Budinca de conopida

Aveam altceva in minte cand am inceput sa fac reteta de mai jos, dar cum nu trece o zi fara sa fac vreo distrugere in masa in bucatarie :))), a avut cu totul alt rezultat. Ce-i drept, a iesit pana la urma o budinca de toata bunatatea. Deci tot raul spre bine :). Gandacelul a papat dintr-un foc inimioara din imagine care este cat de cat maricica. Din cantitatea de mai jos, acoperiti lejer 2 mese ale bebelusilor. Eu i-am facut-o pentru cina si i-am dat restul la pranzul de a 2-a zi.

Ingrediente:

400g conopida

100g branzica de casa

1 ou

1 lingura de unt (aprox 15g)

1 catel de usturoi

100g carnita de pui fiarta

retete sanatoase pentru copii, retete pentru copii, diversificare, budinca de conopida

1. Am impartit conopida in buchetele mai mici si am pus-o la fiert pana cand a devenit moale.

2. Am pus-o apoi intr-un bol mai mare ( eu am luat-o cu o strecuratoare pentru a o scurge bine de apa). Peste ea am pus branzica, oul, lingura de unt si catelul de usturoi pisat. Am mestecat bine cu o furculita pana a iesit un piure.

retete sanatoase pentru copii, retete pentru copii, diversificare, budinca de conopida

retete sanatoase pentru copii, retete pentru copii, diversificare, budinca de conopida

3. Eu am avut si un copanel de pui ramas, am desprins carnea de pe os, am tocat-o marunt si am adaugat-o si pe ea piureului. Daca nu aveti carne puteti sa nu mai puneti. Sau puteti inlocui cu curcan.

4. Am pus totul in forme, si am dat in cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra. Eu am lasat-o aproximativ 40 de minute la foc mediu.

retete sanatoase pentru copii, retete pentru copii, diversificare, budinca de conopida

retete sanatoase pentru copii, retete pentru copii, diversificare, budinca de conopida

Budinca iese foarte moale si este usor de papat.

 

 

17 Replies to “Budinca de conopida”

  1. Buna! In forme de briose? Adica in forme “cu fund”? Sau doar modelam forma si apoi punem “rezultatul” pe hartie de copt?
    Pup, multumesc!

    1. Da, draguta, eu am pus-o in forma cu fund. Nu musai de briose, orice ai. Sub forma de chiftelute cum spui tu nu am incercat, e posibil sa mearga si asa. Pupici!

      1. Ceva imi spune ca nu ar merge direct pe hartie de copt.
        In final am asezat compozitia intr un vas tip yena.
        A fost primita cu mare entuziasm. Piticul e si fun conopida…
        Multumesc!!
        Pup!

  2. Buna si budinca asta de conopida. Foarte moale intr-adevar. Atat de moale, ca poate fi oferita chiar de la inceputul diversificarii.
    La noi a fost apreciata in felul urmator: una bucata Maimuta mancacioasa a servit 4 briose dintr-un foc, (si anume baiatul), fie’mea, e o diva (se stie! :)) si nu a poftit mai deloc. Ea e la dieta :)) si are o perioada de cand merge pe principiul “cum sa o fac pe mami cu nervii capului” :))))))
    Pupici si o zi faina!

    1. ha haa :)))) imi placu descrierea. Mno, musai data viitoare o reteta ce satisface si cele mai “speciale” gusturi :))). Nu de alta, dar sa pastram sanatatea mintala a lui mami pe linia de plutie :))). Pupici pt mancacios si pt diva!

  3. Cu asta salvam cina din seara asta..cu curcan…chiar nu stiam ce sa fac cu el…😍😍😍mare noroc cu tine😘😘😘

  4. buna
    am si eu doua intrebari :cantitatea ramasa cum se poate reincalzi si cuptorul se lasa la 180 de grade ?
    multumim ptr retete
    sunt minunate

    1. Da, draguta, asa reincalzeam si eu toate budincutele, la cuptor foc mediu, e perfect. Acum nu ma mai lasa Termi, le vrea reci, m-a innebunit. pup!

    1. Haooloo ce harnica asa de dimineata!! Eu abia am reusit sa beau doua cafele pana acum :)). Bine, sunt la munca, daca eram acasa mi-ar fi mancat jumatate de ficat Termi pana la ora asta :))).

      1. Pai daca tot m-a trezit la 6:30 și el a adormit apoi, am zis sa profit că aveam și niște caise de făcut dulceață și așa “am omorât 2 iepuri dintr-o lovitură”:))zi frumoasa!

  5. Buna,carnea de pui trebuie fiarta si ea înainte?
    Multumesc,nemaipomenite rețetele tale😘😘😘

    1. Draguta, da. Eu am avut ramasa de la o alta masa si am folosit-o pe alea. Altfel, cruda asa nu are timp sa se gateasca. Cel mai bine este sa folosesti cand iti ramane carnita si nu stii ce sa faci cu ea. Pupici multi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.