Mamaliguta cu branza

Continuam cu seria retetelor simple. Multe dintre voi cu siguranta stiu sa faca celebra mamaliguta, dar poate mai este o mamica, doua ce abia acum tatoneaza terenul cu bucataria si poate le-ar prinde bine o asa reteta banala. Noi suntem fani mamliguta cu branza si smantana, mancam o data pe saptamana, asa ca facem mamaliguta pentru toata familia si apoi noi adultii ne adugam un pic de sare daca este cazul. Imi place ca atunci cand se raceste, se intareste si Gandacelul Terminator o papa foarte bine cu manuta. Bine, acum am evoluat la furculita, dar iese si mai mare haosul :). Eu mereu folosesc malai normal, nu din-acela cu fierbere rapida, asa ca sa va astepati sa o fierbeti cam 20 de minute.

Din cantiatea de mai jos, va iesi o mamaliga mica, din care eu ii dau si a doua zi Gandacelului la micul dejun.

Ingrediente:

400 ml apa

80g malai ( iese o mamaliguta mai moale pentru a o amesteca usor cu iaurtul si branza)

80g iaurt gras (sau smantana daca bebelusii au peste 1 an)

100g branzica de casa

Jumatate de lingura de unt

Optional: fulgi de drojdie inactiva pe deasupra

mamaliga, retete cu mamaliga pentru copii, mamaliga cu branza pentru copii

1. Am pus apa la fiert iar cand a dat in clocot am turnat malaiul in ploaie amestecand continuu cu telul.

2. Am lasat-o sa fiarba cam 20 de minute la foc mic, amestecand din cand in cand.

mamaliga, retete cu mamaliga pentru copii, mamaliga cu branza pentru copii

3. Dupa ce am oprit focul, am adaugat untul si am omogenizat.

mamaliga, retete cu mamaliga pentru copii, mamaliga cu branza pentru copii

4. Separat intr-un bol am amestecat iaurtul sau smantana cu branzica bine de tot.

mamaliga, retete cu mamaliga pentru copii, mamaliga cu branza pentru copii

5. Am turnat apoi mamaliguta peste amestecul de branza si am omogenizat.

mamaliga, retete cu mamaliga pentru copii, mamaliga cu branza pentru copii

Merge foarte bine servita cu niste fulgi de drojdie inactiva pe deasupra.

mamaliga, retete cu mamaliga pentru copii, mamaliga cu branza pentru copii

Acum daca bebeii sunt mici si papa cu lingurita, ii serviti voi frumos. Dar daca sunt obisnuiti sa pape singuri cu manuta, va sugerez sa turnati in forme de biscuiti si sa lasati un pic la racit si astfel pot mana singuri cu manuta fara probleme. Se intareste si devine ca o budincuta asa si se papa tare usor. Sau daca nu vreti sa va mai chinuiti cu formele, faceti bilute de mamaliguta si gata :).

 

4 Replies to “Mamaliguta cu branza”

    1. Fulgii sunt folositi aici pentru a accentua gustul mancarii. Ei mai sunt numiti si parmezanul vegetarienilor. Ii folosesc mereu atunci cand folosesc parmezan pentru noi. De asemenea, leaga bine si chiftelutele.
      Pupici

  1. De cate ori pe saptamana folositi fuligii de drojdie? E ok sa-i folosim?? Eu cand i-am cumparat farmacistele au cam strambat din nas cand au auzit ca ii dai bebelusului de 8 luni si sunt cam nedumerita desi cunosc beneficiile .( ele mi-au zis ca pot face o cura dar nu sa ii folosesc incontinu)

    1. Draguta, nu am gasit niciun studiu care ar spune ca sunt “cah”. Este o buna sursa de proteina, si este folosit cu precadare de vegetarieni pe post de parmezan. Ca orice alt aliment, trebuie consumat cu masura deoarece in exces poate produce alergii la produs sau probleme digestive. Eu nu i-l dau zilnic si nici la fiecare masa, cam o data sau de doua ori pe saptamana, cate o lingurita maxim.
      Pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *