Tarta cu legume

Buuuun, deci daca v-am facut ieri dornice sa incercati reteta de placinta cu dovleac, zic sa incercam azi si o tarta cu legume. Nu’s retete grele, dar nah, trebuie sa punem manutele nitel mai mult la treaba decat daca am face o omleta.  Eu am incropit-o cat a papat ea la pranz, bine, papa supica si la asta stiam ca se lungeste treaba de aceea mi-am permis :).  Eu i-am servit-o la cina si a fost numai bine ca mi-a ramas si pentru micul dejun de a doua zi plus sa gustam si noi adultii cate o felie. Deci toata lumea multumita, bine noi am gustat o felie subtire ca deh, avand carbohidrati, Termi a infulecat de zor. Nu va mai tin de vorba, sa ne apucam de tarta. Desi suna pompos va arat ca treaba nu este chiar asa si nu aveti de ce sa va temeti :))). Daca ati facut pana acum faimosii biscuiti 100, atunci nu aveti grija, o sa mearga treaba singura. Si daca nu i-ati facut, este mereu o prima oara pentru orice :)).

Ingrediente pentru tarta:

120g faina alba tip 650

45g unt gras

1 ou

Ingrediente pentru umplutura:

Jumatate de ceapa rosie

Jumatate de ardei rosu

1 dovlecel mic

80g smanatana sau iaurt gras

2 oua

*Optional merg si niste ciupercute daca aveti.

1. Am pus faina si untul intr-un bol si le-am incorporat pana am obtinut un aluat nisipos. Daca nu vreti sa va murdariti si vreti sa mearga treaba mai repede, puneti ingredientele in robotul de bucatarie (intai untul si faina si apoi oul).

empanadas, retete pentru copii, placintele fragede, placintele umplute, biscuim, retete biscuim, placinte pentru copii

2. Am adaugat si oul si am obtinut un aluat moale si nelipicios pe care l-am invelit in folie alimentara si l-am dat pentru minim jumatate de ora la frigider.

retete sanatoase pentru copii, diversificare, retete de tarta pentru copii, retete de tarta, tarta cu legume, biscuim, retete biscuim

3. Separat, am dat drumul la cuptor la foc mediu, 180 de grade.

4. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt, bucatele mai mari, cum reusiti. Am pus-o la inabusit cu apa cat sa o acopere. Pentru extra gust puteti pune si o lingura de ulei de masline.

5. Cat s-a parpalit ceapa ( vreo 6-7 minute), am curatat dovlecelul de coaja si l-am taiat impreuna cu ardeiul cubulete. Le-am adaugat si pe ele in tigaie. Daca adaugati si ciuperci le punem tot acum. Pentru extra gust merge si putin piper sa adaugati acum. Am completat cu putina apa calduta si le-am lasat pe foc pana s-au inumuiat, 10-15 minute.

retete sanatoase pentru copii, diversificare, retete de tarta pentru copii, retete de tarta, tarta cu legume, biscuim, retete biscuim

6. Separat am batut oul cu smantana pana s-au omogenizat bine.

7. Am oprit focul la legume cand erau moi si apa a scazut bine de tot. Le-am lasat putin la racit.

8.Intre timp am scos aluatul de la frigider, am pudrat cu faina spatiul de lucru si l-am intins intr-o foaie usor grosuta pe care am pus-o in tava (20cm diametru avea a mea, dar merge si mai mare) si am intepat-o din loc in loc cu furculita.

retete sanatoase pentru copii, diversificare, retete de tarta pentru copii, retete de tarta, tarta cu legume, biscuim, retete biscuim

9. Am turnat apoi legumele, incercati sa nu puneti si lichidul ramas.

retete sanatoase pentru copii, diversificare, retete de tarta pentru copii, retete de tarta, tarta cu legume, biscuim, retete biscuim

10. Am turnat oul batut bine cu smantana si am impaturit frumos capetele. Asta ca sa ramana lichidul in interior si sa aiba un aspect placut. Eu stiti ca nu le am cu artisticul, dar macar am incercat :))).

11. Am lasat-o la cuptor vreo 35-40 de minute pana s-a rumenit bine de tot.

Si o poza din sectiune! E facuta abia a doua zi, rece ca atunci cand o facui nu am apucat sa o pozez si taiata. Bebei mancaciosi sa aveti!

retete sanatoase pentru copii, diversificare, retete de tarta pentru copii, retete de tarta, tarta cu legume, biscuim, retete biscuim

 

15 Replies to “Tarta cu legume”

  1. Super tarta! Desi am ochit-o de mult timp, mi-a fost teama sa ma apuc de ea din lipsa de timp. Azi mi-am luat inima in dinti si am reusit sa o fac. Si nu am decat un regret, ca nu am facut-o pana acum. A papat-o puiutul cu atata pofta, ca dupa fiecare gura zicea “papa bun bun”. Am folosit numa juma din aluat ca am tava micuta si maine la pranz fac si a doua portie. Ideea e ca a papat tooooot. Am pus si ciupercute si un catel de usturoi, iar in loc de smantana am pus un pic de branzica de capra. Super super a iesit, multumim mult!

    1. Chiar ma gandeam ce mai faceti, ca nu ati mai dat niciun semn :). Ma bucur mult ca a fost un succes! Ce fel de branzica de capra folosesti? O faci in casa sau ce marca cumperi? Inca nu i-am luat branzica din comert si nu stiu ce sa folosesc, ca nu prea mai am timp deloc sa fac in casa cu jobul asta. Pupici multi!

    1. Da,da, sigur! Numai sa ungi inainte tava cu putin unt. Eu cand fac pentru noi adultii o varianta de quiche cu bacon folosesc mereu o tava mare yena, si a iesit super de fiecare data. Deci foloseste cu incredere. pupici!

  2. Mami Simo,scuzept mesajul intarziat. Folosesc branzica de capra din comert, nu am tot timpul proaspata de la tara. Am folosit Rupi, branzica proaspata cu verdeturi sau de la La Colline, astea se gasesc in Carrefour. Este de preferat branzica din lapte proaspat, nu pasteurizat dar nu gasesti tot timpul. Si am mai descoperit recent lactatele de capra bio de la Andechser, iaurtul e foarte bun si cremos. Pupam mami si Termi

  3. Bună seara, azi am încercat pt a 2a oara tarta, dar se pare ca am greșit undeva, cred ca am pus Prea puțin unt și mi. A rămas lipicios aluatul si dupa ce am pus oul. 🤔
    Apoi am mai adăugat faina și l. Am pus la rece pana maine când o sa am timp pt el.
    Ce ma sfătuiți sa mai adaug?

    1. Era lipicios rau? Nu ai folosit cantitatile din reteta? nici prima oara nu a iesit? La frigider se mai intareste si nu o sa mai fie lipicios. AI adaugat multa faina? In general e ok sa il lasi mai lipicios, la frigider sa intareste si apoi cand il scoti il lucrezi repede sa nu aiba timp sa se topeasca unul din el, astfel ramanand foarte fraged. Mai pudrezi cu faina daca este nevoie dupa ce il scoti si il lucrezi repejor, asta daca vezi ca iese lipicios. Adaugand faina in aluat il va face mai tare putin. Sper totusi sa iasa ok. Pup si tin pumnii sa iasa!

  4. Culmea e ca prima data am nimerit cantitatile😋😂 am mai pus putina faina atunci când l. Am modelat, era lipicios, de nu se putea întinde bine. Am înțeles greșeală. 😋 am pus mai puțin unt. Acum e la cuptor, am adaugat în plus ciuperci, oregano, busuioc, bulion de casa, iar atunci când am bătut oul cu smântână am pus putina branza de capra.
    Abia aștept rezultatul. Mulțumesc frumos pt sfaturi 😘😘
    O seara plăcută!

      1. Delicioasa a ieșit, în seara asta vreau din nou sa o pregătesc pt micuța, de data asta vreau sa adaug și carne, mi a rămas de la prânz. E salvarea noastră când nu mai am idei, la fel și tarta cu mere.
        Mulțumim mămică draga!!!!😘😘😘

        1. Ma bucur tare mult ca va place! Cand am postat-o m-am gandit ca e nitel mai complicata si nu se incumeta multa lume sa o faca, dar macar merita :)). Pup cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.