Briose aperitiv

Rasfatul din vinerea asta pentru adulti, se poate transforma foarte usor intr-unul pentru toata familia. Brioselele astea aperitiv sau un fel de briose pizza, sunt foarte usor de facut si merg de minune la un picnic, ca si gustarica daca aveti mai mult de stat prin oras sau chiar si la micul dejun. Eu prima oara le-am incercat asa cum le vedeti mai jos, cu sunca de praga, deci destinate exclusiv adultilor. Dar apoi am pus niste piept de pui deja fiert, taiat bucatele, am mai pus si o ceapa verde si a fost deliciu pentru intreaga familie. Mai ales cand vreau o sambata megaaa lenesa, le fac de vineri seara si nu am treaba, ma pot bucura si eu in sfarsit in liniste de o cafea la baie 15 minute :)))) (doar acolo pot avea liniste in mare parte si poate sa ma incui pe balcon ar fi o idee…) fara sa mai bucataresc all morning. Imi iau revansa duminica oricum cand e zi de pancakes sau alte rasfaturi :). Buuun si acum sa purcedem, nu este mare filozofie, doar ca trebuie sa lasam aluatul la odihnit cam o ora, in rest se fac aproape singure :). Reteta am gasit-o initial aici.

Ingrediente:

300g faina

1 plic drojdie uscata

1 ardei rosu

125 g unt topit

100g cascaval taiat bucatele

200g Sunca Praga

250ml smantana

2 oua (unul este pentru uns deasupra)

sare dupa gust

1.Am pus intr-un castron faina, drojdia si sarea si am omogenizat totul.

2. Am tocat ardeiul cat de cat marunt, sunca cubulete si ea si le-am adaugat impreuna cu cascavalul in bolul cu faina. Am amestecat de 2-3 ori cat sa imprastii un pic ingredientele.

3. Am pus apoi untul topit, smantana si oul si am amestecat foarte bine.

4. Am lasat la loc ferit de curent compozitia sa se odihneasca aproximativ o ora. Sa nu va asteptati sa creasca acum precum o paine sa isi dubleze volumul. Ramane la fel. De aceea e ok sa si punem sarea peste drojdie, cand avem un aluat ce trebuie sa dospeasca am omorat din start drojdia punand sare peste ea, dar aici nu este cazul, puneti cu incredere.

5. Cu vreo 20 de minute inainte, am dat drumul la cuptor la foc mediu, 180 de grade, pentru a il preincalzi.

6. Am turnat apoi amestecul in forme de briose si am dat tava in cuptor. Aici trebuie sa bateti oul ramas si sa le ungeti pe deasupra cu el. Eu nu’s asa fana ou pe deasupra la chestii asa ca am omis pasul asta.

7. Am scos briosele peste aproximativ 30 de minute sau cand sunt inchegate bine si trec testul scobitorii.

retete de briose, briose pentru copii

Daca nu vreti sa va mai incurcati cu formele de briose (sincer, ies multe rau si am spalat la forme de m-am plictisit), puteti fara nicio problema sa turnati tot aluatul intr-o tava intinsa. Iese foarte bine si asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *