Ciuperci umplute pentru copii

Ciupercute umplute pentru copii, trebuie sa specific pentru ca mai am “in the making” si o reteta pentru adulti :). Se pot servi atat la pranz, cat si la cina, fiind foarte satioase si hranitoare. Stiu ca se tot discuta de cand e ok sa fie introduse copiilor, sunt pareri imparite. Eu i le-am dat Gandacelului dupa varsta de un an, mai mult pentru ca asa s-a nimerit. Mai ales reteta asta fiind cu cascaval cumparat ce are sare adaugata, este recomandata doar copiilor peste 1 an.

Ingrediente:

5 ciupercute ( cu codite cu tot, desi in poza le-am omis)

2 fire de ceapa verde

o manuta de patrunjel

30g de cascaval ras

retete sanatoase pentru copii, ciuperci umplute, diversificare

1. Am pus o lingura de ulei de masline intr-o tigaie. Am adaugat ceapa si coditele ciupercilor tocate marunt si am pus apa cat sa le acopere. In acest fel evitam calitul si le inabusim. Completati cu apa ori de cate ori scade. Le lasam pana se inmoaie ciupercile, 10-15 minute.

retete sanatoase pentru copii, ciuperci umplute, diversificare

2. Apoi am adaugat patrunjelul tocat si am mai lasat 2-3 minute pana s-a mai evaporat din apa. Cand am stins focul arata totul ca in poza de mai jos.

retete sanatoase pentru copii, ciuperci umplute, diversificare

3. Intre timp am spalat palarioarele si le-am pus in tava. Am umplut fiecare ciupercuta cu umplutura de ceapa, codite si patrunjel.

retete sanatoase pentru copii, ciuperci umplute, diversificare

4. Am pus cascavalul deasupra si am dat totul la cuptor pentru 30-40 de minute pana ce acesta se topeste si ciupercile se inmoaie.

retete sanatoase pentru copii, ciuperci umplute, diversificare

retete sanatoase pentru copii, ciuperci umplute, diversificare

Foarte simplu de facut si foarte gustos. Dar nu uitati ca avand cascaval (nu are sare in mod natural, ci este adaugata) nu sunt recomandate copiilor sub 1 an. Doar daca faceti cascaval fara sare acasa este ok.

Daca le faceti pentru cina si va mai raman, se mentin bine la frigider de pe o zi pe alta. Le puneti intr-o caserola inchisa bine si a 2-a zi le incalziti in cuptor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *