Pe langa capsunicile minunate, am mai cules de la tara si niste cirese negre delicioase. Si cum am avut un drum mai lung de facut, zic ia pe langa niste fructe sa pun in desaga Gandacelului si niste briose cu cirese. Ochisem o reteta de ceva timp de pe grupul BLW Romania pe Facebook de briose si acum a picat la fix sa o incerc. Mare teama mi-a fost, dat fiind ca mai toate briosele le cam refuza in ultimul timp, chiar si cele ce ii placeau inainte. Dar soc si groaza chiar i-au placut si a papat foarte bine spre surprinderea mea. Eu i le-am servit ca si gustarica azi, dar merg perfect si la micul dejun. Mi-au mai ramas cateva si i le voi servi maine dimineata la micul dejun ca si “desert”. In locul cireselor puteti pune fara probleme siย capsuni, struguri sau ce va mai trece voua prin cap. Vor iesi niste briose pentru copii delicioase! Ah si sa nu uit sa va zic ca se fac mega super usor! Nu aveti cum sa dati gres cu ele!
Ingrediente:
3 linguri de faina alba tip 650 (40g)
2 oua
2 linguri de ulei de cocos (10ml)
2 linguri de iaurt gras (50g)
O manuta de cirese ( sau capsuni, afine, struguri etc)
1. Am dat drumul la cuptor pentru a il preincalzi la 180 de grade, foc mediu.
2. Am pus intr-un bol faina, iaurtul, uleiul si am spart cele 2 oua.
3. Am omogenizat cu o furculita totul foarte bine. Aluatul trebuie sa curga, sa fie mai grosut un pic decat la clatite.
4. Apoi am pregatit formele de briose. Am pus cate o lingura de aluat in fiecare. Apoi am scos samburii de la cirese si le-am taiat pe jumatate. Am pus cate 3 jumatati de ciresica in fiecare forma.
5. Apoi iarasi, o lingura de aluat si pe deasupra alte 3 jumatati de cirese.
6. Am dat totul la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute sau pana cand se umfla frumos si se rumenesc usor.
Si la final o poza cu spatele apetisant :)).
Bebei mancaciosi sa aveti!
Buna!Cu ce pot inlocui aici uleiul de cocos?Msโบ๏ธ๐
Unt topit sau ulei de masline. Pupici si spor la treaba!
Cu unt topit le-am facut!Multumesc!Au fost si acestea un succes!๐
Super! Ma bucur mult! Si multumesc ca ai incercat reteta! Pupici
Daca folosim struguri in local de cirese punem booabele intregi? Sau scoatem samburii. Ms
Eu le-am incercat si cu struguri, i-am taiat pe jumatate si am scos samburii. Pupici si spor la treaba!
Posibil sa pun o intrebare prosteasca dar cum nu am.mai folosit ulei de cocos la gatit…mai bine intreb…uleiul trebuie “topit” sau direct pus asa cum este un borcan?
Draguta mea, nu este deloc prosteasca. Am vazut ca difera starea lui (lichida/solida) de temperatura. Uneori din magazin fiind mai frig il iau solid si acasa la noi fiind mai cald este in stare lichida. Eu numai asa l-am folosit, lichid pentru ca asta e starea lui la mine acasa:))). Daca la voi e mai frig si se solidifica, daca iei o lingura cred ca vine mai mult decat atunci in stare lichida. Deci nah, ma gandesc sa fie lichid sa se pune gramajele din reteta. Sau daca ai cantar, lasa-l asa solid si pune exact cat scrie in grame. Eu ma gandeam la reteta asta ca e trecuta masura si in linguri :)), daca pot spune asa.
Buna Simona, interiorul a iesit precum omleta la cuptor, o fi bine? :d
Umed rau? Nu ies mega uscate ca un chec. eu zic ca’s facute. pupici!
Sunt delicioase! Desi Bebe A. (10 luni) trece printr-o perioada in care refuza mancare in toate formele ei , astazi a devorat 3 briose (fara sa respire๐๐๐)
Multumim pt.reteta!!!
Ohooo, sa ii fie de bine! Ma bucur mult ca i-au placut! Sper sa se termine repejor etapa asta cu refuzatul mancarii. Va pupacesc!
Bebele meu de 1 an si o luna le-a devorat.Vom incerca si alte retete.โบ
Sa ii fie de bine! pupici, astept sa imi spui ce mai incerci.
Buna!๐ Se poate inlocui faina alba cu faina de alac , spelta? ๐ค
Draga mea, scuze de raspunsul intarziat, de obicei raspund mai repejor, dar a fost Termi bolnava si sunt rupta de realitate cand se intampla asta. Din pacate nu stiu ce sa iti spun ca nu am folosit niciodata ๐ nu stiu cum se preteaza la copt astfel de faina. Vrei sa folosesti fara gluten? sa incerci din faina de migdale, stiu ca o mamica a incercat si au iesit foarte ok. Pupici si saptamana frumoasa!
Stai linistita, imi pare rau sa aud asta si sper ca sunteti ok si Buburuza si-a revenit;nu am stiut ce inseamna sa ai copilul bolnav pana alaltaieri ๐ , in 9 luni este prima data, exact cum ai spus tu, rupta de realitate. Le-am incercat si au fost foarte ok , am papat amandoi foarte bine , acum seara urmeaza sa facem orezul cu spanac โฅ๏ธ . Pupici ๐
Off…imi pare rau sa aud asta, sper ca si-a revenit acum. e cel mai urat sa fie bolnavi :(. Cu ce fel de faina le-ai incercat pana la urma? nu de alta, dar sa stiu in caz ca ma mai intreaba si alte mamici. Din pacate nu am timp sa testez foarte mult retele cu alte tipuri de faina sau mai stiu eu si zic sa ma mai ajut asa din sfaturile voastre. Hai sa fie cu noroc si spanacul. Va pup!
Si-a revrnit , este mult mai bine astazi, multumim ๐. Am facut cu faina de alac (se mai numeste si spelta) , este foarte sanatoasa , am facut si niste clatite ieri, si au iesit foarte bune . Am facut si spanacul, dar am inlocuit orezul alb cu unu brun cu bobul lung si a trebuit sa il las mult mai mult sa fiarba, recomand daca se face cu orez brun bob lung , sa se fiarba separat orezul corespunzator si sa se adauge gata fiert ๐ . Va pupam !
Interesanta faina asta, ia sa iau si eu sa o testez, merci mult de informatii. Da, orezul brun fierbe mult mai greu. Si musai sa fie fiert separat deoarece orezul brun acumuleaza si mai mult arsenic si prin fierbere separata se mai elimina o parte din el. De asemenea, sa ai grija cu astea brune sau integrale, au foarte multe fibre si pot irita stomacelul lui bebe daca este micut. Este bine sa fie folosit jumatate din cantiate normala si jumatate integrala/bruna. pupicei!
Multumesc mult de informatii ๐ astept retete cu faina ๐๐ pupici โฅ๏ธ
Drฤguศa, fฤina de la mine de acasฤ nu e bunฤ ?๐E neprotejate, grรขu curat .
Da, daa, este foarte buna aia! Cea mai buna! Pup!
Neprocesata ๐๐๐
Eu zic ca protejata daca nu mai vreti un balaur mic :))))))). puup!
๐๐๐
Am deja doi.Unul de 7 ani acuศica , care devoreazฤ bunฤtฤศile la asta micฤ de 10 luni.
Haooloo, hai sa fie sanatosi! Va pup pe toti cu drag!
Buna! In loc de cirese pot sa pun caise sau piersici? Multumesc!
Cred ca da, dar sa le tai micute sa nu fie suuper grele si eventual sa le presari putin gris pe deasupra sa nu se afunde complete. Ele fiind mai apoase si mai grele. Pupici!
Buna, as vrea sa incerc si eu reteta cu cirese. intrebarea mea e cate briose ies oare folosind cantitatile de mai sus ? Multumesc . P.S ma inspir de pe biscuim, de fiecare data succes garantat ๐
Draguta, in jur de 5-6 depinde cat de mari sunt formele de briose. Pupici!
Buna! Am si eu o intrebare legata se oua: pt copilas de 1 an, i-am dat numai galbenus pana acum, asa ne-a spus medicul, insa nu cred ca e vreo problema daca ii fac briose sau biscuiti folosing tot oul, nu? Multumesc mult!
Buna. V-a recomandat asta in urma unor alergii in familie sau pe ce baza? Intreb pentru treaba aia cu albus abia dupa un an nu mai este valabila. MOmentan, Ministerul Sanatatii recomanda introducerea tuturor alergenilor inaintea varstei de un an. Deci daca nu aveti alte contraindicatii serioase, ii poti face fara probleme. Pupici!
Buna dimi! Stiti cumva daca pot folosi si faina dietetica din macinis? Pot pune visine in loc de cirese? Va pup, o zi minunata!
Buna draguta. Visine clar poti pune daca ii plac bebelusului. In ceea ce privete faina dietetica nu stiu ce sa iti spun. Nici nu am auzit de ea. De ce ai vrea sa o inlocuiesti cu asa ceva? dietetic in legatura cu copiii nu prea isi are rostul. pupici!
O sa i fac si eu maine mandrei mele cu faina 650. Toate retetele dumneavoastra au fost super! Va multumesc ca existati! Va pup
Sper ca i-a placut si reteta asta! Pupicie multi si sa imi vorbesti cu tu, nu sunt asa batrana ๐ Desi sunt plina de par alb, scos de Termi :)).
Sunt geniale!! Pur si simplu le adora! Ii fac o data pe saptamana, am incercat si cu zmeura si sunt un deliciu! ๐๐
Hey! Ma bucur ca ii plac asa mult. Te-ai asigurat cu dulcele de sarbatori :)). pup!