

Am servit-o calda cu mamaliguta. Mergea de minune niste patrunjel tocat pus la final, dar deh, nu te incurci cu hater-ita de verdeturi, o si auzeam: “ nu pace patunjelul”.

Acestea fiind spuse, familie mancacioasa sa aveti!

mancarici pentru copii, retete rapide pentru copii, biscuim, diversificare, retete rapide pentru copii,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *