Cartofi cu smantana la cuptor

Foaie verde si-o maslina, ia de-aici o cina plina! Merge si la pranz va zic cu carnita doar un pic!

Daca aveti Terminatori iubitori de cartofi si nu stiti cum sa ii mai oferiti, iaca vin cu solutia salvatoare: la cuptor cu smantana! Ce-i drept reteta asta o faceam pentru noi adultii cu putin bacon pentru un pic de culoare nu de alta :-)))). Cand am vazut-o pe Termi ca ravneste la “papa pentru adulti” zic stay calm ca face mami cat ai zice peste si varianta baby friendly. Reteta merge bine la pranz alaturi de ceva carnita sau chiar si la cina simpla asa daca vreti ceva mai usor. Avand smantana, ce are sare adaugata nu as recomanda-o copiilor mai mici de un an. Ca si rata de success va pot spune ca a papat la pranz si peste jumatate de ora a mai cerut o portie :-))). Dupa ce am reusit sa o culcam in urma unor lupte seculare, s-a trezit si a cerut iar cartofi :)). Ies buni rau chiar si pentru adulti si chiar fara bacon, fie! Deci daca dublati cantitatile aveti ceva bun pentru toata familia. Acus sa-i dam drumul la treaba!

Ingrediente:

1 ceapa

1 fir de ceapa verde

3-4 cartofiori medii

100g smantana grasa

1. Am tocat ceapa si firul de ceapa verde mai mult sau mai putin marunt si le-am pus la foc mediu cu apa cat sa le acopere pentru a le inabusi. Optional puteti adauga si o lingura de ulei de masline aici.

2. Cat s-au parpalit, am decojit cartofii si apoi i-am taiat felii subtiri. Am incercat sa ii tai cat mai subitiri pentru a se face mai repejor. Nu de alta, dar mi-era sa nu ii uit in cuptor :)). Cum am mai patit recent cu chestii. Dar shh, ramane intre noi :).

3. Cand s-a inmuiat ceapa, am pus si cartofii taiati felii peste plus un praf de piper si am omogenizat frumos.

4. Am mai completat cu putina apa (50-60ml) si am lasat 1-2 minute sa dea in clocot. Apoi am turnat si toata smantana, am amestecat si am lasat totul pana cand a inceput sa fiarba. Cand turnati smantana, daca nu vreti sa se branzeasca e bine sa o temperati, adica sa o puneti intr-un bol in care sa puneti putina apa fierbinte pana ajunge la o temperatura mai mare. Ideea este sa nu o puneti rece de la frigider peste cartofi.

5. Apoi am transferat totul intr-un vas ce merge la cuptor. L-am lasat vreo ora sau pana cand vedeti ca s-au inmuiat cartofii. Puteti sa si acoperiti totul pentru a se face si mai repede.

Bebei mancaciosi sa aveti!

 

 

4 Replies to “Cartofi cu smantana la cuptor”

  1. Buna! Multumim mult pentru retete, sunt de mare mare folos !!! Intrebarea mea este la ce te referi cand Zici galbenus de ou( ou intre) . Am un bebe de 7 + si ultima data a vomitat tot dupa ce i -am dat ou doar galbenus. Diversificat de la 6 luni. Oul il fierbi sau cum?Suntem la faza in care mancarea lui( piureuri, carnita) nu prea ii mai plac dar daca ii dau sa guste de la noi, exemplu mamaliga cu branza , nu ar refuza . Ms mult.🤗

    1. Buna draguta. Cred ca ziceam de ou fiert si pus in piureuri, asta la diversificarea clasica. Galbenusul simplu asa este innecacios. EU pana acum i-am oferit doar ou fiert sau omleta facuta la cuptor. Pai poti sa ii dai orice de papa atat timp cat este sanatos gatita si cu ingrediente ok. Ii poti da fara probleme si mamaliguta cu branza si omlete, orice faci pentru voi poti adapta sa pape si bebe. Pentru un plus de gust, ca ziceai ca nu ii plac piureurile, poti adauga fulgi de drojdie inactiva, poti incerca diverse super creme. pupici!

  2. Buna, am facut aceasta reteta un seara asta pentru mofturiciul meu de aproape 1 anisor. A iesit supeeer buna, i a placut f mult. Eu am inlocuit ceapa verde pt nu aveam in casa cu purin usturoi. Ma declar fan al retetelor tale, pana acum am mai incercat briosele cu fulgi de ovaz chia si banane dar si budinca de cous cius cu banane. Toate au fost pe placul micutei care de regula e tare mofturoasa la mancare. Multumim frumos 🤗

    1. Ma bucur ca au avut succes cartofeii si celelalte retete! Pupicei cu drag si multumesc ca ma urmaresti! Paste linistit sa aveti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *