Supa crema de dovleac cu ceapa rosie

Cum era dom’le poezia lui Nichita Stanescu? Acopera-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine cu supa ta :)). Cred ca asta e varianta buna acum ca veni tomnica desi inca e cald. Cum toamna e anotimpul meu preferat, sper sa fac o incantatie cu supa asta sa vine mai repede vremea nitel mai racoroasa, nu ploioasa, da? Supa cu dovleac placintar ca tot este sezonul lui avem azi in meniu. Mai am pregatite si altele, special sa ne incalzeasca inimile, dar le pastrez pentru mai incolo cand devine mai frigut. Ce este bine la supa e faptul ca o puteti lasa mai groasa si transforma astfel intr-un piure cu care sa ii serviti si pe bebelusii aflati la inceput de diversificare. Este foarte gustoasa si usor de facut. Mno, sa ii dam drumul atunci!

Ingrediente:

Una bucata dovleac placintar ( curatat de coaja a insumat la mine 300g)

O ceapa rosie ( aveam una meeega babana asa ca am taiat-o pe jumatate eu)

O telina (curatata a avut vreo 80g)

O bucatica mica de pastarnac sau radacina de patrunjel

2 catei de usturoi

*Optional ulei de masline la final pentru extra gust si pentru acizii grasi aia buni. Si de asemenea, o lingura de iaurt sau smantana tot pentru extra gust, tot la final.

biscuim, retete biscuim, diversificare bebelusi, dovleac, supa crema de dovleac, retete cu dovleac, reteta de supa crema pentru bebelusi, retete pentru copii

1. Am curatat toate legumele si le-am taiat cubulete sau chiar bucatele mai mari depinde cat de linistit e bebele din dotare si cat timp va lasa. Le-am pus la abur si le-am lasat pana s-au inmuiat, vreo 30 de minute.

biscuim, retete biscuim, diversificare bebelusi, dovleac, supa crema de dovleac, retete cu dovleac, reteta de supa crema pentru bebelusi, retete pentru copii

2. Cand au fost gata le-am pus in blender impreuna cu o lingura de ulei de masline si am mixat pana s-a pasat frumos totul. Acum daca o vreti mai groasa o lasati asa, daca nu, mai adaugati din apa in care s-au facut legumele pana ajunge la consistenta dorita.

3. In total au iesit cam 400ml de supa. Primii 200 ml i-am servit la cina alaturi de o lingura grasana de smantana iar ceilalti 200ml la pranzul de a doua zi cu carnita de rata.

biscuim, retete biscuim, diversificare bebelusi, dovleac, supa crema de dovleac, retete cu dovleac, reteta de supa crema pentru bebelusi, retete pentru copii

Asta-i varianta rapida de supa crema de dovleac, daca vreti ceva mai dificil sa spun, desi nu e dificil doar ca dureaza nitel mai mult procesul, v-o recomand cu drag pe aceasta, este genial de buna, dar musai sa folositi toate ingredientele, adica si perele desi poate parea putin ciudat. Eu asa am privit la inceput, dar la final iese ceva yuuum, aveti incredere.

Bebei mancaciosi sa aveti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *