Macaroane cu branza

Cum ieri am postat macaroanele pentru copii, nu este corect fata de parinti sa nu vina si varianta interzisa :)))) adica cu zahar :).  Oricum era vinerea retetelor cu ingrediente nu asa prietenoase pentru copii. Noi le-am servit la cina alaturi de varianta fara zahar pe care o gasiti aici pentru copii. Din pacate nu am apucat sa mai pozez mare lucru din ea, voiam si o poza cu interiorul sa vedeti ce bine arata, dar mirosea asa de bine ca sotul a cam tabarat pe tava. Apoi dupa ce am gustat si eu si am vazut ce bunatate a iesit, nu prea a mai ramas nimic de pozat :))). Deh, sunt bune atunci calde! Reteta se face foarte usor, cel mai greu este sa fierbeti pastele :). Daca va mai raman, merg bine si la micul dejun. Nu ma mai lungesc cu vorba si va prezint macaroanele cu branza pentru adulti, varianta dulce. Sa nu va duca cu gandul la mac and cheese :).

Ingrediente:

400g macaroane

500g branza proaspata de vaci

3 oua

200g smantana

200g zahar

1 plic de zahar vanilat

Coaja de la o lamaie

70 g stafide tinute cateva ore intr-o lingura de rom si apa cat sa le acopere

1. Am fiert macaroanele conform indicatiilor de pe pachet si am pornit si cuptorul la foc mediu, 180 de grade pentru a il preincalzi.

2. Am pus intr-un bol incapator cele 3 oua, smantana, branzica si zaharul vanilat. Am omogenizat totul foarte bine.

3. Am adaugat apoi coaja de lamaie si stafidele scurse de apa si le-am incorporat frumos.

4. Peste tot “sosul” acesta am turnat pastele si am amestecat cu spor.

paste cu branza

5. Am turnat compozitia intr-o forma incapatoare unsa in prealabil cu putin unt sau ulei si am dat tava in cuptor. Sa nivelati bine pe deasupra sa nu iasa vreo pasta razleata din amestec. Mie asa mi s-a intamplat :)))).

6. Le-am lasat undeva la 35-40 de minute sau pana cand se rumenesc frumos deasupra.

paste cu branza

Sa papati cu pofta!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *