Biscuiti fragezi cu unt sau Biscuitii 100

Iaca in aceasta minunata zi de luni a venit randul sa facem si noi cunostinta cu faimosii biscuiti 100. Nume dat de cantitatea de ingrediente ce intra in compozitia acestora. Da, da, sunt doar 3 ingrediente :). Eu prefer sa ii incropesc mereu cand imi mai ramane putina branzica si nu vreau sa o arunc sau nu prea mai stiu la ce sa o folosesc, asa ca sunt mereu planul meu de rezerva. Mereu variez cantitatile, in functie de cata branzica am, 30g, 50g, 80g etc. Nu e musai sa faceti doar cu 100 de grame. Ideea este sa puneti cantitati egale de faina, unt si branzica. Daca vi se pare ca sunt cam unsurosi, deh si branzica si unt, va sugerez sa puneti cu 20 de grame mai multa faina. Recunosc ca uneori mai infulec si eu din ei, bine, mai mereu, uneori mananc mai mult decat ea :)). Imi plac mult de tot, cu putin parmezan pe deasupra ii devorez maxim. Ah, dar stati ca vorbeam de reteta pentru copii :)), da, da, sunt baby friendly, Gandacelul e fana lor numarul 1 :). I-ar manca dimineta, la pranz si seara. Tocmai de-aia ii dau mai rar ei, pentru ca ar manca numai din-astia, stie unde ii tin si cauta “catelul” peste tot si cum il vede, nu mai scap de ea :))).

Partea mai grea un pic cu biscuitii astia, este ca trebuie aluatul sa stea la frigider. Eu recomand cel putin o ora, nah, un pic de rabdarica e necesara. Sau puteti face altfel, eu de obicei fac rapid aluatul seara si il las toata noaptea la frigider si ii coc dimineata cat papa Gandacel micul dejun. In felul asta sunt si mai proaspeti, desi oricum rezista foarte bine la temperatura camerei 2 zile si mie imi par ca ies mai buni si mai fragezi daca stau peste noapte si se odihneste bine aluatul.

Haideti ca m-am lungit si v-am plictisit, dar am zis expun toate dedesubturile acestor biscuiti :)). Ah, sa nu uit, i-am incercat si cu faina  integrala si a fost un esec, rasunator chiar :))). Nu va recomand decat cu faina alba sa ii faceti.

Ingrediente standard:

100g faina alba tip 650

100g branzica de casa

100g unt

Optional: unsi cu ou batut pe deasupra si apoi presarat susan, mac. Iar Parmezanul merge de minune pentru adulti sau copiii mai mari.

biscuiti 100, biscuiti cu unt, biscuiti pentru copii

1. Am taiat untul cubulete si l-am dat pentru 10 minute la congelator. L-am pus apoi intr-un bol si l-am amestecat cu faina si branzica.

Nu trebuie sa framanati ca pentru cozonac, e important sa omogenizam totul cat mai repede pentru a nu topi untul de tot.

biscuiti 100, biscuiti cu unt, biscuiti pentru copii

2. Am invelit apoi bila obtinuta, moale si nelipicioasa in folie alimentara si am dat-o la frigider. Trebuie lasata minim o ora, dar o puteti lasa fara probleme si toata noaptea. Cum ziceam si mai sus, dupa multiplele experimente pe acesti biscuiti, asa mi-au iesit cei mai buni, cu aluatul statut peste noapte.

biscuiti 100, biscuiti cu unt, biscuiti pentru copii

3. Am scos apoi aluatul si l-am intins cu sucitorul pe suprafata de lucru pudrata cu faina. Foaia nu trebuie sa fie foarte groasa, ei cresc usor la cuptor si ies fragezi. Sa nu lucrati mult aluatul, cat mai repede sa il intindeti sa nu se incalzeassca untul si sa inceapa sa se topeasca.

4. Am pus formele decupate in tava pe hartia de copt si am dat totul pentru 15-20 de minute la 180 de grade pana se rumenesc usor deasupra.

biscuiti 100, biscuiti cu unt, biscuiti pentru copii

Am pus si pentru mine parmezan pe aproape toti :))). Iar pe cei pentru Terminatoare i-am uns cu ou batut bine si am pus seminte de susan peste. Astea sunt optional, dar evident ca ies mai buni asa :).

biscuiti 100, biscuiti cu unt, biscuiti pentru copii

Scuzati oul sarit peste tot, dar era disperata Gandacel sa imi ia pensula din mana si m-am grabit maxim.

biscuiti 100, biscuiti cu unt, biscuiti pentru copii

La final, ar trebui sa iasa moi si fragezi, sa se sfarame in gura cu usurinta. Pun o poza dupa ce am muscat dintr-unul sa vedeti cam cum arata in interior, se vad un pic straturile ce se formeaza.

biscuiti 100, biscuiti cu unt, biscuiti pentru copii

Acum daca se intampla sa fiti pe mega fuga si nu mai aveti rabdare nicicum, merge bagat aluatul si la congelator cam 15 minute pentru a grabi procesul. Il faceti sul, il imbracati in folie alimentara, dat la congelator si dupa doar il scoateti si il taiati felii si top la cuptor. Pun poze mai jos pentru clarificari :). Asa nu va mai obositi sa intindeti nici foaia :).

biscuiti 100, biscuiti cu unt, biscuiti pentru copii

biscuiti 100, biscuiti cu unt, biscuiti pentru copii

43 Replies to “Biscuiti fragezi cu unt sau Biscuitii 100”

  1. Ești prea tare. Am început sa fac diverse de la tine și sunt tare bune. Sărumana! Te pupam! 😊

    1. Eu i-am incercat si cu faina integrala si mi-a iesit aluatul foarte sfaramicios, am reusit sa ii intind cu greu si i-am copt. Apoi au iesit la fel, foarte sfaramicios, nu prea au fost pe gustul nostru.

  2. O gospodina si o povestitoare foarte buna! Multumim pentru idei!la cat mai multe retete:)

    1. Saru’mana mult pentru aprecieri! Nu’s asa buna gospodina, dau si eu destul de multe rateuri prin bucatarie, dar nu renunt :))). Pupicei multi si multumesc ca ma urmaresti! Sper sa reusesc sa aduc retete interesante si de acum inainte!

  3. Buna ziua! Ce unt folosiți ? As dori sa pregătesc momentan pt mine. bebestrumph are doar 7luni. Dar eu suntem dependenta de dulciuri, ronțăieli.

    1. Ooo da, cunosc prea bine dependenta asta! Nu mananc mancare cat as baga dulciuri si prostii :))). In ceea ce priveste untul, cand fac pentru ea folosesc President.
      Pupici!

    1. Daca papa deja bucatele si se descurca bine, merge. Ii poti face si vezi cum ii gestioneaza. Copiii sunt diferiti si unii ii pot papa usor, altii cu ceva dificultati. Pupici

  4. Buna, am descoperit de curand minunatele meniuri pentru bebe, foarte la indemana cand esti in pana de idei. Bebe 8 luni jumatate mananca pufuleti , morcov fiert sau brocoli cand ii dau sa se joace cu mancarea. Crezi ca ar merge acesti biscuiti ca si finger food? Precizez ca nu are dinti si am incercat si alte briosele si tot ce e moale se lipeste si se inneaca. Multumesc si mult succes!

    1. Hey, saru’mana ca il gasesti util.
      Draguta, din pacate nu iti pot spune 100% cum ii va gestiona, este in functie de bebe.Eu pe la 9 luni cred ca i-am incercat si eu prima oara, i-a gestionat ok-eiut, si era cam fara dinti deloc. Ideea este ca daca ii uiti putin in cuptor devin mai crocanti si ii papa mai greu. Poti sa incerci daca este, eu ce mai ramanea ii dadeam pe razatoarea mica si ii amestecam cu mar, papa foarte bine. Adica daca ii faci, macar sa nu ii faci degeaba. Ii poti recila asa fara probleme. Pupici!

    1. Draguta, nu am incercat sa inlocuiesc cu ulei. Nu cred ca ar iesi pentru ca untul trebuie sa fie pastrat cat mai tare in reteta pentru ca atunci cand ii bagam la cuptor sa se topeasca si sa faca biscuitii pufosi si sa creasca asa straturi, straturi. Uleiul fiind deja lichid nu ar mai avea cum sa iasa la fel de fragezi si sa creasca gen aluat foietaj. Sper ca nu te-am descurajat, chiar nu am incercat si nu iti pot garanta ca ies la fel de pufosi si fragezi. Pupici!

    1. Draguta, nu as sti sa iti spun ca nu i-am incercat si nici nu am auzit alte mamici sa fi folosit asemenea ingrediente. Eu i-am mai incercat cu mascarpone si au iesit. Si de la alte mamici stiu de riccotta sau de untura ( dar asta fiind grasime pura, merge mai putina cu vreo 20g decat untul). Pupici!

  5. Eram in pana totala de idei cu ce sa-i mai pregatesc puiului. Esti foarte tare!! Deja mi-am facut planul pt urmatoarele mese. Pupici!

  6. Salut. Am făcut de 3 ori rețeta. De 3 ori. O data am greșit pentru că am pus faina integrala și am pus la ochi deci puteai să-ți spargi capul cu ei, a doua oară am făcut cu banana in loc de brânză și au ieșit iarăși tari, a treia oară am zis sa fac totul ca la carte, totul cântărit mai rău ca în farmacie, inclusiv lăsat aluatul in frigider pe noapte și untul înainte să mă apuc de rețetă la congelator 10 min. Eșec și de data asta. Nu sunt vreun guru al gătitului, dar mă descurc destul de bine. Cu toate acestea biscuiții aceștia au fost un eșec de fiecare data. Asta a fost ultima incercare. Îmi ies rețete foarte complicate, dar asta este blestemata.
    Acum au ieșit foarte sfărâmicioși de nici nu-i pot ridica din tava. Și unsuroși ca naiba. Efectiv aluneca dintre degete. Nu mi-au ieșit straturi, ci multe multe fărâmituri într-o formă drăguță. Am insistat de atâtea ori pentru că știam că de 2 ori am greșit ba cu una , ba cu alta, dar de data aceasta totul ca la carte.
    Eu mă dau bătută.
    Mulțumesc mult pentru idei oricum. In rest site-ul mă ajută foarte mult zi de zi.

    1. Pfff…imi pare rau sa aud asta. La noi chiar se numara printre preferati, niciodata nu mi s-a intamplat sa imi iasa asa de faramiciosi, chiar nu imi dau seama unde este buba. Sa ii fi facut prea subtiri si lasat prea mult? Dar nici nu iti mai zic, ca sa nu te mai enervezi cu ei, lasa-i in plata Domnului :))))). Inteleg in mare ce zici cu ei, si eu gatesc des si majoritatea chestiilor ies, eh, dar niciodata nu imi ies bune vinetele, orice as face, cand fac salata sau asa, nu ies deloc cum trebuie, desi respect retete. Si m-am cam lasat pagubasa cu ele.
      Mno, una peste alta imi pare ca nu ies, dar puteti trai linistiti si fara ei oricum. Cine stie unde este buba. Te pup si merci frumos de feedback!

  7. Helio! mie mi or iesit… cred:). sunt antitalent dar or crescut, faramiciosi dar nu stiu exact cum ar trebui sa fie.A mincat si Prislea si eu.. vreo 3 cu susan. Desi se ineca de la ei deschidea gura ca un porumbel, semn ca mai vrea. Are aproape 9 luni.Cei cu dovleac nu mi or prea iesit estetic dar i o mincat si pe aia. El nefiind mincacios. In schimb nicicum nu vrea budinci, omlete. F faine retele, multumim de idei. Cum suntem fani constat, continuam cu restul biscuitor. pupici. felicitari pt site si pt ca l ai reluat.

    1. Draguta, crescuti e ok sa fie si cu straturi asa, sa se vada straturile, sunt nitel faramiciosi. Daca i-au placut bebelinului, esti maxim de talent! Mai da-i timp cu budincile si omletele, poate nu il incanta textura. i-or da si ceva dintisori si prefera sa rontatie la chestii.
      Pupicei si multumesc ca ma urmaresti!

  8. Sunt excelenti! Am modificat putin reteta, am pus ceva mai multa faina si mai putin unt (aveam o branzica foarte grasa si cremoasa), si am introdus in aluat rozmarin si busuioc uscat. Data viitoare fac de cel putin 2 ori mai multi!
    Apropos de vinete, am avut mult timp aceeasi problema ca si tine, pana am descoperit o reteta simpla si eficienta. Tai vinetele in jumatate pe lung, le crestezi toata suprafata in doua directii, incat sa se formeze romburi, le stropesti cu ulei de masline in cantitate destul de generoasa si le dai la cuptor. Daca apoi maruntesti pulpa si o amesteci cu niste ceapa tocata si sare, obtii o salata super. Mai sunt si alte variante de servire, urmareste-l pe Razvan Exarhu, de la el m-am inspirat.
    Multumesc pentru site si retete!

    1. Mmmm..ce recomandare suuper, data viitoare musai pun si eu ceva condimente. IMi plac mult si mie, deci Termi are concurenta serioasa cu ei :).
      Saru’mana mult si pentru pontul cu vintetele, la vara cu siguranta o sa incerc, mai ales ca nu pare deloc complicat. Saru’mana mult! PUpicei!

  9. Eu am reusit sa fac varianta sah a biscuitilor 100.
    Am impartit aluatul biscuitilor 100 in 2 parti.Una a ramas simpla si in una am pus o lingurita de carob.Ulterior am tinut la frigider aluatul 1 ora.Dupa aceea am intins cele 2 aluaturi in doua foi,fiecare avand cu o grosime de 1 cm.Am taiat foile in fasii de 1 cm latime(sau macar am incercat😂)si am alternat cate trei fasii( negru,alb negru),stratul de deasupra a fost alb,negru,alb.Am lipit straturile ungand fiecare strat cu ou amestecat cu lapte .Fiecare biscuit e format din 3 straturi pe care le imbracati la final in o fasie lata si subtire de aluat cat sa inveleasca batonul rezultat din fasii si bagati la congelator pt o ora cel putin.Scoateti de la congelator batoanele si taiati felii de cate un 1 cm,fiecare felie reprezinta un biscuit.Coaceti la 180 gr pana se rumenesc.

    1. Cred ca i-am vazut undeva, dar am zis ca e prea complicat pentru talentul meu artistic :)))). Poate voi incerca intr-o zi in care ma simt increzatoare in el :)). Multumim mult ca ai share-uit tehnica asta cu noi.

  10. Tocmai am pregătit ingredientele și am constatat ca nu am folie alimentara in casa! :))) doar de aluminiu.. O fi buna și aia? Vreau sa las aluatul în frigider pana mâine dimineață. Ce sa fac..? :))

    1. Draga mea, iarta-ma ca raspund atat de tarziu. Am fost cu Termi in spital, acum incercam sa revenim si noi la normal cat de cat. Folia de aluminiu nu prea este ok, cu atat mai mult pentru copii, nu o recomand. Sa il fi pus intr-o punguta ceva mai bine. pup!

      1. Stai liniștita, l.am pus în punguța pana la urma 🙂
        Îmi pare rău să aud vesti rele… Sper ca sunteți cât de cât bine acum și nu a fost ceva grav.. 🙁 Va pupam și noi! Sănătate multa!

  11. Buna,

    Am tinut aluatul in frigider peste noapte. Dimineata, cand am incercat sa il intind tare tun. Nu pot sa il intind. Unde am gresit?

    1. Da, da este foarte bine, nu ai gresit. S-a inarit untul. IMediat ce incepi sa modelezi un pic alautul incepe sa se topeasca si se lucreaza mai usor. Dar ideea este sa nu se topeasca foarte mult astfel incat sa se topeasca la cuptor marea partea si sa creasc asa frumos ca un foietaj. Da-i bine cu facaletul peste el si ai sa vezi ca se modeleaza din ce in ce mai usor. Pupici!

  12. am facut si eu pt bebe 8 luni fara dinti. i-am facut rulou inca de cu seara iar dimineata le-am taiat felii. nu mi-au crescut foi foi, cred ca i-am taiat cam subtiri, data viitoare ii tai mai grosi. bebe a mancat binisor mai ales ca e racita si nu a vrut sa manance nimic altceva. mersi

    1. I-ai pus tari, tari in tava? Sa ii lasi nitelus mai moi data viitoare, dar nu foarte mult. Asa am observat ca imi cresc mai frumos. Pupici! Si multa sanatate!

  13. Acum ma apuc de ei si las biluta sa doarma in frigider peste noapte, ca maine dimineata sa o pot prelucra in liniste (oare!?).
    Revin cu rezultatele!

    1. Draga mea, au iesit fenomenali! Fragezi, straturi straturi!
      Am avut emotii ca mi se va topi untul in tava, cum a mai povestit o mamica mai sus, dar apoi dupa ce au stat vreo 10 min in cuptor am observat ceva: biscuitii pusi in tava ultimii, cand untul din aluat era deci mai moale si mai prelucrat, nu s-au “topit”, pe cand cei pusi in tava primii cand aluatul era inca “semi-beton” au avut problema asta cu untul scurs din ei, dar si aceia si-au revenit bine dupa 15 min de stat in cuptor. Deci poate e ok uneori sa nu fie chiar asa de tare untul (!?)…cine stie?
      Te pup, data viitoare facem Biscuitii 200 sau 300, ca sa ne saturam si noi parintii pe langa gogosica noastra 🙂

      1. Sa stii ca si eu am observat asta. Bine, nu trebuie sa fie suuper moi si lipiciosi, undeva intre sa zic :)). Ma bucur ca v-au placut! Si eu fac cantitate maareeee, si ajung sa ii mananc si portia ei de pofta :))). Desi si ei ii plac, dar zic nah…cati biscuiti sa pape? :))) daca era vorba de broccoli nu eram asa, evident.

  14. Buna dimineata, tocmai i-am scos din cuptor! Au iesit foarte buni! Am folosit faina integrala si mascarpone si au iesit!! Fragezi si in straturi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *