Taitei de casa

Reteta din lunea astea este una clasica, taitei de casa! Sincer, eu i-am descoperit tarziu, tot puneam fidea in ciorbita, dar de vreun an imi veni mie sa incerc taitetii sa vad cum sunt. Se fac relativ usor, partea cea mai grea este sa intindeti foaia cat mai subtire, dar toata munca este rasplatita pe deplin. O data a trebuit sa ii fac si dupa am avut mereu comanda de la sot, faci ciorbita? cu taiteti de casa, nu? La asa comenzi nu pot decat sa ma supun. Se pare ca Gandacel e ca si tati, mega fana taieti. Nu exista supita pentru ea care sa nu contina taitei. Cum painica ii dau rar, merg perfect taitetii pentru ciorbita, ca sa fie un pic mai consistenta, plus ca oricum ii adora. Deci eu zic ca trebuie doar sa va incumetati si apoi o sa ii faceti mereu, va vor cuceri cu siguranta :).
Cand fac pentru toti ciorbita, fac mai multi, ca si idee sa tineti minte ca la 1 ou intra 100g de faina, la 2 oua 200g de faina si tot asa. Eu inainte sa ma apuc de ciorbita ii fac pentru a avea timp sa se usuce pana cand ii voi pune.

Ingrediente:
1 ou
100g faina
1 lingura ulei

retete pentru copii, taitei de casa, diversificare

1. Intr-un bol am amestecat faina cu oul si uleiul. Am obtinut un aluat nelipicios si relativ tare. In functie de tipul fainii si marimea oului e posibil sa fie nevoie de lichid suplimentar, in acest caz mai adaugati cativa ml de apa, eu am mai pus 15 ml in plus.

retete pentru copii, taitei de casa, diversificare

retete pentru copii, taitei de casa, diversificare

2. Am intins apoi bila obtinuta intr-o foaie subtire. Am pudrat in permanenta suprafata de lucru cu faina si cand am ajuns la grosimea dorita am lasat foaia la uscat. Veti observa ca marginile se vor indoi usor in exterior. E bine sa ii faceti inainte sa incepeti ciorbita si pana la momentul in care ii veti pune se vor usca fara probleme.

retete pentru copii, taitei de casa, diversificare

3. Am impaturit apoi foaia obtinuta. Daca totusi nu s-au uscat, daca sunt tinuti in mediu cu umeazala mare e posibil sa nu fie complet uscati, se lipeste cat de cat foaia, asa ca e bine sa o pudrati cu faina inainte de a o impaturi.

retete pentru copii, taitei de casa, diversificare

4. Am taiat rola in doua si apoi am taiat taiteii, ii puteti face cat de subtire sau gros va place. Daca foaia e uscata bine, dupa ce ii taiati se vor desface cu usurinta.

retete pentru copii, taitei de casa, diversificare

retete pentru copii, taitei de casa, diversificare

Si asta-i tot, se punĀ  pe final, direct in ciorbita, fara sa ii fierbeti separat. In 3-4 minute se vor ridica la suprafata semn ca sunt gata.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *