Briose cu peste si conopida

Se ia una bucata salau si se serveste la cina Gandacelului. Ca si garnitura am facut cartofii prajiti pentru copii. Mare greseala :)! A papat absolut toti cartofii si de peste abia s-a atins. Buun, ramasa cu atat de mult peste trebuia sa il reciclez cumva asa ca a 2-a zi m-am apucat de niste briose, ce in final au iesit budinco-briose cu gust de fish fingers :))).  Pot parea dubioase, dar au fost foarte bune la gust, a mancat si tati cot la cot cu ea.

♥ Pestele eu l-am introdus dupa varsta de 8 luni a Gandacelului, doar salau si pastrav i-am dat la inceput. I l-am dat atunci pentru ca am introdus treptat legumele, fructele, lactatele, ceralele, carnea alba si rosie si apoi a venit si randul pestelui.

Ingrediente:

170g conopida

2 oua

2 linguri de faina

o lingura de iaurt sau smantana (cat mai grase)

o lingura de unt sau ulei

piper dupa gust

150g peste, eu am avut salau

2 fire de ceapa verde ( pe care evident am omis sa le trag in poza, iertare)

retete sanatoase pentru copii, briose cu salau, peste, diversificare, briose cu peste

1. In primul rand am rupt conopida in buchetele mai mici si am pus-o la fiert. Am oprit-o cand a patruns usor furculita in ea.

2. In al 2-lea rand m-am apucat sa topesc la bain-marie untul. Daca puneti ulei, sariti peste pasul aceasta.

3. Apoi l-am pus intr-un bol impreuna cu oul, lingura de iaurt sau smantana si praful de piper. Am omogenizat totul foarte bine.

retete sanatoase pentru copii, briose cu salau, peste, diversificare, briose cu peste

4. Am adaugat ceapa tocata marunt si pestele si le-am incorporat amestecului de la pasul anterior. Am pus apoi si faina si am omogenizat.

retete sanatoase pentru copii, briose cu salau, peste, diversificare, briose cu peste

  1. La final am adaugat conopida pe care am incorporat-o usor sa nu o strivesc foarte tare. In prealabil am scurs-o bine de apa intr-o sita.

retete sanatoase pentru copii, briose cu salau, peste, diversificare, briose cu peste

  1. Am turnat totul in forme de briose si am dat tava in cuptor la foc mediu pentru circa 30-40 de minute pana s-au rumenit frumos deasupra.

retete sanatoase pentru copii, briose cu salau, peste, diversificare, briose cu peste

Au iesit in total 6 briosele minunate. Ca si consistenta sunt ca si crochetele de peste, foarte moi si gustoase.

Tips:

♥ Daca nu aveti forme din silicon, sa nu uitati sa le ungeti bine cu ulei sau unt.

♥ Brioselele cred ca ies la fel de bune si daca in locul salalui, aveti pastrav, stiuca, somon etc.

12 Replies to “Briose cu peste si conopida”

  1. Super super bune, le-a devorat pitica mea si is perfecte ca si consistenta, nici prea tari, nici prea moi, muultumim de reteta:)

  2. Le-am facut si eu astăzi dar in loc de peste am pus carne de vita tocata si fiarta (am avut prea mult pt un sos bolognese 🙂 si era păcat ) si am pus 250g conopida congelată si fiarta. Au ieșit mult mai brune decât ale tale 🙂 dupa 35min. Dar in interior moi…sa fie de la conopida mai multă? Sau mai trebuiau ținute? Au ieșit gustoase dar ma gândesc sa nu fi fost crude…ca au ou ma gândesc. Mulțumim pt retete 🙂

    1. Draguta mea, oul la cuptor 35 e minute clar e facut, stai linistita. Nici astea cu peste nu au iesit uscate in interior, sunt usor moi si umede fiind mai multe legume. Eu zic ca ca au iesit ok, sa nu iti faci probleme. pupici!

  3. Si uite asa papam noi pastrav maine…mamo si tati si bebe…si daca mai ramane ..incropim briosele pe Luni..si am rezolvat pranzul❤❤😘
    Multuuuu!😘😘😘😘

  4. Delicios!!! Abia astept sa-i dau maine piticului meu 😁. Am facut-o cu pastravul ramas de la pranz, insa am pus 2 linguri de pesmet in loc de faina si praz in loc de ceapa verde😁. Cand raman in pana de idei apelez cu incredere la retetele tale. Multumeeeesc! 🤗

    1. Prazul ii da un gust suuper! Si mie imi place sa folosesc des praz, doar ca nu prea gasesc mereu sa cumpar. Si eu sper sa pape. Va pupacesc!

  5. Buna dimineata! Oare se asorteaza pestele cu broccoli ca nu am conopida 😀 multumesc! Pupici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *