Biscuiti cu fulgi de ovaz pentru copii

Vrea cineva o gustarica rapida, delicioasa si sanatoasa pentru cei mici? Daca se poate servi si de catre piticii alergici la proteina din lapte de vaca eu zic ca deja avem un castigator! Biscuitei cu fulgi de ovaz, despre ei vorbim. Merg de minune ca si gustarica, la micul dejun sau daca plecati la drum sunt perfecti pentru desaga cu bunatati a piticului din dotare! Sa va zic ca se fac si usor? Si fara indulcitori dubiosi? Iar daca inlocuim laptele cu apa, ii pot savura cu placere si bebelusii alergi la proteina din lapte de vaca. Pai atunci ia gata cu vorba, si haida sa Biscuim!

Ingrediente:

50g fulgi de ovaz

150ml lapte sau apa

1 banana coapta

1 lingurita de carob (pudra de roscove)

1 lingura ulei de cocos

1 lingura nuca macinata

retete sanatoase pentru copii, biscuiti pentru copii, biscuiti cu fulgi de ovaz, diversificare

  1. Am fiert laptele (sau apa), cand a fost aproape sa dea in clocot, l-am turnat peste fulgii de ovaz. I-am lasat acoperiti la inmuiat cam 10-15 minute.
  2. Intre timp, am pus intr-un bol banana si am pisat-o bine cu furculita.
  3. Am adaugat peste ea, lingurita de pudra de roscove, lingura de ulei de cocos si cea de nuca macinata. Am omogenizat totul foarte bine.

retete sanatoase pentru copii, biscuiti pentru copii, biscuiti cu fulgi de ovaz, diversificare

retete sanatoase pentru copii, biscuiti pentru copii, biscuiti cu fulgi de ovaz, diversificare

  1. Dupa cele 10-15 minute, am scurs bine fulgii de lichidul in exces. Aratau ca in poza de mai jos:

retete sanatoase pentru copii, biscuiti pentru copii, biscuiti cu fulgi de ovaz, diversificare

  1. I-am pus si pe ei in bol si am incorporat totul foarte bine.

retete sanatoase pentru copii, biscuiti pentru copii, biscuiti cu fulgi de ovaz, diversificare

  1. M-am folosit de formele de biscuiti pentru a face niste “inimo-biscuiti” si am dat tava la cuptor cam 20 de minute la foc mediu pana s-au inchegat frumos.

retete sanatoase pentru copii, biscuiti pentru copii, biscuiti cu fulgi de ovaz, diversificare

retete sanatoase pentru copii, biscuiti pentru copii, biscuiti cu fulgi de ovaz, diversificare

♥ Ies destul de moi, Gandacelul i-a papat foarte usor, de fapt i-a devorat. Manca efectiv cu ambele maini :)).

♥ Mi-au iesit 5 inimioare din cantitatea de mai sus. Prefer sa fac portii mai mici eu, dar daca e, voi puteti sa dublati cantitatile.

♥ S-au pastrat bine si a 2-a zi, tinuti la temperatura camerei.

40 Replies to “Biscuiti cu fulgi de ovaz pentru copii”

    1. Eu i-am inmuiat in ideea de a fi mai moi si usor de papat biscuitii la final. Daca tu vrei sa nu se mai simta deloc, ma gandesc ca poti sa ii macini fara sa ii mai inmoi si astfel ii transformi in faina de ovaz si vor iesi extra fini. Nu am incercat, dar ma gandesc ca ar trebui sa mearga.

  1. Super buni biscuiteii, dar a doua zi sunt senzationali!!! Imediat scosi din cuptor nu prea mi-au spus nimic ca erau prea umezi, dar dupa câteva ore erau perfecti, moi, usor de papat, aromati… Bravo mami, încă o reteta adoptata de noi 😉

  2. Hahaha, nu prea, doar ca am facut portie dubla. Trebuie sa recunosc ca au iesim cam la fel si cu lapte de capra, si cu lapte de migdale. Ah, si in loc de ulei de cocos, de care nu am avut, am pus putin unt. Deci fix pe dos fata de cum fac de obicei :)))). Dar prichindelului i-au plăcut maxim si asta e important 😁.

  3. Super deliciosi biscuiteii si pentru pitici dar si pentru cei mai mari. La noi au avut foarte mare succes. Buburuza a papat cu ambele manute. Sigur urmeaza si a doua portie dar de data asta dublam cantitatile. 🙂

    1. Yupiiiiii, ma bucur tare mult!! Si mai ales ca v-au placut si voua, adultilor. Merci ca incerci retele si revii si cu feedback.
      Pupici multi!

    2. Biscuitii sunt geniali, bebe i-a mancat pe nerasuflate 🙂 . Cel mai incantat a fost tati, a devorat ce a mai ramas chiar daca am facut portie dubla! Multumesc pentru idei si retete!

  4. Hmm deliciosi. Mai buni decât fursecurile cu ovăz.
    Am pus o lingura sănătoasă de nuca si au iesit pur si simplu deliciosi.
    Macar atat sa mănânce piticul, ca altceva 😣😣😣 o iau razna curând 😢

      1. Il chinuie un dintisor de vreo două săptămâni. Dar sper sa se termine curând, până la următorii, ca a crăpat gingia. Azi chiar s-a servit singur din bolul cu chiftelute cu legume si pui. Imi venea sa plâng de fericire 😊

  5. Buna,
    Draga mea, revin cu alta intrebare, la aceasta reteta cu ce pot inlocui uleiul de cocos ?pupici

    1. Hey :)! Poti sa nu il mai pui, eu l-am adaugat pentru un plus de gust. Daca ti se pare la final totusi aluatul ca e prea tare, poti pune o lingura de unt topit. Pupicei!

  6. Buna! Site-ul Dvs este mai mult ca perfect pentru oricine ❤️ Am totuși o întrebare, la cât timp după masa se dau gustările? Al meu nu prinde nicio gustare fiindcă doarme cam mult pe timp de zi, și când se trezește trebuie să-i dau ori prânzul ori cina 😞

    1. Draguta, cam la 2 ore dupa masa. Ma amuza problema voastra pentru ca la noi a fost invers, TErmi nu dormea mai deloc :)))). Si nu te stresa cu mesele, vezi fiecare zi cum este si adaptezi din mers. Da-i o gustare cand se scoala si dupa vreo ora o masa mai consisenta daca vrei. pupici!

    1. Daca sunt copii maricei, as pune putina cacao, dar daca sunt micuti, nu as mai pune deloc, sunt buni la gust si fara pudra de roscove.

  7. A fost exact cum ai spus si tu: s-a mancat la doua maini. Ma bucur ca am reusit sa mai diversific mesele
    Multumim

  8. Putem înlocui cu ceva uleiul de cocos? De care trebuie sa cumpărăm?
    Va urmăresc, felicitări pentru rețete și va mulțumim pentru inspirație!

    1. Eu l-am pus pentru un plus de gust, folosesc un ulei de cocos de la solaris care miroase frumos a cocos. Multumesc mult pentru mesaj.

    1. Nu stiu exact daca merge aceeasi cantitate, fulgii sunt mai zgrontzurosi si retin altfel lichidul. Nu as sti sa iti spun exact ce cantitate de faina de ovaz merge si cum va iesi, imi pare rau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.