Briose cu branza si porumb

In spiritul primaverii (pe care o rugam sa revina), rasfatul de weekend pentru adulti propun sa fie niste briosele rapide in forma de sarbatoare. Merg perfect la micul dejun luat pe fuga inainte de a merge la serviciu sau alergand prin casa dupa pitic. Sunt foarte usor de facut de unde si succesul garantat :). Amestecam in 2 etape ingredientele intr-un bol si gata, avem niste briosele delicioase. Sa trecem la treaba ca doar urmeaza weekendul si nu avem timp de pierdut.

Reteta aceasta am luat-o de aici.

Ingrediente:

200g faina

200g branza telemea

O lingura praf de copt ( merge si o lingurita)

100ml lapte

100g smantana

2 oua

50g unt topit si racit

O conserva de porumb

Putina sare ( daca branza e sarata, o puteti exclude)

Putina boia dulce sau iute dupa preferinta pentru ornat

Merge bine daca aveti si o legatura de patrunjel sau coriandru.

briose cu branza, briose aperitiv, briose sarate, briose cu branza si porumb

1. Prima data am dat drumul la cuptor pentru a se incalzi la foc mediu, 180 de grade.

2. Apoi am pus intr-un bol faina, branza rasa, praful de copt si sarea (daca este cazul) si am amestecat totul.

briose cu branza, briose aperitiv, briose sarate, briose cu branza si porumb

3. Am adaugat apoi laptele, smantana, ouale si untul topit si am omogenizat totul foarte bine.

briose cu branza, briose aperitiv, briose sarate, briose cu branza si porumb

4. Apoi am adaugat porumbul. Daca aveti si ceva verdeata acum e momentul sa o adaugati si pe aceasta.

briose cu branza, briose aperitiv, briose sarate, briose cu branza si porumb

5. Am omogenizat totul si am pus aluatul in forme de briose. Pe deasupra am presarat boiaua, dulce sau iute dupa preferinta.

briose cu branza, briose aperitiv, briose sarate, briose cu branza si porumb

6. Am dat tava in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 35 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

briose cu branza, briose aperitiv, briose sarate, briose cu branza si porumb

Si forma finala cu susu’n jos!

briose cu branza, briose aperitiv, briose sarate, briose cu branza si porumb

Sa aveti pofta!

 

8 Replies to “Briose cu branza si porumb”

  1. Buna! Abia acum am aflat intamplator de acest site si ma bucur mult. Am o intrebare referitor la porumbul congelat…ii pot da bebelusului de 6 luni si 3 saptamani? Imi puteti spune cum as putea sa il dau,in combinatie cu ce fruct sau leguma merge? Multumesc si va doresc o seara frumoasa!

    1. Buna! Da, porumb congelat ce are la ingrediente doar porbumb dulce este ok, sigur. Il poti combina cu rosii, avocado, cu branza. La noi e mai mare si il papa asa simplu sau il mai pun pe pizza, ca si topping. Mai merge si in combinatie cu naut. Il poti incerca in mai multe variante si vezi care ii place mai mult. Pupici!

  2. draga mea, am facut aceste briose cu branza dulce (facuta de mine) si fara sare pt junior. in momentul in care am amestecat branza cu faina a iesit un amalgam extrem de cleios si greu de omogenizat. eu banuiesc ca a fost din cauza faptului ca branza de casa e mai “zemoasa”. tu ce zici? am luptat din greu sa il omogenizez.
    la final briosele au iesit gustoase dar nu pufoase; erau destul de “indesate”, usor “cauciucate”. scuza terminologia, incerc sa fiu sugestiva :-). cum ies cu telemea? pufoase? telemeaua este veche, adica foarte uscata?
    faza cea mai haioasa a fost ca n-am facut o adunare a cantitatilor componentelor, m-a luat prin surprindere, vorba politicienilor, si am obtinut 101 briose cu care am hranit toata delta :-))))
    sa nu-ti faci vreo grija, le-am mancat pana la ultima doar ca as vrea sa ma lamuresti cu aceste doua detalii (consistenta branza si pufoase/indesate) ca sa stiu daca le mai incerc in varianta cu branza dulce. acum n-am avut nici cantar la dispozitie dar imi facusem niste masuri de acasa. te pup si-ti multumesc!

    1. Draguta mea, hai ca pe astea nu le-am mai facut de ceva timp, dar inainte chiar le faceam des, ne placeau tare, tare mult. Nu am avut niciodata probleme cu ele, dar respectam mereu reteta intocmai. Branza lua sotul telemea de la sibieni, ai vazut ca in poza e rasa si e tare asa, nu zemoasa. Chiar imi pare rau ca ai avut probleme cu ele, chiar la noi ieseau ok, nu imi amintesc sa fie indesate. Sotul tin minte ca baga la greu :))). bine ca mi-ai adus aminte de ele, sa le fac si eu pentru dimineata, saptamana asta ca si asa nu mai stiam ce sa incropesc. te pup si inca o data imi pare rau ca nu au fost ok. pup!

      1. Ba sa nu ti para rau! Ti am spus ca le am mancat pe toate. Dar doream sa stiu cum ies cu telemea. Da, am vazut in poza ca era rasa, de aici banuiala ca era telemea “veche”. Daca nu s mega gospodina nu m am gandit ca branza dulce, umeda, mi ar putea crea probleme. Acum.stiu ;-))
        Gata, le scot de pe lista piticului si le las doar pe lista noastra. Sau le incerc cu branza de vaci din comert ca e mult mai uscata. Iti multumesc pt lamuriri! Va pup!

  3. Pfuuu am uitat sa pun smântână… Sunt la cuptor, revin cu feedback în 20 minute. Mi se părea mie cam tare compoziția :))

    1. ha haa :))), tuturor ni se intampla :)). Eu am facut o prajitura pentru noi adultii acum ceva timp si am uitat sa pun zaharul :)))). pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.