Biscuiti moi cu fructe pentru copii

Biscuiteii astia i-am incropit intr-o zi de weekend cand tati era cu Terminatoarea pe afara si eu ramasesem sa mai fac una alta prin casa. Dar evident ca nu puteam lasa copilul fara rasfatul lui de weekend, asa ca m-am pus rapid pe facut biscuiti. Atat de rapid incat am uitat sa pun in poza cu ingrediente scortisoara :)). Deci stiti voi ca trebuie si ea chiar daca in poza nu apare. Nah, mami multitasking mai da si gres. Biscuitei cu fructe foooarte simplu de facut, sunt moi, se papa usor, nu se sfarama si nu sunt inecaciosi, cross my heart and hope to die! Ah, si sunt si fara oua si lactate!! Buuun, gata cu reclama! Acum hai sa Biscuim!

Ingrediente:

un mar

o para

o banana

2 linguri faina ( eu am pus de ovaz, dar merge si alba)

O jumatate de lingurita de scortisoara

retete pentru copii, biscuiti moi pentru copii, biscuiti pentru bebelusi

1. Intr-un bol am pisat banana cu furculita.

2. Am ras peste ea marul si para, fara sa le storc (pe razatoarea mica). Yupiiiii, mi-e groaza de storsul chestiilor :).

3. Am adaugat cele 2 linguri de faina si scortisoara si am amestecat pana la omogenizare. Treaba cu faina e relativa, depinde de cat de mari sunt fructele si de cat de zemoase. Ale mele fiind mici, aluatul s-a legat doar cu 2 linguri. Daca vedeti ca inca e apos, mai adaugati una in plus. Atentie, nu trebuie sa fie tare si vartos, se pune faina cat sa il lege.

retete pentru copii, biscuiti moi pentru copii, biscuiti pentru bebelusi

retete pentru copii, biscuiti moi pentru copii, biscuiti pentru bebelusi

4. Am turnat amestecul pe hartie de copt ajutandu-ma de formele de biscuiti. Puteti sa ii puneti si cu lingura sa ii faceti mai repede, cum va e mai usor.

retete pentru copii, biscuiti moi pentru copii, biscuiti pentru bebelusi

5. Am dat tava in cuptorul preincalzit cam 30 de minute la foc mediu, 180 de grade pana se inchid un pic la culoare si capata o crusta.

retete pentru copii, biscuiti moi pentru copii, biscuiti pentru bebelusi

Cand ii scoateti din cuptor sunt lipiti de foaia de copt. Nu faceti ca mine greseala sa ii dezpliti cu forta :)))) ziceati ca dau gletul jos de pe perete. Ii lasati sa se raceasca si se iau foooarte usor. Evident ca am descoperit asta printr-o greseala :)). Terminatoarea i-a dat gata pe toti 4 dintr-o lovitura, dar stiam ca ii plac, de-aia am si zis sa o rasfat :).

27 Replies to “Biscuiti moi cu fructe pentru copii”

    1. Se pot oferi si de la 7 luni. Daca sunt introduse toate fructele din reteta, precum si faina ( glutenul), sunt numai buni. Ies moi, sunt usor de papat de catre bebe. Spor la biscuit si bebe mancacios! Pupici

  1. Bună, draga mea Îți urmăresc rețetele însă biscuiții astia nu ies pur și simplu ,am făcut de 2 ori reteta și sunt ok la început knd îi bag în cuptor și apoi încep sa se lase,fac o crusta groasa care se lasă și pur și simplu nu rămâne nimic de biscuiti,oare unde greșesc?Mulțumesc

    1. Buna Mami Stefania!

      Off, imi pare tare rau sa aud asta :(. Ti se lasa deja din cuptor tie? Incearca sa ii tii mai putin daca e. Sau cat de grosi ii faci? Fa un strat mai gros de compozitie sa aiba ce ramane din ei. Eu chiar i-am facut de mai multe ori si nu am avut problema sa nu mai ramana nimic din ei, intr-adevar se lasa un pic dupa ce ii scot din cuptor, dar se pot manca fara probleme.
      Cata faina ai pus? sa incerci sa pui cu o lingura in plus? poate ai avut fructele mai mari si mai zemoase. Scuze de intrebarile multe, incerc sa imi dau seama de ce nu ies, chiar imi pare rau ca i-ai incercat si de 2 ori si tot nu vor sa iasa.
      De asemenea, sa ii lasi bine, bine sa se raceasca si apoi sa ii scoti din tava.

      Sper sa ii dam de cap problemei asteia a biscuitilor buclucasi, altfel ma vad nevoita sa fac cinste cu o portie sau sa te invit sa ii facem impreuna :))).

      Te pup si spune-mi ce facusi cu ei si ori de cate ori mai ai probleme cu vreo reteta nu ezista sa imi scrii.

  2. Am incercat reteta aseara dar au iesit umezi in interior ca si cum erau necopti?oare mai trebuia faina?!

    1. Hmmm…ei in general ies moi, ca un piure de fructe in interior cu un exterior un pic mai tare. I-ai facut prea grosi? Ideea este ca nu or sa iasa uscati, avand banana si mar nestors. O sa incerc sa ii fac zilele astea si as putea sa iti trimit poza cu ei pe mail, sa ii vezi cum ies la interior, necopti nu sunt, dar asa e genul asta, doar cu fructe si faina.

    1. Draguta mea, nu am folosit niciodata, dar ma gandesc ca merge. Eu i-am mai incercat pe acestia cu faina integrala si au iesit sau cu faina de ovaz. Incearca sa pui 2 linguri si sa vezi cum leaga compozitia. Pupici! Anunta-ne daca faci si asteptam rezultatul final.

  3. Au iesit foarte tari…Oare de ce?Am pus mai multa faina pentru ca era compozitia foarte moale…Aceasta sa fi foat greseala?

    1. Foarte multa? Cate linguri? Ce consistenta avea la final aluatul? Trebuia sa fie cat de cat moale, la consistenta ies ca un piure la final cand le scoti din cuptor si nu’s super tepene.

  4. Este ok ca pe fund sa fie mai umezi?
    Ps, e bestiala rețeta. E a doua oară când fac, prima data am pus prea multa faina de orez.

    1. Hmm…umezi? Poate dupa ce ii scoti sa faca un pic de condens cu hartia de copt, dar in rest pe fund nu tin minte sa imi fi iesit umezi, si ii fac destul de des. Ei oricum ca si consistenta sunt foarte moi, nu or sa iasa uscati sau ceva de genul asta, in interior sunt ca un piure.

      1. Pojghita de sub ei a rămas lipita de hârtia de copt, cred ca trebuia sa-i las mai mult la cuptor.

  5. Cum ai facut sa nu ti se lipească de forma? Am pus multa faina si tot se lipeau. Sunt moi in interior, dar foarte fainosi. 🙁

    1. Compozitia iese moale, se pune cu lingura pe hartia de copt. Si dupa ce ii scoti din cuptor ii lasi la racit si apoi incerci sa ii desprinzi din tava. Nu trebuie sa pui multa faina, aluatul este unul moale si la final biscuitii ies moi, ca un piure. Putin tot or sa se lipeasca de tava. Daca vrei poti pune si o lingura fulgi de cocos in ei si ceva nuca/migdale macinate, asa ies nitel mai tepeni. Pupici!

    1. Cum au fost astia? ti s-au lipit rau? ca mi-au mai zis mamicile. Eu ii las pana se racesc in tava si apoi ii iau usor. Te-ai descurcat cu ei? pupicuti!

      1. Sa stii ca si mie imi ies moi asa inauntru dar eu zic ca asa trebuie ca am mai facut si cealalta reteta cu mar si banana si tot asa au iesit…bebe ii papa bine..doar ca ii dau eu bucatele ca el inca le strange rau in mana😄…noua ne plac maxim…nu trece o zi fara sa biscuim de pe pagina ta…😘😘🤔🤔asa ca pt noi esti the best

        1. Si eu ii las pana se racesc in hartia de copt…se lipesc dar ii dezlipesc bine…nu am stres😂😂

        2. Draguta, da, ies moi ca un piure, iti ies foarte bine. Doar ca tind sa se lipeasca. Hai ca m-ai laudat maxim :)) imi cresc cornite. Pupicuti!

          1. 😂😂😂fara modestie…eu chiar sunt clienta fidela la retetele tale…eu te laud?? Sa vezi sotul meu ce ma lauda cand vede cate bunatati papa juniorul lui🤗😄😍…asa ca iti dau si tie cateva laude😄😘le meriti…pupici

  6. Am facut biscuitii si au iesit 😆! I-am lasat in tava pana s-au racit si nu s-au lipit deloc. Bebelina mea are 7 luni si 2 saptamani..tot ce papa, trebuie sa tina ea in manuta. Au fost buni, a mancat si fratiorul de aproape 4 anisori. E prezent la orice mancarica de bebe 😄 Iti multumesc pentru retete..sigurat vom mai incerca si altele

    1. Sa le fie de bine! Sper ce mai incerci sa aiba acelasi succes! Foarte bine ca papa singur, felicitari! Pupici si zi frumoasa!

    1. Hmm…cu pepene galben? dar sa scrugi bine de zeama. Cu dovleac copt placintar sau ma gandeam acum cu avocado. Nu am incercat niciuna din variantele astea, doar m-am gandit la textura lor si ca astea ar merge. pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.