TOP 5 INLOCUITORI PENTRU OU

Pentru duminica asta am pregatit ceva util, foarte util :). Cel putin eu, pana sa incep diversificarea Terminatoarei, nu imi pusesem problema cu ce sa inlocuiesc oul in preparatele la cuptor. Desi conform ultimelor studii nu exista limita la oua, dovedindu-se ca acestea contin colesterol bun, nu rau cum se credea, e bine ca sa nu exageram cu ele si sa le oferim piticilor un meniu diversificat. Daca sa zicem ca ii fac la micul dejun niste briose Gandacelului si le papa si pe toate, adica 1 ou, parca nu as vrea sa ii dau si la cina sau gustare tot ceva cu ou. Sau daca ii ofer omleta care e preferata ei si clar o devoreaza, sigur nu mai pupa vreun ou in acea zi. Asa ca de aici a pornit intrebarea, dar eu cum mai desfasor una dintre activitatile mele preferate si anume bake-uitul, fara sa pun ceva oua in preparate? Cu ce merg ele inlocuite astfel incat sa iasa ceva bun si sa le oferim micutilor un meniu variat? Si iata ca, facand un studiu amanuntit si testand bineinteles in nenumarate preparate, am adunat mai jos cei mai OK inlocuitori ai oului in preparatele la cuptor si nu numai.

  1. O jumatate de banana = 1 ou

O jumatate de banana pasata inlocuieste cu succes un ou avand rolul de a lega aluatul. E bine sa nu folositi una foarte coapta, pentru ca preparatul va capata un gust intens de banana. De asemenea, banana se preteaza cam cel mai bine in clatite pentru a inlocui oul.

  1. 85 g Avocado = 1 ou

In cazul in care nu aveti banane la indemana, puteti folosi cu succes si avocado pasat pentru a inlocui oul, se procedeaza exact ca in cazul bananei. Merge foarte bine in preparatele cu carob pentru a masca culoarea verde a acestuia. Avocado leaga si el foarte bine preparatele.

  1. 85g Piure de mar = 1 ou

Ca sa obtinem piureul de mar, decojim merele si fie le fierbem, fie le punem la abur pana se inmoaie. Apoi fie le blenduim, fie le pasam cu furculita si gata! Asta-i tot :). Il putem folosim cu succes ca si inlocuitor pentru ou.

  1. 85g Piure de dovleac = 1 ou

La fel ca si la mar, aburim sau fierbem dovleacul, il pasam sau blenduim si il folosim in locului oului. Merge perfect si el pentru a lega amestecul plus ca da o aroma foarte placuta, putand fi folosit foarte bine in clatite, banana bread sau paine.

Prin folosirea metodelor de mai sus, preparatele vor iesi un pic mai dense si mai umede.

  1. O lingura de seminte de chia = 1 ou

Semintele de chia se hidrateaza 15 minute. La o lingura de seminte se pun 10 linguri de apa. Dupa cele 15 minute lichidul capata consistenta unui albus de ou devenind gelations . Daca vi se pare ca e totusi prea apos, data viitoare puteti pune 7-8 linguri de apa. Atentie insa ca semintele de chia se consuma cu moderatie avand foarte multe fibre. Pentru copii, limita este de jumatate de lingurita o data si nu mai des de doua ori pe saptamana. Eu folosesc cu succes mereu semintele de chia pentru a lega chiftelutele. Va dau link-ul catre reteta de chiftelute cu broccoli, conopida si curcan ca sa vedeti cat de usor se folosesc.

Chiftelute cu broccoli, conopida si carne de curcan

Ce am enumerat mai sus sunt cele mai ok din punctul meu de vedere. Ar mai fi cateva, dar nu imi par deloc la indemana si nici nu le-am incercat. Sper din suflet sa va foloseasca informatia si sa o folositi cu placere la bake-uit!

Mi-am pus talentul (care talent??? ) la treaba si am incercat sa incropesc un mic rezumat al celor de mai sus intr-o poza pentru a va fi usor sa o salvati in telefon sau laptop. Avand-o astfel mereu la indemana. Here it is:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *