Briose cu banana, morcov si mar

Daca cititi titlul retetei deja ati aflat mai mult de jumatate din ingrediente, mai adaugam si niste faina si ceva unt sau ulei si hocus pocus preparatus iaca briosica grasunica. Ce poate fi mai usor?

Neavand prea multe fructe la dispozitie am zis sa fac niste briose cam cu ce gasesc prin casa, am cautat ceva idei, am reinventat nitel si iaca au iesit acestea. Eu i le-am pregatit pentru cina, in timp ce papa linistita pranzul eu bucataream de zor la ele. Cand au fost gata scoase din cuptor si racite trecuse cam o ora de la masa de pranz si imi tot arata spre bucatarie. Zic, vrei briose? Da! Clar si raspicat. Zic bun, hai sa papi, i-o fi copilul pofta, nicidecum foame ca abia mancase si papase chiar bine. Mno, sa va zic ca a devorat toate brioselele mici plus oul cel mare intreg?  Mda, soc si groaza! Treaba este ca se fac super usor si merg perfect acum in sezonul rece cand nu prea se mai gasesc fructe multe pe alese. Daca va mai zic ca sunt si perfecte pentru copiii cu alergie la proteina din lapte de vaca deja o sa ma iubiti forever and ever :)))! Din cantitatile de mai jos, mie mi-au iesit multicele. Daca vreti o cantitate mai mica, ma gandesc sa injumatatiti treaba.

Ingrediente:

Un morcov (70g a avut al meu)

100g mar taiat cubulete

O banana mica (100g decojita)

2 oua

100g ulei (sau unt topit)

160g faina alba tip 650

*Optional, merge bine si o lingurita de scortisoara. Sau pentru un gust si mai fain, puteti pune 50ml unt  topit si 50ml ulei de cocos.

diversificare, biscuim, retete biscuim, retete de briose pentru copii, briose pentru copii, briose fara lactate, briose cu banana si mar

1. Am dat drumul la cuptor la 180 de grade, foc mediu pentru a il preincalzi.

2. Marul l-am pus rapid la abur pana s-a inmuiat. Merge pus si intr-o cratita cu apa cat sa il acopere lasat pana se inmoaie.

3. Am curatat morcovul de coaja si l-am dat pe razatoarea mica.

4. Am pus apoi banana intr-un bol incapator si am pasat-o cu furculita. Peste ea am adaugat cele doua oua si cei 100ml de ulei sau unt topit ce doriti sa folositi.

5. Fara sa amestec, am adaugat apoi morcovul ras si marul facut la abur si pasat sub forma de piure.

diversificare, biscuim, retete biscuim, retete de briose pentru copii, briose pentru copii, briose fara lactate, briose cu banana si mar

6. Ca sa grabesc treaba eu am pus mixerul in functiune si am omogenizat frumos totul in cateva secunde. Merge bine si cu telul oricum.

diversificare, biscuim, retete biscuim, retete de briose pentru copii, briose pentru copii, briose fara lactate, briose cu banana si mar

7. Am adaugat apoi toata faina si am mai mixat vreo 30 de secunde pana s-a amestecat totul frumos.

diversificare, biscuim, retete biscuim, retete de briose pentru copii, briose pentru copii, briose fara lactate, briose cu banana si mar

8. Am pregatit tava de briose si am turnat aluatul.

9. Am dat la cuptor pana s-au rumenit usor deasupra si scobitoarea a iesit curata. Formele micute s-au facut mai repejor, le-am tinut cam 25 de minute iar cele din forma cea mare le-am lasat undeva la 40 de minute sa ma asigur ca s-au patruns bine.

Ca si textura, avand si banana si mar au iesit usor umede in interior, lucru perfect normal.

Bebei mancaciosi sa aveti!

diversificare, biscuim, retete biscuim, retete de briose pentru copii, briose pentru copii, briose fara lactate, briose cu banana si mar

45 Replies to “Briose cu banana, morcov si mar”

  1. Delicioase briosele astea! Mi-au placut mie, dar ei, Gandaceii, le-au devorat de-a dreptul. Si ma laudasem unei prietene ca am facut niste super briose si ca merg sa-i duc, dar nu am mai avut de unde :))). Prietena mea, si ea cu bebe mic diversificat de vreo 2 luni, deci abia le astepta :)). Nah…next time :)).
    Mare treaba ai construit aici, Simona!
    Bravo! Si la cat mai multe retete minunate! 😘

    1. Multumesc mult pentru incredere, clienta mea fidela :)). Multumesc si Gandaceilor mancaciosi, ei fac totul posibil :). Te pup cu drag si multumesc pentru toata sustinerea! O asteptam si pe ea cu mare drag la timpul potrivit si ii dorim bebe mancacios :).

  2. Da, deoarece am tăiat un dovleac trebuie reciclat 🙂 o parte a mers la aceste brioșe, mie mi-au plăcut,piticul își va da verdictul deseară,acum a papat paste bolognese,papat cu pofta :).o parte de bostan l-am făcut copt cu unt și scorțișoară. Eu mă declar mulțumită :))

  3. Foarte bune, piticul m-am văzut mâncând o brioșă și a venit și mi-a înfulecat jumate,deci chiar sunt bune.mersi de rețeta.
    Am incercat sa fac brioșe dupa o rețetă de pe alt site,cât n-am mers asta și îmi ieșise o porcărie. Deci sa nu mai dispari 🙂

    1. Yupiii, ma bucur ca totul s-a terminat cu bine 🙂 si ati papat amandoi. Merci ca le-ai incercat si ca ma urmaresti! Da, sefa, sa traiti! Aici raman! :)) pupici!

  4. Buna!Ma tenteaza aceasta reteta….crezi ca ar merge sa inlocuiesc ouale cu seminte de chia?😊

    1. Pfff….grea intrebare :))). Ma gandesc sa injumatatesti cantitatile si sa pui doar un ou adica doar o lingura de seminte de chia. Banana ar trebuie sa fie si ea un liant bun si sa lege compozitia, dar nu am incercat sa iti spun 100% cum ies din pacate. Pup!

  5. Ce rol are mărul aici? Nu se poate înlocui cu o para? Că am niste pere de o bunătate rara ☺️ in frigider care mi se strică, că nu reușește piticul să le pape și tot caut ce sa mai fac cu ele

    1. Merge foarte bine inlocuit, sigur ca da! E pus pentru gust si ajuta nitel si la legarea compozitiei. Deci para vine la fix. Pupici!

  6. Si eu te urmaresc si ii fac micutului preparatele tale .toate i mi ies si sunt bune bune rau😘 dar nu prea am timp sa las com si sa te aplaud pt retetele minunate .Multumim frumos ca ramai 😘😘😘

    1. Hey, ma faci sa rosesc! Multumesc tare mult! Ma bucur mult sa aud ca va sunt de folos! Pupici si oricand ai vreo nelamurire sunt aici!

  7. Fantastice!
    Imi plac si mie! Nu ma asteptam ca baietelul sa le aprecize dupa ce a dat de gustul torturilor cu zahar de la cofetarie si prajiturelelor Barni [gradinita :(( ] . Dar, surpriza!
    Facute azi a doua oara pentru ca voinicul de 3.5 ani cerea insistent sa facem din nou briose!
    Pitica a devorat aproape una intreaga(9luni) – prima ei briosa.
    Am pus cam jumatate faina de ovaz, data trecuta cred char mai mult. De data asta am adaugat si o pasta facuta din 3-4 curmale inmuiate sa fie putin mai dulci si pentru mine 🙂
    Am incercat doar vreo 3 retete pana acum de pe aici, dar toate au fost un succes rasunator.
    Sarut-mana!

    1. Wooooow, deci succes la mai multi membri ai familiei! Yuhuuuu, multumesc mult ca le-ai incercat si ma bucur nespus ca v-au placut! Pupicei si sper sa ne mai “auzim”!

  8. Super gustoase. A mâncat Anissuca mea cu pofta!!!! Bravo tie, mulțumim ptr blog și ptr ca ne salvezi mereu..

  9. Buna seara.Azi am facut si eu briosele sa le luam maine la drum pt omulerul nostru.Vroiam sa te intreb dc in mijloc trebuie sa fie moi,ca o pasta chiar sa zic asa.Testul cu scobitoare a trecut o deci nu cred ca nu sunt facute.

    1. Hmmm….sa fi fost o banana mai mare? Ea le face destul de umede, plus sa fi fost un mar mai zemos. Eu le-am facut de mai multe ori pana acum si in functie de cat de zemos a fost marul sau banana de mare mi-au iesit fie mai umede nitel, fie mai uscate. Banana umezeste mult un preparat, se poate sa fi fost de la asta. Daca au trecut testul scobitori sunt facute, cum bine ai banuit si tu. Pupici! Sper sa ii placa omuletului!

  10. Hei, am facut si eu briosele, insa evident adaptate dupa nevoile si cheful lui mami din momentul creatiei :))))). Prima data cand le-am facut mi-au iesit foarte uleioase, ma gandesc ca poate din cauza ca am folosit ulei de cocos si nici nu l-am incalzit. Oricum mi se pare cantitate mare de ulei, poate cu unt nu o fi dar inca nu-i dau lactate de vaca. A doua oara am pus 50ml ulei de cocos, 50 ml lapte de cocos si faina integrala in locul celei albe. Au iesit mai putin uleioase, insa cam imbacsite de la faina integrala. Iar marul l-am dat pe razatoare, nu l-am facut la abur din lipsa de timp. Cu toate acesteaaaaa, le-a papat puiutul cu 2 maini de fiecare data. Deci keep up the good work 😉

  11. Foarte bune briosele, bebe de 10luni a mancat una desi nu e foarte mancacios si fratele de 4 ani a bagat 4, restul mami ca nu s-a putut abtine. Uite asa am facut reteta asta deja de 5 ori 🙂 cu succes de fiecare data. De mult cautam sa fac ceva rapid cu bananele care nu mai atrageau pe nimeni.

    1. Ohooo, asta da succes! Si nu imi vine sa cred ca iubitul de 4 ani a papat 4! ma bucur tare, tare mult! Si daca au avut succes si la bebe mic si la mami, deja nu imi pot dori mai mult! Va pupcesc cu drag!

  12. Buna,arată super delicios. Am o fetiță de 6luni si 3săptămâni . As putea sa ii dau aceste briose?daca da…la ce masa ? Scuze dar nu stiu …

    1. Draguta, fetita papa bine intreg? Ca si textura imi par pentru copii care papa singuri de ceva timp, sunt usor crocante la exterior, de aceea zis. Se pot oferi fie la micul dejun, fie la gustare fie la cina alaturi de un iaurt. Daca nu e mega experta in a papa singura, zic sa mai astepti. TI le recomand intre timp pe cele cu fructe, ies foarte moi si usor de gestionat. Pupici!
      http://biscuim.ro/2017/01/10/briose-cu-fructe/

  13. Vai ce bune sunt astea….uite acum sunt calde…mmmm ce miros…multumim ca existi😘😘😘

    1. Deci tu gatesti intr-o zi cat nu apuc eu sa mai gatesc intr-o saptamana :)))). Ma bucur ca ti-au placut, e prima oara cand le faci pe astea? Sper sa pape si bebe. Pupicei!

      1. 😂😂😂😂..ce scumpa ai fost! Sa stii ca fac cel putin 1 pe zi..daca nu 2 retete…da ,astea sunt pt prima oara…f bune..a papt bebe ca un domn una…😂😂..si azi asa…gustarica😘😘😘pupicuti

  14. Buna si eu am facut azi dar nu mi au iesit .Eu le am pus in hartie de briose mi au iesit foarte umede si nu se dezlipesc de hartie🙁unde am gresit oare.

    1. Draguta mea, in primul rand imi pare tare rau ca nu au iesit. In general eu cand am folosit hartie la briose mi s-au lipit, orice tip de briosa as fi incercat. De aceea prefer sa le fac in forme de silicon sau intr-o tava dar unsa bine cu ulei sau unt topit inainte. Ele ar trebui sa iasa nitel umede de la banana si mar, dar foarte umede nu. Pe afara sunt crocante rau? Focul a fost mediu asa si lasate pana s-au rumenit frumos? Sa fi avut o banana foarte mare? si de la asta e posibil sa fi fost umede rau. Mai lasa-le putin la racit si vezi daca se prezinta diferit.

  15. am facut si noi. numai ce scoase din cuptor. bebelina 9 luni rontaie la una dar e cam somnoroasa, mami a macat 3 iar copilul cel mare 7 ani care a zis, ca sunt cu morcov si ea nu manaca asa ceva, dupa ce a gustat a zis ca sunt delicioase. asa ca multumim. eu am facut si in forme unse cu ulei, s-au lipit, in hartie s-a lipit de fund, si in silicon astea au iesit super. o sa scriu reteta in caietul meu de retete si mai fac. mie mi-a iesit aluatul cam gros si in interior nu au iesit chiar moi, dar nu cred ca mai apuca seara

    1. Ohooo, ce succes! Ma bucur tare, tare mult ca le-ai incercat si ca v-au placut! Da, eu numai in silicon fac briosele si nu se lipesc niciodata. Pupicei si sa imi mai scrii.

  16. Buna..daca folosesc faina de ovaz in loc de faina 650 are ceva?multumesc
    Ft faine retetele:)

    1. Buna :-). Eu am folosit faina de ovaz de cateva ori dar nu am avut un mare succes cu ea, mi se pare ca se comporta mai ciudat si nu prea am mai folosit-o. Sincer, aici nu am incercat si nu stiu daca iese sau nu :(. Imi pare rau ca nu pot fi mai de ajutor, dar decat sa zic o prostie, mai bine nu te sfatuiesc ceva. Sa ne spui daca incerci totusi si iese. Pupici!

  17. Au iesit delicioase! De fapt, toate retetele incercate au fost un succes. Majoritatea sunt rapide, gustoase si nutritive. Multumim!

  18. Buna, ce fel de unt folosesti? Sunt la inceput cu toata treaba si nu stiu de care sa cumpar si as vrea sa fac brioselele astea ca sunt tare tentante poate papa si bebelina mea.

    1. Buna draguta! Iarta-mi raspunsul mega intarziat, dar a fost TErmi bolnava si cand se intampla asta sunt rupta complet de realitate. IN general raspund mai repejor. Legat de intrebarea ta, pentru Termi folosesc president, important este sa fie fara sare. I-am mai dat si de la Dorna, dar sa fie cat mai gras cel cu 85% grasime parca, nu cu 65%. Pupici! Daca mai ai intrebari si daca stiu raspunsul, te ajut cu drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.