Unde sa pastram fructele si legumele pentru un gust mai bun?

Recunosc solemn cu mana pe inima ca pana la inceperea diversificarii Gandacelului Terminator nu mancam fructe zilinic si nu aveam stocuri peste stocuri. Dar de cand cu aventura asta in viata noastra, ne aprovizionam ca furnicile cu fructe si legume proaspete.  Asa se face ca atunci cand am vazut un clip pe internet de cum e mai bine sa pastram anumite fructe si legume mi s-a aprins un beculet si am inceput sa fac mai multe cercetari in aceasta privinta. Rezumatul il scriu mai jos, nu luati litera de lege ce am scris, dar eu am considerat util. Spre exemplu eu tineam mereu lamaile numai in frigider, nu ma intrebati de ce :))), dar e ok sa le tinem si la temperatura camerei. Pe majoritatea sigur stiti unde sa le pastrati, dar poate aflati si ceva nou ca mine cu lamaile :))).

Buuun, pai sa incepem atunci!

Fructele de mai jos odata culese continua sa se coaca. Daca le bagam la frigider inainte de a fi coapte, ele isi vor pierde din savoare si vor capata o consistenta mai ciudata. Este bine sa pastram urmatoarele fructe la temperatura camerei pana cand sunt perfect coapte sau moi si apoi sa le bagam la frigider:

  • Avocado
  • Kiwi
  • Piersicile
  • Nectarinele
  • Perele
  • Prunele
  • Pepenele galben
  • Penenele rosu
  • Mango
  • Caisele

Fructele de mai jos, odata culese nu continua sa se mai coaca. Prin urmare, le vom baga direct la frigider indata ce le-am cumparat. Daca continuam sa le lasam la temperatura camerei se vor strica mai repede.

  • Capsunile
  • Ciresele
  • Strugurii
  • Murele
  • Afinele
  • Coacazele
  • Zmeura
  • Smochinele

Fructele de mai jos odata culese nu vor continua sa se mai coaca. Vor rezista mai mult daca le bagati la frigider. Dar daca vreti sa aveti un bol atragator cu fructe :)) sau nu aveti loc in frigider este ok sa le tineti si la temperatura camerei. Rezista si afara fara probleme, dar nu atat de mult ca si la frigider. Personal, prefer sa cumpar mai des fructe proaspete si le tin mereu la temperatura camerei pentru ca le mancam rapid.

  • Merele
  • Bananele
  • Grapfruit
  • Lamaile
  • Mandarinele
  • Ananasul
  • Portocalele
  • Papaya
  • Clementinele

Pun mai jos un tabel ce cuprinde si legumele. Il puteti salva pentru a-l urmari mai usor:

Nu trebuie sa le spalati inainte de a le pune la pastrare. Cel mai indicat este sa le spalati bine inainte de a le manca. Sub jet de apa, da? In niciun caz lasate la inmuiat sau mai stiu eu.

 

Ca si sursa, m-am inspirat de aici: http://ucce.ucdavis.edu/files/datastore/234-1920.pdf

 

4 Replies to “Unde sa pastram fructele si legumele pentru un gust mai bun?”

  1. Felicitari pentru site! Informatiile oferite sunt un real ajutor pentru orice mamica. 😚

  2. Excelent site !! Felicitări pentru munca depusa și interesul dat !! Dacă se poate îmi poți spune cum te pot găsii pe Facebook ?! Seară bună !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *