Biscuiti cu cartof dulce

Gustarica de azi din doar 3 ingrediente, ca doar e luni :), merge perfect de luat in parc. Acum ca s-a incalzit si petrecem mai mult timp cu piticii pe afara trebuie sa ne gandim si la un pachetel de acasa. Pe langa minunatele fructe, e bine sa avem la indemana si ceva mai consistent in caz ca foamea este mare. Nimic mai bun decat niste biscuitei rapizi facuti in casa, textura e moale, miros bine,  succes garantat :). Gata cu vorba si hai sa Biscuim!

Ingrediente:

150g cartof dulce

150g faina (alba tip 650 sau integrala)

70 g unt ( la temperatura camerei, musai)

Optional puteti pune si putina scortisoara.

retete cu cartof dulce pentru copii, biscuiti pentru copii, retete pentru copii

1. Pentru inceput am scos untul din frigider.

2. Am curatat cartoful si l-am pus la fiert. In maxim jumatate de ora este gata, timp in care numai bine se inmoaie si untul.

3. Am pasat bine cartoful pana a devenit piure si am adaugat faina. Am incorporat totul cu furculita pana am obtinut rezultatul din imagine:

retete cu cartof dulce pentru copii, biscuiti pentru copii, retete pentru copii

4. Am adaugat apoi untul si am format o bila moale si nelipicioasa de aluat.

retete cu cartof dulce pentru copii, biscuiti pentru copii, retete pentru copii

5. Daca e prea lipicioasa, pudrati bine suprafata de lucru cu faina, cat si sucitorul. Am intins foaia un pic grosuta, am decupat formele si am dat totul la cuptor pentru aproximativ 20 de minute pana prind o usoara crusta.

retete cu cartof dulce pentru copii, biscuiti pentru copii, retete pentru copii

retete cu cartof dulce pentru copii, biscuiti pentru copii, retete pentru copii

Spor la rontatit!

16 Replies to “Biscuiti cu cartof dulce”

  1. Reteta se poate face fara lactate, adică untul poate fi înlocuit cu alt ingredient? Mă gândesc la ulei de cocos, poate?

    1. In timp ce ii faceam ma gandisem si eu la asta. Dar sincer nu am incercat. Pana acum am folosit uleiul de cocos numai in briose pe post de unt si au iesit ok. In biscuiti eu puneam de regula o lingura pentru gust. Imi pare rau ca nu te pot ajuta, dar cu prima ocazie promit sa incerc si sa revin cu feedback!

  2. How about untură de porc…
    Eu când nu am unt folosesc mereu si ies mai pufosi.
    Cam 70 g untura daca reteta ar fi conținut 100 g unt
    In cazul Biscuiții de fata as pune 30-40 g…in functie de cum iese textura

    1. Nu am incercat pana acum untura de porc la niciun preperat. Chiar sunt curioasa cum se comporta. Ai folosit in biscuiti normali si au fost ok zici? Sa stii ca ies destul de moi si cu unt. Daca incerci sa ne spui cum au iesit, te rog, m-ai facut curioasa. Eu chiar pana acum nu am folosit deloc, deloc untura de porc, nici macar pentru noi adultii si chiar nu ma pot pronunta. Pupici

      1. Buna
        am folosit da…la clasica reteta de 100/100/100 adica 100g unt ( inlocuit in cazul asta cu 70 g untura ) , 100 faina si 100 branza casa/cas/ricotta etc..dupa plac
        Cresc mult mai mari si da ies mai pufosi…in straturi…

        1. Da,da ii stiu, urmeaza sa ii pun si aici pe site. Atunci sigur ar trebui sa mearga si in cazul acestora. Ia sa cumpar si eu sa incerc. Pana atunci te rog spune-mi daca i-ai testat pe acestia cu ea.

    1. Nu cred ca mai ies la fel de buni. Ori sa il combini, ori sa pui morcov ma gandeam acum sau dovleac. Ca ei au un gust dulceag asa si cu cartoful simplu nu o sa iasa asa.

  3. Bună seara! La ce temperatura stau în cuptor? Suna f bine reteta, în seara asta experimentam. Mulțumim!

  4. Hello, Biscuim! Baiatul meu adora acesti biscuiti!!
    As dori sa stiu, cartoful trebuie sa fie rece inainte de a pune faina?
    Avand unt, ii tinem la frigider (daca mai raman!!!) pt o zi sau doua, sau nu este cazul?
    Multumesc! Tare bine imi prind retetele tale, draga Biscuim! 😚

    1. Ma bucur mult ca ii plac, si la noi sunt devorati maxim acestia, bine, mai toti biscuitii ca Termi e fana carbohidrati. Desi nu i-am mai facut de ceva timp stiu ca inainte luam mai des cartof dulce si i-am facut in repetate randuri. Am incercat si cu el rece si cu el cald, in functie de ce timp aveam sa ii duc atunci cu totul pana la capat. Si au iesit ok de fiecare data. Cand e cald, tide sa se topeasca untul mai repede si aluatul va deveni nitelus mai moale, deci daca ai timp, lasa-l nitel la racit ca sa lucrezi mai usor aluatul.
      In legatura cu depozitarea, eu daca am o temparatura ok in bucatarie si nu e mega cald, nu ii tin in frigider. Mereu in cutie pe masa din bucatarie. Si pe acestia, si pe cei 100. Doar ce are ou tind sa pun mereu la frigider.
      Oricand mai ai nelamuriri, sunt aici si daca stiu te ajut cu drag! Ma bucur mult ca imi scrii si ca te ajuta ideile de aici.
      Pupicei multi!

  5. Te am intrebat pt ca am facut alaltaieri si nu stiu daca pur si simplu a fost cartoful naravas sau a fost putin cald, dar cartoful statea intr o parte si faina in cealalta 😉 Nu se lipeau unul de altul sa i bati! Era extrem de cleios aluatul si numai “noduri noduri”. L am adus in stare normala dupa ce am pus untul dar am muncit mult la el si am zis sa te intreb. Cred ca a fost cartoful zurbagiu pt ca era f putin cald. In fine, totul a fost ok la final.
    Multumesc foarte mult pentru tot! Pup!

    1. Chiar nu retin sa se fi intamplat asta, imi pare rau ca te-ai chinuit. Daca ai robot de bucatarie, data viitoare pune-le acolo ca sa nu iti mai dea de furca. Pupi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *