Briose cu cirese

Pe langa capsunicile minunate, am mai cules de la tara si niste cirese negre delicioase. Si cum am avut un drum mai lung de facut, zic ia pe langa niste fructe sa pun in desaga Gandacelului si niste briose cu cirese. Ochisem o reteta de ceva timp de pe grupul BLW Romania pe Facebook de briose si acum a picat la fix sa o incerc. Mare teama mi-a fost, dat fiind ca mai toate briosele le cam refuza in ultimul timp, chiar si cele ce ii placeau inainte. Dar soc si groaza chiar i-au placut si a papat foarte bine spre surprinderea mea. Eu i le-am servit ca si gustarica azi, dar merg perfect si la micul dejun. Mi-au mai ramas cateva si i le voi servi maine dimineata la micul dejun ca si “desert”. In locul cireselor puteti pune fara probleme si  capsuni, struguri sau ce va mai trece voua prin cap. Vor iesi niste briose pentru copii delicioase! Ah si sa nu uit sa va zic ca se fac mega super usor! Nu aveti cum sa dati gres cu ele!

Ingrediente:

3 linguri de faina alba tip 650 (40g)

2 oua

2 linguri de ulei de cocos (10ml)

2 linguri de iaurt gras (50g)

O manuta de cirese ( sau capsuni, afine, struguri etc)

retete cu cirese pentru copii, briose pentru copii, briose cu cirese

1. Am dat drumul la cuptor pentru a il preincalzi la 180 de grade, foc mediu.

2. Am pus intr-un bol faina, iaurtul, uleiul si am spart cele 2 oua.

retete cu cirese pentru copii, briose pentru copii, briose cu cirese

3. Am omogenizat cu o furculita totul foarte bine. Aluatul trebuie sa curga, sa fie mai grosut un pic decat la clatite.

retete cu cirese pentru copii, briose pentru copii, briose cu cirese

4. Apoi am pregatit formele de briose. Am pus cate o lingura de aluat in fiecare. Apoi am scos samburii de la cirese si le-am taiat pe jumatate. Am pus cate 3 jumatati de ciresica in fiecare forma.

5. Apoi iarasi, o lingura de aluat si pe deasupra alte 3 jumatati de cirese.

retete cu cirese pentru copii, briose pentru copii, briose cu cirese

6. Am dat totul la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute sau pana cand se umfla frumos si se rumenesc usor.

retete cu cirese pentru copii, briose pentru copii, briose cu cirese

Si la final o poza cu spatele apetisant :)).

retete cu cirese pentru copii, briose pentru copii, briose cu cirese

Bebei mancaciosi sa aveti!

61 Replies to “Briose cu cirese”

  1. Daca folosim struguri in local de cirese punem booabele intregi? Sau scoatem samburii. Ms

  2. Posibil sa pun o intrebare prosteasca dar cum nu am.mai folosit ulei de cocos la gatit…mai bine intreb…uleiul trebuie “topit” sau direct pus asa cum este un borcan?

    1. Draguta mea, nu este deloc prosteasca. Am vazut ca difera starea lui (lichida/solida) de temperatura. Uneori din magazin fiind mai frig il iau solid si acasa la noi fiind mai cald este in stare lichida. Eu numai asa l-am folosit, lichid pentru ca asta e starea lui la mine acasa:))). Daca la voi e mai frig si se solidifica, daca iei o lingura cred ca vine mai mult decat atunci in stare lichida. Deci nah, ma gandesc sa fie lichid sa se pune gramajele din reteta. Sau daca ai cantar, lasa-l asa solid si pune exact cat scrie in grame. Eu ma gandeam la reteta asta ca e trecuta masura si in linguri :)), daca pot spune asa.

  3. Sunt delicioase! Desi Bebe A. (10 luni) trece printr-o perioada in care refuza mancare in toate formele ei , astazi a devorat 3 briose (fara sa respire😂😂😂)
    Multumim pt.reteta!!!

    1. Ohooo, sa ii fie de bine! Ma bucur mult ca i-au placut! Sper sa se termine repejor etapa asta cu refuzatul mancarii. Va pupacesc!

    1. Draga mea, scuze de raspunsul intarziat, de obicei raspund mai repejor, dar a fost Termi bolnava si sunt rupta de realitate cand se intampla asta. Din pacate nu stiu ce sa iti spun ca nu am folosit niciodata 🙁 nu stiu cum se preteaza la copt astfel de faina. Vrei sa folosesti fara gluten? sa incerci din faina de migdale, stiu ca o mamica a incercat si au iesit foarte ok. Pupici si saptamana frumoasa!

      1. Stai linistita, imi pare rau sa aud asta si sper ca sunteti ok si Buburuza si-a revenit;nu am stiut ce inseamna sa ai copilul bolnav pana alaltaieri 😞 , in 9 luni este prima data, exact cum ai spus tu, rupta de realitate. Le-am incercat si au fost foarte ok , am papat amandoi foarte bine , acum seara urmeaza sa facem orezul cu spanac ♥️ . Pupici 😘

        1. Off…imi pare rau sa aud asta, sper ca si-a revenit acum. e cel mai urat sa fie bolnavi :(. Cu ce fel de faina le-ai incercat pana la urma? nu de alta, dar sa stiu in caz ca ma mai intreaba si alte mamici. Din pacate nu am timp sa testez foarte mult retele cu alte tipuri de faina sau mai stiu eu si zic sa ma mai ajut asa din sfaturile voastre. Hai sa fie cu noroc si spanacul. Va pup!

  4. Si-a revrnit , este mult mai bine astazi, multumim 😘. Am facut cu faina de alac (se mai numeste si spelta) , este foarte sanatoasa , am facut si niste clatite ieri, si au iesit foarte bune . Am facut si spanacul, dar am inlocuit orezul alb cu unu brun cu bobul lung si a trebuit sa il las mult mai mult sa fiarba, recomand daca se face cu orez brun bob lung , sa se fiarba separat orezul corespunzator si sa se adauge gata fiert 😘 . Va pupam !

    1. Interesanta faina asta, ia sa iau si eu sa o testez, merci mult de informatii. Da, orezul brun fierbe mult mai greu. Si musai sa fie fiert separat deoarece orezul brun acumuleaza si mai mult arsenic si prin fierbere separata se mai elimina o parte din el. De asemenea, sa ai grija cu astea brune sau integrale, au foarte multe fibre si pot irita stomacelul lui bebe daca este micut. Este bine sa fie folosit jumatate din cantiate normala si jumatate integrala/bruna. pupicei!

  5. Drăguța, făina de la mine de acasă nu e bună ?😄E neprotejate, grâu curat .

  6. 😂😂😂
    Am deja doi.Unul de 7 ani acușica , care devorează bunătățile la asta mică de 10 luni.

    1. Cred ca da, dar sa le tai micute sa nu fie suuper grele si eventual sa le presari putin gris pe deasupra sa nu se afunde complete. Ele fiind mai apoase si mai grele. Pupici!

      1. Bună ziua, cu ce as putea înlocui iaurtul pentru că din păcate micuța mea este alergică la tot ce înseamnă lactate? Vă mulțumesc

        1. Acum vad ca mai postasei o data comentariu. Ca si idee aici pe site nu apar imediat comentariile. Sa nu iti fac iprobleme ca nu s-au trimis, doar ca mai intai trebuie sa le aprob eu si apoi apar pe site, deci dureaza nitel procesul, dar de primit, le primesc. Pupici!

  7. Buna, as vrea sa incerc si eu reteta cu cirese. intrebarea mea e cate briose ies oare folosind cantitatile de mai sus ? Multumesc . P.S ma inspir de pe biscuim, de fiecare data succes garantat 🙂

  8. Buna! Am si eu o intrebare legata se oua: pt copilas de 1 an, i-am dat numai galbenus pana acum, asa ne-a spus medicul, insa nu cred ca e vreo problema daca ii fac briose sau biscuiti folosing tot oul, nu? Multumesc mult!

    1. Buna. V-a recomandat asta in urma unor alergii in familie sau pe ce baza? Intreb pentru treaba aia cu albus abia dupa un an nu mai este valabila. MOmentan, Ministerul Sanatatii recomanda introducerea tuturor alergenilor inaintea varstei de un an. Deci daca nu aveti alte contraindicatii serioase, ii poti face fara probleme. Pupici!

  9. Buna dimi! Stiti cumva daca pot folosi si faina dietetica din macinis? Pot pune visine in loc de cirese? Va pup, o zi minunata!

    1. Buna draguta. Visine clar poti pune daca ii plac bebelusului. In ceea ce privete faina dietetica nu stiu ce sa iti spun. Nici nu am auzit de ea. De ce ai vrea sa o inlocuiesti cu asa ceva? dietetic in legatura cu copiii nu prea isi are rostul. pupici!

      1. O sa i fac si eu maine mandrei mele cu faina 650. Toate retetele dumneavoastra au fost super! Va multumesc ca existati! Va pup

        1. Sper ca i-a placut si reteta asta! Pupicie multi si sa imi vorbesti cu tu, nu sunt asa batrana 🙂 Desi sunt plina de par alb, scos de Termi :)).

          1. Sunt geniale!! Pur si simplu le adora! Ii fac o data pe saptamana, am incercat si cu zmeura si sunt un deliciu! 😘😘

  10. Bună ziua, cu ce as putea înlocui iaurtul, din păcate micuța mea are o alergie la tot ce înseamnă lactate? Vă mulțumesc

  11. Buna….atat de bune si delicioase au iesit ca am dublat cantitatile…sa ramana si pentru a doua zi 🙂

  12. Un real succes! Prima data nu a mâncat, dar după vreo 2,3 luni le devorează. Papa tot.

  13. 🥰 Cu minunatia asta am introdus astazi oul in alimentatia bebitei. Ii tot dadeam tarcoale de cateva zile si astazi mi-am facut curaj.

    1. A fost ok si la ou si la reteta :))? Super ca ti-ai facut curaj sa introduci oul, nu este asa bau-bau cum am vazut ca se fereste lumea de el.

  14. Am facut acese briose de vreo 5 ori cu cirese si azi am facut cu prune, adaugand putina nuca macinata si scortisoara. Au iesit foarte bune de fiecare data si bebelusul meu (1 an si 1 luna) a mancat aproape de fiecare data desi nu prea e fan briose. Am mai lasat un comentariu la mancarica de dovlecei si cartofi, care nu a aparut deloc(am scris cam acum 2 luni) si vreau sa repet ce scriam acolo, cum ca ma bucur mult ca am descoperit “Biscuim” si ca m-am panicat in perioada in care site-ul era inchis, caci mancaricile si briosele mi-au fost de mare ajutor si minunata inspiratie zi de zi.
    Felicitari si multumiri multe de la o mamica si tatic de baietel din Cluj!!

    1. Ce idee faina ai avut sa faci cu prune si sa pui si condimente :). Draguta, primisem si primul tau comentariu, doar ca pana nu le aprob eu manual, ele nu apar pe site :). Acum am reusit sa imi iau putin timp sa mai intru pe aici si am mai aprobat din comentarii, ar trebui sa apara ambele. Va pup pe toti si multumesc de incredere!

  15. Am facut aceste briose cu capsuni congelate si bine ca am gustat compozitia, asa ca am indulcit-o cu o banana pasata. Au iesit delicioase! Sa vedem ce parete are si piciul (13 luni) maine neatza. Multumim.

  16. Buna seara! Am facut si eu briosele, delicioase, a ras doua micuta mea dintr-un foc. Doar ca dupa ce le-am scos din cuptor s-au lasat aproape de jumatate din cat se inalte se facusera. Ce sa fac sa ramane inalte si apetisante si la o ora dupa ce le-am copt? (Saru’mana pentru raspuns! Si multumesc mult de tot pentru retetele pe care le postezi. Sunt iami iami….

    1. Hey…raspund dupa muuult timp, am cam fost absenta pe aici timp de aproape un an. De obicei se mai adauga putina faina ca sa ramana mai tepene sau se mai lasa putin in cuptor cu el deschis dupa ce il inchizi. Pupici!

  17. Astazi le încerc și eu doar ca am pus afine ca nu aveam cireșe,și tot astăzi am introdus și oul cu tot cu albuș,pana acum m am tot ferit deși bebe are 1 an și 2 luni.Am încercat multe din rețetele tale și au avut succes,ești o minune mami! Suntem în plina erupție dentara și nu prea mănâncă, sper sa pape brioșele 🤗Mulțumim pt retete❤🤗

Leave a Reply to Biscuim Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.