Pizza fara dospire

Buuuuun, am pastrat best for last, cum se zice pe romaneste? Ce-i mai bun la final! Daca nici frigutul de afara nu va face sa porniti cuptorul doar asa de drag, atunci poate va conving cu pizza fara dospire! Ultima reteta carbohidrata din saptamana asta! Da, da, nu mai asteptam sa creasca nimic, amestecam aluatul, il intindem, adaugam toppingul si bagam la ghiozdan! Impreuna cu piticii, normal! Fiind cu cascaval o recomand copiilor peste varsta de un an, sau pana la un an daca aveti un cascaval facut in casa fara sare. Cele din comert contin sare adaugata si nu sunt ok pana la varsta de un an. Din cantitatea de mai jos, am facut o pizza relativ maricica pentru noi adultii si o pizza micuta pentru Termi. Eu i-am lasat-o vegetariana (ei bineinteles, ca noi ne-am cam porcit), dar puteti fara probleme sa adaugati si piept de pui deja gatit sau ce mai vreti voi. Merge de asemenea si doar cu mozzarela, putin sos de rosii, oregano si busuioc. La fel, musai copiilor peste un an. Si cam asta e, nu ma mai intind ca pofta-i mare! Sa-i dam drumul la treaba!

Ingrediente blat pentru intreaga familie:

360g faina alba tip 650

15g praf de copt

200ml lapte gras

2 linguri ulei de masline

50g unt topit

Ingrediente topping pentru Termi:

2 ciupercute (50g)

broccoli (70g)

o fasie de ardei gras rosu

60g cascaval ras

2-3 linguri sos de rosii ( rosie date pe razatoare)

1. Am dat drumul la cuptor pentru a il preincalzi la foc mediu, 185 de grade.

2. Apoi am amestecat faina cu praful de copt. Asta daca vreti sa puneti, eu am facut si fara praf de copt si a iesit la fel, sau cel putin asa mi s-a parut. Am turnat laptele, untul topit si uleiul si am omogenizat totul frumos intr-o bila moale si nelipicioasa.

3. Bila am pus-o pe spatiul de lucru pudrat cu faina si am modelat-o cu facaletul astfel incat sa ia forma tavii in care am pus pizza. Am pus apoi blatul in tava.

biscuim, diversificare, retete biscuim, pizza, pizza pentru copii, pizza fara dospire, retete de pizza pentru copii, aluat de pizza, retete de aluat de pizza

4. Peste el, am adaugat sosul de rosii, putin cascaval (nu tot, grosul il punem deasupra) si apoi am adaugat toppingul.

biscuim, diversificare, retete biscuim, pizza, pizza pentru copii, pizza fara dospire, retete de pizza pentru copii, aluat de pizza, retete de aluat de pizza

5. Broccoli tinut 2-3 minute in apa clocotita, ciupercile taiate fasii subtiri si ardeiul la fel. Pe deasupra am pus cascavalul ramas si am dat la cuptor.

biscuim, diversificare, retete biscuim, pizza, pizza pentru copii, pizza fara dospire, retete de pizza pentru copii, aluat de pizza, retete de aluat de pizza

6. A stat totul la caldurica cuptorului vreo 20 de minute sau pana se topeste frumos cascavalul.biscuim, diversificare, retete biscuim, pizza, pizza pentru copii, pizza fara dospire, retete de pizza pentru copii, aluat de pizza, retete de aluat de pizza

Puteti folosi orice alte ingrediente pentru topping: dovlecei, praz, piept de pui etc.

Blatul nu iese mega pufos ca cel facut cu drojdie si framantat, dar pentru noi este o varianta mult mai rapida si delicioasa atunci cand avem poftica de pizza.

Sa bagati cu placere la ghiozdan!

P.s.: pentru reteta de blat, ii multumesc Luminitei Dulovet de la care m-am inspirat :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *