Biscuiti parfumati

Rasfatul pentru adulti din vinerea aceasta este unul cu miros de citrice. Daca profitati de weekendul prelungit si plecati pe undeva, ce poate fi mai frumos decat niste biscuiti home made megaaa deliciosi si parfumati de rontait pe drum? Sunt cam cei mai buni biscuiti pe care i-am facut eu pana la aceasta frumoasa varsta de doar 29 de ani :))). Cross my heart and hope to die! Singurul defect este faptul ca sunt strict pentru adulti, au zahar deci a big no pentru bebei. Nu ma mai lungesc cu vorba, va zic doar sa ii incercati si nu veti regreta. Eu de cand i-am descoperit ii fac frecvent, aoleu, numai cand vorbesc mi se face pofta de ei. Imi si plac dulciurile, ce sa fac? Am si eu o placere vinovata, zaharul :))).

Ingrediente:

300g faina

200 g unt

1 ou

2 plicuri de zahar vanilat

100g zahar pudra

Coaja rasa de la o portocala babana sau de la 2-3 mai mici ( sau de la lamaie, cum va place)

biscuiti parfumati, biscuiti moi, retete de biscuiti

1. Am pus intr-un bol incapator toate ingredientele: faina, untul, oul, zaharul vanilat, zaharul pudra si coaja de portocala si am amestecat bine aluatul. Eu l-am amestecat cu manutele, dar o puteti face si cu mixerul.

2. Am format o bila ce este moale si usor lipicioasa.

biscuiti parfumati, biscuiti moi, retete de biscuiti

3. Am invelit bila in folie alimentara si am lasat-o minim o ora la frigider.

4. Cu vreo 20 de minute inainte sa scot aluatul de la frigider am pornit cuptorul la foc mediu.

5. Apoi am intins aluatul intr-o foaie potrivita ca si grosime, am decupat forme si le-am pus in tava pe hartia de copt.

biscuiti parfumati, biscuiti moi, retete de biscuiti

6. Le-am lasat cam 15 minute la foc mediu pana s-au rumenit usor pe margini.

biscuiti parfumati, biscuiti moi, retete de biscuiti

Sunt mega gustosi. Ar trebui sa iasa si foarte fragezi, eu uneori ii mai uit in cuptor dar tot ies ok. I-am tinut intr-o cutie inchisa cam 3 zile la temperatura camerei.

biscuiti parfumati, biscuiti moi, retete de biscuiti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *