Orez cu spanac

Nu prea sunt apetisante pozele acestei retete, dar la cat de bine “primita” a fost, nici nu mai conteaza. Era in teste cand am pozat-o, dar la ce mare succes a avut, am zis ca trebuie indata sa o impart si cu voi. Orez cu spanac. Despre el vorbim! L-am servit la cina si mi-a ramas numai bine si o portie pentru pranzul de a doua zi. Atentie mare insa la orez. Dupa ce stingeti focul, incercati sa il raciti cat mai repede si sa il bagati caldut la frigider. Are numeroase bacterii ce la temperatura camerei isi fac de cap si exista riscul unor dureri de burtica sau tulburari digestive.

Ingrediente:

80g orez

7 bucatele congelate de spanac

O jumatate de ardei

1 morcov

2 fire de ceapa verde

1 catel de usturoi

O lingura de fulgi de drojdie inactiva

diversificare, orez cu spanac, retete sanatoase pentru copii, orez

1. Intr-o cratita am pus o lingura de ulei de masline peste care am adaugat: ardeiul si ceapa tocate marunt, morcovul dat pe razatoare si catelul de usturoi pisat. Am completat cu apa cat sa acopere pe jumatate legumele, astfel incat sa se inabuse si nu sa se caleasca. Le-am lasat la foc mediu pana s-au inmuiat. Completati cu apa ori de cate ori este nevoie, sa nu scada foarte mult. Puneti un ibric mare cu apa la incalzit si completati periodic cu apa calduta.

diversificare, orez cu spanac, retete sanatoase pentru copii, orez

2. Am pus orezul intr-o strecuratoare si l-am spalat bine de tot sub jet de apa. Cand s-au inumiat legumele (15-20 de minute), am pus si orezul si am completat cu 250ml de apa. Am lasat totul cam 15 minute pana s-a fiert orezul.

Daca va place orezul mai “uscat”, puteti sa puneti doar 200ml de apa, in loc de 250.

3. Pe final am pus spanacul, fiert in prealabil 2-3 minute pentru a se decongela. Am mai lasat cateva minute si am stins focul.

diversificare, orez cu spanac, retete sanatoase pentru copii, orez

L-am servit Gandacelului cu fulgi de drojdie pe deasupra.

diversificare, orez cu spanac, retete sanatoase pentru copii, orez

 

28 Replies to “Orez cu spanac”

  1. Ce bunătate a ieșit!!! Deși la prima vedere nu i-am dat credit, am zis sa-l încerc fiind în pana de idei. Evident cu modificări :))))), ca nu-s eu dacă nu le fac… Am folosit amaranth în loc de orez și jumătate de dovlecel. A mâncat puiuțul cu 2 lingurițe la propriu, cu una îi dădeam eu și cu alta balota el :)))). Și asta în condițiile în care e în greva foamei 😁. Pupam mami și Gândăcel.

    1. Hi hi, asa eram si eu cand l-am facut, dar la fel, a papat si Gandacel megaaa bine. De obicei ce ma astept sa pape nu papa, si ce zic ca nu o sa ii placa, baga de rupe :))). Multumesc ca ai incercat si reteta asta. Pupici!

  2. Acum am găsit site căutam ceva nou pt bebe este super fain Rețetele o sa încercam si noi 😉Bebiță are 7 luni jumate si s-a cam saturat de legume fierte cu carne sa mai încercam si altceva 😄Noi stam in Germania su de la 4 luni ne-a zis medicul sa începem diversificarea o sa va urmăresc că-mi place site

  3. Buna, mami! Ma poti ajuta te rog tare mult sa imi spui unde pot gasi fulgi de drojdie inactiva? Am vazut ca e la mare cautare printre retele Biscuim 🙂 si as vrea sa ii incerc si eu. Multumeesc!

    1. Draguta mea, eu i-am luat mereu de la BebeiTei, asta daca esti din Bucuresti. Daca nu, cred ca se gasesc sigur pe la magazinele naturiste. Pupici!

  4. Mami,ce fel de carnita de vita folosesti ?Noi am implinit 7 lunite si vrem sa incercam carne de vita dar nu vrem sa o dam in bara si sa iasa tare la fiert…

    1. Draguta, eu am folosit vrabioara cel mai mult. Nu am scos-o super frageda, dar am tocat-o din cutit marunt apoi sa o poata papa mai usor. Pupici!

  5. Nu speram ca baietelul meu mofturos sa guste acest orez cu spanac si usturoi😁 dar surpriza..a mancat super bine 2 zile la rand❤️
    Iubesc retetele tale maxim!😘😘😘

      1. Da, da, sigur ca merge si cu proaspat. Dar nu stiu exact cat sa iti spun sa pui, 100 de grame? Sa nu fie nici prea mult dupa.

  6. AZi chiar am rămas in pana de idei și am zis sa îți scotocesc prin Rețete. Și am găsit asta, care mi s-a părut intreresanta sa o încerc. Și a fost un sucesc total. F buna. 💋💋💋

  7. Buna! Imi poti spune si mie ce orez ai folosit? De cate ori ii pot da spanac piticului meu? Avem 10 luni. Multumesc

    1. Buna draguta. Spanacul merge cam de doua ori pe luna. Iar orez, eu folosesc fie cu bob rotund, fie basmati nu conteaza de care este. Il evit pe cel brun deoarece are multe fibre pentru nevoile bebelusilor si tinde sa le irite colonul. Pupici!

  8. Buna ziua!
    Vă rog să îmi spuneți, pentru toate rețetele Dvs, în general, daca se pot păstra în frigider și cât timp? Bineînțeles, exclus micul dejun.
    Mă gândesc că dacă iese cantitate mai multă, ce rămâne să pot păstra la frigider (indiferent că e gătit la abur sau la cuptor)
    Mulțumesc frumos!

    1. Draguta mea, sigur ca da!! Eu mereu gatesc si bag la frigider si ii dau si a doua zi, maxim si a treia. De regula, dar e o chestie personala, orezul in tin doua zile, supa doua- trei zile, si lintea tine bine, 3 zile fara probleme. Budincile daca le fac azi le mai dau maine si atat. La fel si produsele cu banana, le tin de pe o zi pe alta, atat. Dar eu mereu bag la frigider, as lua-o razna sa gatesc proaspat mereu. O faceam la inceput in primele doua luni. Dupa bagam la frigider legumele la abur si carnea si doar incalzeam a doua zi. Pupici!

  9. Mulțumesc frumos pentru raspuns!
    Bubulina mea are 9 luni și, până acum, i-am gătit strict pentru o masă și vreau să renunț la treaba asta, mai ales că voi începe munca.
    Spor în tot ceea ce faceți!

    1. Da, da, nu te mai chinui. MErg foarte bine si a doua zi pastrate la frigider. De obcei mereu le acopr fie cu capac daca e vreo mancarica, fie in caserola cu capac. Pup si adaptare usoara cu noua schimbare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *