Cuscus cu prune

Caldura mare mon cher! Nu prea este chef de gatit, dar trebuie, vorba aia. Si cum suna o reteta din doar 3 ingrediente simpla si rapida? Pentru noi a sunat tare bineee. Mai ales ca aveam niste prune extra bio mega nebunie de la tara asa ca am incropit rapid un cuscus cu piure de prune. Eu i l-am servit la cina iar ce a ramas i-am oferit a doua zi la micul dejun alaturi de ceva fructe, mwhahahaha! Pai da, am impuscat doi iepuri dintr-un foc!

Ingrediente:

50g cuscus
150ml lapte gras
5-6 prune

cuscus cu lapte, biscuim, retete biscuim, retete pentru copii, retete cucuscus, cuscus, cuscus cu prune

1. Am pus prunele la abur (merg si fierte pentru varianta mai rapida). Le-am tinut putin pana au crapat pentru a imi fi usor sa le decojesc. Daca aveti niste prune mega coapte ce se decojesc usor si se fac rapid piure cu furculita, atunci sariti peste pasul asta.

cuscus cu lapte, biscuim, retete biscuim, retete pentru copii, retete cucuscus, cuscus, cuscus cu prune

2. Am pus si laptele la foc. Cand s-a umfla si mai-mai sa dea in clocot l-am turnat peste cuscus. Am lasat totul acoperit cam 10 minute pana s-a absorbit lichidul.

cuscus cu lapte, biscuim, retete biscuim, retete pentru copii, retete cucuscus, cuscus, cuscus cu prune

3. Intre timp am pus prunele putin in apa rece sa se raceasca. Le-am pasat apoi cu furculita pana au devenit piure.

cuscus cu lapte, biscuim, retete biscuim, retete pentru copii, retete cucuscus, cuscus, cuscus cu prune

4. L-am pus peste cuscus, am amestecat si gata :). I-am servit Terminatoarei Sefe cina!

cuscus cu lapte, biscuim, retete biscuim, retete pentru copii, retete cucuscus, cuscus, cuscus cu prune

Bebei mancaciosi sa aveti!

13 Replies to “Cuscus cu prune”

      1. Buna! De unde ai cumparat forma in inima? E cea din silicon de la retetele cu omlete etc.? Am tot cautat si nu prea gasesc…. Ms!

        P.S. Foarte bune retele si foarte rapide. Te urmaresc cu interes. M-ai scapat de griji de foarte multe ori cand nu aveam timp de gatit. Spor in toate!

        1. Draguta mea a fost la o revista, nu am luat-o de prin magazine. A fost cadou la o revista culinara, nici nu mai stiu cum se numeste pentru ca am primit-o de la mama. Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult.
          Pupici multi si multumesc pentru cuvintele frumoase!

  1. Buna!Te urmaresc si am facut o mareee parte din retete!😊E a doua oara cand folosesc cus cus si nu stiu care e problema de se inmoaie asa greu….Poate ma luminezi.Aaa..si sa imi zici de la ce marca folosesti tu.Ms mult!Pupici

    1. Draguta, multumesc mult ca ai incredere si testezi retetele si ca ma urmaresti! Am mai auzit problema asta cu cuscus-ul, stiu ca majoritatea tipurilor sunt prefierte si de aceea se inmoaie asa de usor. Poate ai nimerit unul ce nu a fost prefiert. Eu am folosit numai de la Sanovita, l-am luat prima oara si am vazut ca se gateste usor si numai de la ei am luat dupa. Daca te mai pot ajuta si cu alte informatii, sa imi spui.
      Pupici!

  2. Am inteles!Ma voi uita sa fie prefiert.Multumesc frumos!Spor la gatit si multa inspiratie😊

  3. Prunele se pun la abur exclusiv pt a le decoji usor?
    Am niste prune f coapte a caror coaja se desface f usor si ma gandesc ca nu le as mai “stresa” la abur.
    Multumesc! Pupici!

    1. Daa, doar pentru a le decoji, scuze ca am uitat sa precizez!Chiar o sa modific in reteta, saru’mana! Deci nu le mai stresa, merg perfect si asa! Pupici si sper sa ii placa piciului!

  4. Buna! As putea oare fierbe cus cusul? De fapt,pe punga asa si scrie. Nu scrie c ar fi prefiert si acum nu stiu cum sa fac. Iti mulțumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *