Placinta cu carne

De cand cu Gandacelul Terminator s-au dus vremurile in care mesteream ceva mai complicat. Asa ca sunt intr-o continua cautare de retete rapide atat pentru noi cat si pentru ea. Rasfatul din vinerea asta pentru adulti, are bacon si nu prea e baby friendly treaba, ca deh, mai calcam si noi stramb si nu mancam mereu impreuna aceeasi mancare :))). Stiu ca sunt mai bune placintele alea cu aluatul facut in casa etc, etc…dar cand ai un Terminator sau mai multi, treaba se schimba. Luam un aluat foietaj de la magazin si am facut ditai placinta cu carne, mega buuuna si gustoasa. Amestecam ingredientele si cam atat, prin minune iese ceva delicios. O puteti pregati si daca aveti ceva invitati si nu vreti sa pierdeti prea mult timp in bucatarie, merge perfect! Noi o servim si dimineata, ca si gustare, merge chiar ca si pachetel pentru munca ๐Ÿ™‚ . Treaba este ca se face mega usor si noua ne place muuuuult. Nu uitati doar sa scoateti cu ceva timp inainte foietajul pentru a se dezgheta.

Reteta am gasit-o aici.

Ingrediente:

500g carne tocata

1 mar

1 ceapa

7 ย felii de bacon sau si mai multe daca va place ๐Ÿ™‚

2 oua + 1 ou pentru uns pe deasupra ( pe ultimul l-am omis din poza ๐Ÿ™‚ )

50g pesmet

1 legatura de patrunjel

1 lingurita de mustar

1 aluat de foietaj

Optional: Se presara pe deasupra cu mac, susan etc.

placinta cu carne, rulada cu carne

1. Intr-un bol am pus frumos carnea tocata peste care am aruncat: marul taiat cubulete nu prea mari, ceapa tocata marunt si baconul facut si el bucatele mici.

placinta cu carne, rulada cu carne

2. Peste ele am adaugat cele 2 oua, pesmetul, legatura de patrunjel tocata marunt si mustarul.

placinta cu carne, rulada cu carne

3. Am omogenizat totul frumos, fie cu manutele fie cu o spatula de silicon sau o lingura de lemn.

placinta cu carne, rulada cu carne

4. Am luat apoi foaia de foietaj, dezghetata in prealabil. Atentie sa nu o lasati foooarte mult la dezghetat, apoi tinde sa se lipeasca mult si o sa va dea batai de cap. Plus ca se topeste untul din aluat si la cuptor nu va mai creste cum trebuie. Cand inca e un pic tare trebuie sa lucrati cu ea.

5. Am taiat foietajul in 2 parti egale si pe fiecare parte am pus cate jumatate din compozitie.

placinta cu carne, rulada cu carne

6. Am rulat-o apoi, capetele le-am “sigiliat” cu ajutorul unei fruculite si am pus-o in tava pe hartia de copt.

7. Am uns ambele placinte cu ou batut si pe deasupra eu am pus susan.

placinta cu carne, rulada cu carne

8. Le-am dat apoi la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumenesc frumos. Bine, o sa le dea de gol si mirosul genial, cu greu am rabdare sa se raceasca un pic pentru a putea papa o feliuta.

placinta cu carne, rulada cu carne

placinta cu carne, rulada cu carne

Pofta mare sa aveti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *