Budinca de conopida

Aveam altceva in minte cand am inceput sa fac reteta de mai jos, dar cum nu trece o zi fara sa fac vreo distrugere in masa in bucatarie :))), a avut cu totul alt rezultat. Ce-i drept, a iesit pana la urma o budinca de toata bunatatea. Deci tot raul spre bine :). Gandacelul a papat dintr-un foc inimioara din imagine care este cat de cat maricica. Din cantitatea de mai jos, acoperiti lejer 2 mese ale bebelusilor. Eu i-am facut-o pentru cina si i-am dat restul la pranzul de a 2-a zi.

Ingrediente:

400g conopida

100g branzica de casa

1 ou

1 lingura de unt (aprox 15g)

1 catel de usturoi

100g carnita de pui fiarta

retete sanatoase pentru copii, retete pentru copii, diversificare, budinca de conopida

1. Am impartit conopida in buchetele mai mici si am pus-o la fiert pana cand a devenit moale.

2. Am pus-o apoi intr-un bol mai mare ( eu am luat-o cu o strecuratoare pentru a o scurge bine de apa). Peste ea am pus branzica, oul, lingura de unt si catelul de usturoi pisat. Am mestecat bine cu o furculita pana a iesit un piure.

retete sanatoase pentru copii, retete pentru copii, diversificare, budinca de conopida

retete sanatoase pentru copii, retete pentru copii, diversificare, budinca de conopida

3. Eu am avut si un copanel de pui ramas, am desprins carnea de pe os, am tocat-o marunt si am adaugat-o si pe ea piureului. Daca nu aveti carne puteti sa nu mai puneti. Sau puteti inlocui cu curcan.

4. Am pus totul in forme, si am dat in cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra. Eu am lasat-o aproximativ 40 de minute la foc mediu.

retete sanatoase pentru copii, retete pentru copii, diversificare, budinca de conopida

retete sanatoase pentru copii, retete pentru copii, diversificare, budinca de conopida

Budinca iese foarte moale si este usor de papat.

 

 

6 Replies to “Budinca de conopida”

  1. Buna! In forme de briose? Adica in forme “cu fund”? Sau doar modelam forma si apoi punem “rezultatul” pe hartie de copt?
    Pup, multumesc!

    1. Da, draguta, eu am pus-o in forma cu fund. Nu musai de briose, orice ai. Sub forma de chiftelute cum spui tu nu am incercat, e posibil sa mearga si asa. Pupici!

      1. Ceva imi spune ca nu ar merge direct pe hartie de copt.
        In final am asezat compozitia intr un vas tip yena.
        A fost primita cu mare entuziasm. Piticul e si fun conopida…
        Multumesc!!
        Pup!

  2. Buna si budinca asta de conopida. Foarte moale intr-adevar. Atat de moale, ca poate fi oferita chiar de la inceputul diversificarii.
    La noi a fost apreciata in felul urmator: una bucata Maimuta mancacioasa a servit 4 briose dintr-un foc, (si anume baiatul), fie’mea, e o diva (se stie! :)) si nu a poftit mai deloc. Ea e la dieta :)) si are o perioada de cand merge pe principiul “cum sa o fac pe mami cu nervii capului” :))))))
    Pupici si o zi faina!

    1. ha haa :)))) imi placu descrierea. Mno, musai data viitoare o reteta ce satisface si cele mai “speciale” gusturi :))). Nu de alta, dar sa pastram sanatatea mintala a lui mami pe linia de plutie :))). Pupici pt mancacios si pt diva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *