Briose cu banane si fulgi de ovaz

Lunea iara a venit, oare cu ce am gresit :))? Azi pe langa rime am in program si reteta rapida din doar 3 ingrediente. Briosele cu banane si fulgi de ovaz, merg perfect ca si gustarica sau servite la micul dejun sau cina printre alte bunatati. Daca nu ati cumparat pana acum fulgi de ovaz, eu zic sa ii treceti pe lista la urmatoarea sesiune de cumparaturi. Sunt printre cele mai sanatoase cereale fiind o buna sursa de carbohidrati, vitamine, minerale si proteine. Au mai mult fier si grasimi decat majoritatea cerealelor. Se pot oferi inca de la inceputul diversificarii. Eu le facusem in ideea de a i le da ca si gustarica dupa-masa si ma bucuram ca imi raman si pentru micul dejun cateva. Dar soc si groaza a mancat tot la gustarica, de fapt nu mancat, devorat :)). Nu a mai ramas nimic din tava pe care am facut-o. Gandacel Terminator Mancacios! Si-acum sa Biscuim repede reteta si sa ne bucuram de bebei mancaciosi!

Ingrediente:

30g fulgi de ovaz

100ml lapte gras

2 banane coapte

In functie de ce mai aveti prin casa le puteti da un gust si mai bun adaugand: putina nuca macinata, putin carob, o lingura de ulei de cocos sau un praf de scortisoara.

diversificare, retete pentru copii, briose pentru copii, retete sanatoase pentru copii, briose cu fulgi de ovaz

1. Am pus la fiert laptele (sau apa), cand a dat in foc l-am turnat peste fulgii de ovaz si am lasat totul acoperit pentru 10 -15 minute. In acest fel absorb un pic din lapte si se mai inmoaie.

2. Intre timp am pisat banana intr-un bol.

3. Dupa cele 10 minute am turnat laptele cu fulgii de ovaz peste banana si am incorporat totul.

diversificare, retete pentru copii, briose pentru copii, retete sanatoase pentru copii, briose cu fulgi de ovaz

diversificare, retete pentru copii, briose pentru copii, retete sanatoase pentru copii, briose cu fulgi de ovaz

4. Amestecul este lichid, dar nu va faceti griji, vor iesi niste briosele simpatice. Daca vreti sa adaugati si cateva dintre ingredientele extra mentionante mai sus, acum este momentul.

5. Daca nu, turnam amestecul in forme de briose si le dam la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 – 35 de minute. Eu prefer sa pun formele de briose intr-o tava sa imi fie mai usor sa le scot din cuptor. Nu e musai, dar eu la cat sunt de neindemanatica, sa mai scot 6 forme de briose pe rand fierbiti din cuptor imi trebuie :)).

diversificare, retete pentru copii, briose pentru copii, retete sanatoase pentru copii, briose cu fulgi de ovaz

6. Sunt gata atunci cand  prind o usoara crusta deasupra, se inchid la culoare si se desprind putin de marginile formei.

diversificare, retete pentru copii, briose pentru copii, retete sanatoase pentru copii, briose cu fulgi de ovaz

Ca si textura sunt foarte moi si umede, asta de la banana, dar nu inseamna ca nu sunt facute.

Tips:

♥ Daca nu folositi forme de silicon, sa le ungeti cu un pic de ulei sau unt inainte de a turna aluatul.

♥ Lasati-le un pic la racit, 5-10 minute si dupa incercati sa le scoateti din forma.

♥ Pot fi date fara probleme si a 2-a zi, eu de obicei le tin la temperatura camerei intr-o caserola.

15 Replies to “Briose cu banane si fulgi de ovaz”

    1. Daca vrei sa le faci pentru bebe, nu sunt indicate taratele de ovaz pana la varsta de 5 ani. Au foarte multe fibre si le irita stomacelul inca sensibil.
      Daca vrei sa le faci pentru tine, poti sa incerci, ma gandesc ca nu au de ce sa nu iasa. Dar musai sa ii lasi un pic la hidratat inainte in lapte cald.

  1. Am incercat si noi din retete si suntem fff multumiti…mai ales bb
    Eu insa am mereu o problema…cat inseamna 30 g de fulgi si alte asemenea?? 🙂 cantar nu avem sa cantarim…asa ca lingura e sfanta! Multumim pt inspiratie!

    1. Hey, scuze pentru raspunsul intarziat, nu am reusit sa mai intru zilele astea pe aici. Ma bucur mult ca ati incercat din retete si mai ales ca va plac. In ceea ce priveste cantitatea, masor maine si revin cu raspunsul. Imi vin acum in minte fulgii, faina…poate si uleiul? Daca mai ai nevoie si de altceva, sa imi spui si revin cu masuratorile aferente. Pupici!

  2. Draguta, am revenit :). Dupa masuratorile mele a reiesit asa:
    10g o lingura plina cu fulgi de ovaz
    15g o lingura cu varf de faina
    10g o lingura rasa de faina
    5ml o lingura de ulei

    Daca te mai pot ajuta si cu altceva te rog sa imi spui.
    Pupici

    1. Ba da, poti sa macini fulgii si sa folosesti asa faina pentru a fi mai fine briosele. Eu zic ca merge. Daca incerci, sa ne spui si noua cum a iesit. Pupici

  3. Buna!Merg facute si cu alte fructe?(in loc de banane ma gandeam la un piure de piersici/nectarine sau alte fructe)

    Multumesc,
    Adriana

    1. Sincer, nu am incercat. Banana leaga bine compozitia, de aceea am folosit-o. Ma gandesc ca ar merge avocado sau poate dovleac placintar, si ele mai leaga ok compozitiile in locul oului. Incearca cu piersici si nectarine si ma gandesc sa pui si un ou sa inchege cumva mai bine totul. O sa incerc si eu cat de curand si cu alte fructe si revin cu feedback daca nu incerci tu intre timp. Pupici

    1. Draguta, am folosit fulgii de orz doar facuti cu lapte. Mi s-au parut ca fierb nitel mai greu, eu zic ca merge si cu ei doar sa ii tii putin mai mult la inmuiat cu apa sau lapte fierbinte. Pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *