Briose cu cirese

Pe langa capsunicile minunate, am mai cules de la tara si niste cirese negre delicioase. Si cum am avut un drum mai lung de facut, zic ia pe langa niste fructe sa pun in desaga Gandacelului si niste briose cu cirese. Ochisem o reteta de ceva timp de pe grupul BLW Romania pe Facebook de briose si acum a picat la fix sa o incerc. Mare teama mi-a fost, dat fiind ca mai toate briosele le cam refuza in ultimul timp, chiar si cele ce ii placeau inainte. Dar soc si groaza chiar i-au placut si a papat foarte bine spre surprinderea mea. Eu i le-am servit ca si gustarica azi, dar merg perfect si la micul dejun. Mi-au mai ramas cateva si i le voi servi maine dimineata la micul dejun ca si “desert”. In locul cireselor puteti pune fara probleme si  capsuni, struguri sau ce va mai trece voua prin cap. Vor iesi niste briose pentru copii delicioase! Ah si sa nu uit sa va zic ca se fac mega super usor! Nu aveti cum sa dati gres cu ele!

Ingrediente:

3 linguri de faina alba tip 650 (40g)

2 oua

2 linguri de ulei de cocos (10ml)

2 linguri de iaurt gras (50g)

O manuta de cirese ( sau capsuni, afine, struguri etc)

retete cu cirese pentru copii, briose pentru copii, briose cu cirese

1. Am dat drumul la cuptor pentru a il preincalzi la 180 de grade, foc mediu.

2. Am pus intr-un bol faina, iaurtul, uleiul si am spart cele 2 oua.

retete cu cirese pentru copii, briose pentru copii, briose cu cirese

3. Am omogenizat cu o furculita totul foarte bine. Aluatul trebuie sa curga, sa fie mai grosut un pic decat la clatite.

retete cu cirese pentru copii, briose pentru copii, briose cu cirese

4. Apoi am pregatit formele de briose. Am pus cate o lingura de aluat in fiecare. Apoi am scos samburii de la cirese si le-am taiat pe jumatate. Am pus cate 3 jumatati de ciresica in fiecare forma.

5. Apoi iarasi, o lingura de aluat si pe deasupra alte 3 jumatati de cirese.

retete cu cirese pentru copii, briose pentru copii, briose cu cirese

6. Am dat totul la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute sau pana cand se umfla frumos si se rumenesc usor.

retete cu cirese pentru copii, briose pentru copii, briose cu cirese

Si la final o poza cu spatele apetisant :)).

retete cu cirese pentru copii, briose pentru copii, briose cu cirese

Bebei mancaciosi sa aveti!

8 Replies to “Briose cu cirese”

  1. Daca folosim struguri in local de cirese punem booabele intregi? Sau scoatem samburii. Ms

  2. Posibil sa pun o intrebare prosteasca dar cum nu am.mai folosit ulei de cocos la gatit…mai bine intreb…uleiul trebuie “topit” sau direct pus asa cum este un borcan?

    1. Draguta mea, nu este deloc prosteasca. Am vazut ca difera starea lui (lichida/solida) de temperatura. Uneori din magazin fiind mai frig il iau solid si acasa la noi fiind mai cald este in stare lichida. Eu numai asa l-am folosit, lichid pentru ca asta e starea lui la mine acasa:))). Daca la voi e mai frig si se solidifica, daca iei o lingura cred ca vine mai mult decat atunci in stare lichida. Deci nah, ma gandesc sa fie lichid sa se pune gramajele din reteta. Sau daca ai cantar, lasa-l asa solid si pune exact cat scrie in grame. Eu ma gandeam la reteta asta ca e trecuta masura si in linguri :)), daca pot spune asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *