Biscuiti cu banana

Dupa episodul “Uite Biscuim, nu e Biscuim” zic musai sa ma rasplatesc din plin la inceput de saptamana cu o reteta usoara. Este o reteta reinterpretata a biscuitilor cu unt cunoscuti drept biscuitii 100. Lucrul este clar, sunt printre preferatii nostri, dar cum eu sunt o comunista si inca ii fac copilului branzica in casa, nu-mi sunt mereu la indemana sa ii incropesc. Fie nu am lapte sau fie nu am chef sa fac branzica asa ca imi trebuia un plan B pentru momentele astea! Asa ca am folosit in locul branzicii o banana ce era pe duca prin cosul cu fructe. Si iaca asa a rasarit varianta dulce a biscuitilor 100. Procedeul e acelasi, tot trebuie tinuti la frigider macar jumatate de ora, dar nah, arta cere sacrificii. Cum au fost primiti de Termi? Pai pusese unul peste altul la un moment dat, vreo 3 bucati si muca asa din toti 3, eu zic ca i-au placut :))). Buun, si acum sa purcedem la treaba!

Ingrediente:

100g unt gras

130g faina alba tip 650 + 40g faina integrala*

O banana (110g fara coaja a avut a mea)

Optional o mana (15g) de caju crud ( nuci, migdale etc)

*Faina merge si doar alba, eu nu am avut suficienta asa ca am completat cu integrala. Asta ca sa stiti de unde culoarea usor mai inchisa. Daca ii faceti doar cu alba ies mai deschisi nitel.

biscuim, retete biscuim, biscuiti cu banana, retete de biscuiti, retete pentru copii, biscuiti pentru copii, gustari pentru copii, diversificare

1. Am pasat banana intr-un bol si pestea am am adaugat untul taiat cubulete si 100g faina. Cantitatea de faina nu e fixa avand in vedere greutatea bananei. Eu am pus initial 100g si cajul macinat si am tot adaugat faina pana am obtinut un aluat moale, usor lipicios dar pe care am putut sa il modelez intr-o bila compacta. Sa nu adaugati faina pana se intareste bila, trebuie sa o puteti doar modela, ramane nitel lipicioasa. Astfel ies mult mai moi si pufosi, prea multa faina ii ingreuneaza.

2. Bila am invelit-o in folie alimentara si am dat-o la frigider vreo ora. Daca nu aveti asa mult timp macar jumatate de ora sau 15 minute la congelator. Ideea este sa se intareasca nitel.

biscuim, retete biscuim, biscuiti cu banana, retete de biscuiti, retete pentru copii, biscuiti pentru copii, gustari pentru copii, diversificare

3. Am dat drumul intre timp si la cuptor la foc mediu, 180 de grade. Apoi am intins foaia pe blatul de lucru pudrat cu faina si am decupat biscuitii. Eu i-am lasat mai subtirei, oricum s-au pufosit la cuptor. Sa lucrati repede aluatul, altfel se inmoaie deoarece incepe untul sa se topeasca.

4. I-am lasat cam 20 de minute pana s-au rumenit usor la suprafata. Au ramas moi si pufosi. In interior sunt nitel umezi de la banana. Daca faceti foaia mai groasa, ii lasati nitel mai mult, sa se patrunda bine.

Pun poza si mai de aproape sa vedeti exact grosimea cand i-am scos din cuptor.

biscuim, retete biscuim, biscuiti cu banana, retete de biscuiti, retete pentru copii, biscuiti pentru copii, gustari pentru copii, diversificare

Si gataaaa! Haideti sa aveti bebei mancaciosi!

 

 

10 Replies to “Biscuiti cu banana”

  1. ce ma bucur sa vad siteul functional! te-am descoperit de curand si cand m-am apucat mai serios de gatit, baaam, ai disparut dupa net. aici am gasit singurele retete care l-au tentat pe bebelusul meu sa manance. keep up the good work!

    1. Multumesc mult de incurajare! Si ma bucur sa aud ca incepe sa devina bebe mancacios! Pupici cu drag si sper sa ne mai “auzim”. Sunt aici oricand ai ceva nelamuriri!

  2. Ma bucur mult ca ai hotarat sa continui. Imi plac foarte mult retete tale ca par mai pamantene comparativ cu alte bloguri asemanatoare, fara ingrediente pretentioase. Te urmaresc si pe fb si am vazut ca spuneai sa nu esti multumita de cum ies pozele. Nu cred ca mamele care iti viziteaza siteul au nevoie de poze foarte lucrate. Eu una prefer niste poze normale in care mancarea arata ca in bucataria mea, fara vreo punere in scena si fara sa am senzatia ca e facuta de chef care tinteste niste stele Michelin. Vreau mai degraba sa vad niste poze normale facute de o mama ca si mine care cauta sa faca lucruri cat mai gustoase si sanatoase in timpul limitat pe care orice mama de copil mic il are la dispozitie.

    1. Hey! Saru’mana mult de incurajari! Fix de la ideea asta am pornit si eu atunci cand m-am hotarat sa incep aventura aceasta. Stiam ca nu am veleitati speciale, dar am zis sa prezint situatia in mod real, fara floricele si fundite, ca nu am timp de ele. Am zis sa va regasiti cat mai multe in retetele usoare si rapide de pe site, facute mereu pe fuga, mereu cu Termi pe fundal, mereu obosita :). Pe parcurs am zis sa fac mai calitativa treaba,sa imbunatatesc site-ul si asa au aparut gandurile negre, ca I can’t do this anymore. Sper eu ca mi-am revenit, for good :). pupici si multumesc ca ma urmaresti!

    1. Cred ca se va oxida. De stricat nu se strica, poti incera si asa. Scuze de raspunul tarziu, nu am avut acces la internet zilele astea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *